0xf810
profili

  • öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

    almanya'da, amerika'da çok büyük şirketlerin ceo'ları bile çaylarını kahvelerini kahve makinesinden alıyorlar. ha, odasına kahve makinesi koydurur o ayrı, ama bizde en ufak şirketin patronunun bile çay getireni olur, kimi zaman sekreteri olur kimi zaman çaycısı, ama birileri mutlaka getirir. odasına bir misafiri geldiğinde "kahve makinası şurada, alabilirsiniz" der. (şaka söylemiyorum bunu, kanada'da yıllık cirosu 600 milyon dolar olan bir şirketin kurucusu ve ceo'sunun odasına misafir oldum. kahve makinası burada, buyrun alabilirsiniz dedi adam. aynen böyle dedi)

    amerikan ordusu niye xp'ye 30 milyon dolar veriyor? çünkü senin donanmanda bilgisayar doğru dürüst kullanılmazken adam bütün iş sistemini onun üzerine inşa etmiş. "burası kötü oldu yıkalım tekrar yapalım" deme şansı yok, kimbilir ne kadar kritik yerde çalışıyor o xp. sen bir yola yılda bir kez asfalt atarsın, adam 20 yıl asfalt atılmayacak yol yapar. buna geleceği planlama denir. senin bürokratın kaç sene durursam kardır diye hemen cebini doldurmaya bakar, adamın devleti 30 sene sonrasını planlar.

    buna kültür farkı denir, gözünde büyütmek değil. işte bu yüzden büyük saray inşa etmekle övünürüz biz, adamlarsa büyük hadron çarpıştırıcını inşa etmekle övünür. biraz daha zorlasak o maliyetlere gelecek zaten o saray.

    başlık ilgi çekmişken, kara tahta akıllı tahta meselesi üzerine şu yazıyı okumakta fayda var.

    evet, reklamımı yapıyorum, bu kadarcık reklama tahammülü olmayan ekşi moderatörleri hesabımı uçurabilir.

  • 25 şubat 2016 aym'nin can dündar kararı

    aym kararının hayırlara vesile olmasını diliyorum.

    söz verdiğim gibi düzenliyorum.

    25 nisan 2015 tarihinde hidayet karaca ve tahşiyeden tutuklu diğer polisler hakkında hakim mustafa başer tahliye kararı verdi. öncelikle bu tahliye kararına nasıl geldik onu irdeleyelim.

    tahliye kararına giden yol, reddi hakim talebiyle başladı. reddi hakim talebi bütün sulh ceza hakimliklerini dolaştıktan sonra dolaşacak sulh ceza hakimliği kalmayınca ağır ceza metin özçelik talebi aldı. 24 nisan cuma günü öğleden sonra reddi hakim talebi mustafa başer'e sevk edildi, mustafa başer gece yarısından sonra bütün polislerin ve hidayet karaca'nın tahliye müzekkeresini yazdı, hepsi için tek tek tahliye müzekkeresi düzenledi. evrakları alan avukatlar silivri cezaevine gece yarısı gitti. silivri savcısı gece işlem yapmadı. uyap sistemi arızalı olduğu gerekçesiyle evrakları kabul etmedi. ardından sabah nöbetçi savcı geldi. nöbet savcı da kararı tebliğ almamakta direndi. pazartesi sabahı acilen sulh ceza hakimliği kararı yok hükmünde sayan karar çıkarıldı. cumartesi sabahından pazartesi sabahına kadar canla başla çalışılarak karar tebliğ edilmedi. pazartesi sabahı mahkeme kaleminin tamamı izne çıkarıldı. hakim mustafa başer zaten izne çıkmıştı. o hafta cuma günü kendisi tutuklandı, 1 mayıs 2015'ten beri cezaevinde.

    şimdi buradan fetö'cü olduğum çıkarılmasın. fakat hukuk diye bir oyun oynuyorsanız, oyunu kuralına göre oynamayı kabul edersiniz. kuralına göre oynamıyorsanız, buna darbe hukuku denir. hukukun çiğnenmesi ergenekon ile başladı, bugüne kadar yavaş yavaş gelindi. bu ortamın bir daha düzelmesini mümkün görmüyorum.

  • istanbul'da yaban domuzu saldırısı

    doğal yaşam hala bir yerlerde devam etmiyor! o domuzlar 3. köprü yapımı nedeniyle tahrip edilen kuzey ormanlarından yani doğal yaşam alanlarından mahrum kalan domuzlar. anasını sikeyim bu sözlüğün de büyük harfle yazılmıyor!

  • türk hava yolları

    an itibariyle biz: http://i.hizliresim.com/a5p1mp.jpg

  • altan tan'ın 19 ocak 2016 tarihli soru önergesi

    mahalle yanarken islamcı başörtüsüne kuaför ararmış. en hafif tabiri bu.

  • türkiye'nin rus jetlerini vurması

    dikkat ederseniz "nota" kelimesinden özenle kaçınılmış. diplomatik dilde nota vermek "ayağını denk al ha" demektir. "kuvvetle protesto etmek" ise "abi naapıyon sen yaa, insan biraz dikkat eder di mi ama" demektir.

    devletler kendinden zayıf ya da eşit gördüklerine nota verir. kuvvetlileri ise anca protesto eder.

    zaten bu tür ihlaller de bunun için yapılır. hiç bir pilot hava sahasını yanlışlıkla filan geçmez. bu milyon dolarlık uçaklar oyuncak değil. rotasının tayini milim sapmadan yapılır. amaç, senin sınır farkındalığını test etmektir. herkese atar yapmakla meşhur olan bir siyasi figür, "rusya'nın sınırı yok suriyeyle" derken bunu kastetti galiba. sen benimle sınır komşusu değilsin ki sen benim farkındalığımı test ediyorsun demeye getirmiştir.

    vurur yüzüne ifadesi, sabrın mı test edildi bi tanesi diyesim var.

  • recep tayyip erdoğan

    bugün yine bir milli irade mitingi var. insanlar oluk oluk yeni kapıya akın ediyor... şaka lan şaka. gene smsle belediye işçilerini tehdit etmişler.

  • cem uzan

    evet ona da hırsız diyorlar o da doğru. fakat o motorola'nın mallarını çaldı :))

    seninleyiz eli uzun adam.

  • şehitlik ölümün en şereflisidir

    (bkz: fakirler ölsün ak-saray'dan selamlar)

  • eylül 2015 ak saray için özel tv kanalı kurulması

    az bile. helal olsun uzun adam.

    ben olsam özel çomar domaltma ekibi kurup çomaristan bölgesinden yakaladığım çomarların tadına bakardım. fakat uzun liderimiz buna tenezzül etmiyor. şimdilik muhtarlarla yetiniyor. yani sohbet babında.