ersooo14
profili

  • ipek özkal sayan

    muhtemelen eşinin kolin'de çalışıyor olduğu ifşa olmasın diye özel çaba gösteren, twitter'da durum fark edilmesin diye eşinin soyadını isim bölümünde kullanmayan(alttaki açıklama bölümünde var) eşinin durumu ortaya çıktığında ise durumu cem yılmaz videosu üzerinden dalgaya vuran, kuşku dolu bir algıya sebep veren muharrem ince 'nin sağ kolu.

    günlerdir muharrem ince 'nin bu mantıksız hareketlerini, muhalefete orantısız saldırmasını kafamda bir yere oturtamıyordum.

    kemal kılıçdaroğlu " 418 milyar doları" geri alacağım dediğinden beri bu muharrem ve ekibine bir haller oldu.

    bu olay çok ama çok ciddi bir olay. burada çok ama çok farklı şeyler dönüyor.

    edit: bir yazar uyardı hakkaniyetli olsun diye düzetlme yapıyorum , twitter'da profilinin alt kısmında eşinin soyadını küçük puntolarla da olsa kullanıyormuş, mevcut durumu yazının içinde belirttim.

  • ekrem imamoğlu

    ıstanbul bağcılar'dan muazzam bir konuşma yapmaktadır.

    cumhur ittifakına 6284 nolu kadına şiddetti önleyen yasadan fena yükleniyor.bu yasa için mücadele eden sümeyye erdoğan 'a atıf yaparak "allah hiçbir babaya kız çocuğunu hayal kırıklığına uğratacak işler yapmayı nasip etmesin " diyerek tayyip erdoğan 'a çok çok etkili bir biçimde gönderme yapmıştır.resmen birkaç radikal adamın desteği için kızının ve kadınlarının mücadelesini oy pazarlığında satıyorsun diyor.

    " kadınlarımızın kazanılmış haklarını üç beş erkek birkaç oy için pazarlık konusu yapamaz" demiştir.

    iktidarın hatay defne 'de yaptığı sahte beton dökme olayına ve bu çirkin kurgunun üzerine basa basa değinmiştir. " acılı depremzedeleri kandırmaktan, sahte işler yapmaktan vazgeçin insanlar size, acınası halinize gülüyor " demiştir.

    birleşe birleşe kazanacağız diyor.
    kemal kılıçdaroğlu 'nun ne kadar iyi bir yönetici olduğunu, ne kadar adil ve vicdanlı biri olduğunu,takım çalışmasına ne kadar önem veren bir lider olduğunu vurguluyor. kemal kılıçdaroğlu için özelikle oy istiyorum diyor.
    hep beraber çok güzel işler yapacağız söz veriyorum, gönül rahatlığıyla oy istiyorum diyor.

    ekrem imamoğlu ve mansur yavaş sahaya indikçe, ekip ruhunu ön plana çıkardıkça millet ittifakı büyüyecektir, toplumunun umudu artacaktır.
    özellikle ekrem başkan bildiğin propaganda makinası, tek kişilik ordu. akp kendisinden boşuna korkmuyor, boşuna engellemek için hukuk dışı kanun dışı işler yapmıyor.

    imamoğlu geleceğin chp genel başkanı ve başbakanı ,
    kemal kılıçdaroğlu 'nun manevi evladı,istanbul 'un büyük başkanı çünkü aynı seçimi iki kere kazanmış ülkedeki tek siyasi aktör. akp ve erdoğan'ın korkulu rüyası.

    yürüyedur ekrem başkan ayağına taş değmesin. yolun ve yolumuz açık olsun. arkanızdayız ve yanınızdayız. bu tarihi mücadelede bizler de sizler gibi birleşe birleşe sizlere destek olacağız.

    helal olsun sana ekrem başkan.seni çok ama çok seviyoruz.
    asla yanlız yürümeyeksiniz.

  • ekrem imamoğlu

    bizim muhalif kesiminin ne kadar ağır ruh sağlığı sorunu yaşadığını gösteren ibb başkanı.

    otobüsüne nagihan denen kadını aldı diye ne tayyipliği kalmış ne bilmem neyliği.

    nankör olmayın be adam olun adam. herif üç yıldır ibb'yi yönetiyor hangi hukuk dışı ,kanun dışı işi yaptı, hangi ceberut yöntemi uyguladı? kimi ötekileştirdi ? belediyenin bütçesini hangi tarikata yedirdi, hangi okçuluk vakfını fonladı ? kimi etnik kökeni için yuhalattı kimi aşağıladı da gidip adamı bilmem kim yaptınız hemen? sizin ölçüsüz yorumlarınızı görünce bazı çevrelerin neden ısrarla akp'ye oy verdiğini anlamak zor değil !

    ben de nagihan denen insanı sevmem ama derim ki başkanım bu işin hata ,bu yanlışı yapma. bu kadar ....

    istanbul'u dünyanın en büyük organize yapısının elinden iki kere almış adama denilen laflara bak ya ? yazıklar olsun size be yeminle size savcı sayanlı, sekreterini milletvekili ,kankasını belediye başkan adayı yapmış baykal chp'si müstahak.

    yazıklar olsun lan bu kadar nankör olunmaz, bu kadar ayıp edilmez. iktidarın tankla tüfekle saldırdığı, iş yaptırmamak için türlü türlü engeller çıkardığı adama bizim yaptığımız muameleye bak ? ruh hastası değilseniz hiçbir şey bilmiyorum.

    adam bayramda yatmamış deli gibi koşturmuş gitmiş erdoğan'ın memleketi rize'yi sallamış maşallah gündemi çok güzel saptırdınız. ayrıca aynı araç içerisinde birden farklı gazetenin birden farklı dünya görüşünden gazetecisini almış onların huzurunda iktidara meydan okumuş.

    edit: o negihan denilen kadının orada olması biraz da neyin mesajını veriyor biliyor musunuz ? '' iktidar değişiyor ,devran dönüyor'' mesajını veriyor. o mesajı kim alıyor ? sermaye alıyor. sermaye o mesajı alınca ne oluyor ? kanal istanbul denilen akp projesine yatırımcı bulunamıyor. siz siyasetten ne anlarsınız .

  • b.yıldırım'ın tartışmayı uğur dündar sunsun demesi

    akp'nin çok net sinsi bir planıdır.

    neden ?

    öncelikle uğur dündar programı tarafsız yönetir,buna şüphem yok fakat uğur dündar ismi ve imajı son yıllarda anti akp'dir. özellikle muhafazakar,akp'li ve dindar kesim üzerinde ciddi bir chp'li imajı vardır. bu bakımdan ne olursa olsun yayının tarafsızlığına binali yıldırım lehine gölge düşer. binali yıldırım ve akp cenahının kendi medyalarında ambargo koydukları, adını bugüne kadar bir kez bile anmadıkları uğur dündar'ı böylesine hayati bir seçimde ve böylesine stratejik bir yayında moderatör olarak istemeleri garip değil mi ? nereden çıktı bu uğur dündar aşkı ? her hangi bir komplo teorisi üretmeye gerek duyulmayacak kadar garip bir durum değil mi bu ? ne alaka ?

    uğur dündar da maşallah sazan gibi hemen atlamış ortaya.aynı 7 haziran 2015 seçimlerinde deniz baykal'ın düştüğü hataya düşmüş. akp ve erdoğan o gün ,deniz baykal'ın kibir ve kompleksini çok iyi değerlendirmiş ve bir olta atıp baykal üzerinden herkesi uyutmuşlardı. aynı kompleks hepinizin meslek büyüğü benim havasına şimdiden giren uğur dündar'da da mevcut.

    uğur dündar ismi üzerinden binali yıldırım bu programda kendisine mağduriyet çıkarır ki zaten amaç bu. bu adamlar önde olsalar canlı yayına çıkarlar mı ? 31 mart'da çıktı mı ?

    yayının hakkı kesinlikle didem arslan yılmaz'ındır. fikri ortaya atan ,yayını kovalayan ,sürekli gündemde tutan didem hanımdır ki kendisi bence uğur dündar'dan 100 kat daha fazla tarafsız bir imaja sahiptir.

    ekrem imamoğlu bu tuzağa düşmemeli . uğur dündar düştü hemen ama imamoğlu düşmemeli. mutlaka ve mutlaka didem arslan'ı tercih etmeli.

    bu adamların(akp ) kafasının çalışma biçimini daha öğrenemediniz mi amk ?

  • en iyi türk filmleri

    türk sinema tarihi bence bu ülkenin gurur duyulması gereken eserleriyle dolu bir tarihtir.gerçekten de yüzlerce güzel filmimiz var. şu en iyisidir demek çok zor çünkü hem göreceli olacaktır hem de sinemamızın birbirinden çok farklı dönemleri olmuştur. birçok film kendi dönemin ya da türünün kilometre taşıdır. değişen toplumsal yapı ve değişen sinema dili gibi birçok değişkeni de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

    benim ilk 10 listem var ve sıralaması karışık olarak şu şekildedir:

    (bkz: sevmek zamanı)
    (bkz: muhsin bey)
    (bkz: masumiyet)
    (bkz: züğürt ağa)
    (bkz: anayurt oteli)
    (bkz: eşkiya)
    (bkz: kibar feyzo)
    (bkz: yol)
    (bkz: ağır roman)
    (bkz: bir zamanlar anadoluda) ve son olarak bence bu listeye kesin eklemek zorunda olduğum (bkz: ahlat ağacı)

    bu ilk on listesine girecek en az bi 100 film daha da çıkar. gerçekten çok ama çok güzel yüzlerce film üretti sinemamız ve diğer sanat dallarındaki vasatlığa göre de hala üretmeye devam ediyor. mesela 2018 yılında ahlat ağacı diye bir film çekebilecek kültüre hala sahibiz .

  • suriyeli sığınmacılar

    net olarak söylemeliyim ki adam değildirler.

    bunlar yüzünden ırkçı-faşist olacağım yemin ediyorum. hepsinden nefret eder hale geldim.

    bir kaç gün öncesinin akşamı metrobüsten inip dolmuşa atladım, ayakta gidiyorum. yanımda da orta yaşın biraz üzerinde bir adam ve kadın var, beraberler. ellerinde iki küçük el bavulu var sanırım hava alanından geliyorlar. neyse bizimle birlikte iki kadın daha ayakta duruyor. dolmuşun orta kapısındaki merdivenlerinde de 25-30 yaşları arasında, kılığı kıyafeti düzgün ( dilenci olmayan ) bir suriyeli, dolmuşun iniş-biniş merdivenine oturmuş son ses ( arapca ) konuşuyor.çantalı olan çift inmek için müsaade istediler ama bu lavuk telefonla konuştuğu için duymadı adam kibar bir şekilde tekrar izin istedi tekrar tık yok sonra adam eliyle bunun omzuna dokunarak '' oğlum şöyle bir yol ver inelim biz '' dedi. bu göt veren oturduğu yerden artistce doğruldu ve adama arapca bir şeyler söyledi muhtemelen küfür etti ya adamın kendisini eliyle dürtmesinden rahatsız oldu. adam da bu arapca bir şey saydırınca küfür ettiğini düşünerek tam inerken buna '' oh be memleket sizin olmuş tamamen rahatlığa bak '' demesiyle dolmuşun içinde yüksek bir yerde olan bu yavşak, adamın ense köküne doğru bir tekme salladı ve tam arkadan omuzuna bir tane yapıştırdı. adam şok oldu eşi de çığlık attı ki tam o anda dolmuş şoförü otomotik kapıyı kapattı. içeride olayı görenler de ben dahil şoktayız ama benim beynime kan sıçradı tabi. o sırada içeride oturan vatandaşlardan birisi de bu yavşağa '' sen o adama neden vurdun şimdi, sana bir şey mi dedi adam, müsade istedi senden '' dedi. bu yavşak sanki az önce az bir bok yemiş gibi bir de üstüne diğer adama diklenmeye başladı. artık benim devler yandı ve tutamadım kendimi. allah ne verdiyse bu yavşağa girdim arabanın içinde. muhtemelen de hayatı boyunca öyle bir sopa yememiştir kimseden.

    sözün özü şu bu insanlar adam değiller. bu insanlarda saygı yok. ne kendilerine kapıyı açan bu ülkeye ne de bu ülke insanına gram saygıları ve şükranları yok. bunlar daha şimdiden bu kadar geniş, rahat ve saldırgan davranıyorlarsa yarın öbür gün vatandaşlık aldıklarında ve örgütlendiklerinde neler yaparlar varın siz tahmin edin. çok değil üç beş sene sonrası için nur topu gibi bir yeni gündem maddemiz var.

    edit: imla.

  • ismail saymaz'ın bylock haberine soruşturma

    sebebi ismail saymaz'ın kendi ifadelerinde verilmiş olan soruşturmadır.

    '' suçumuz,devletin bulup sorgulaması gereken kişiyi bulup, görüşmektir. savcılığa fetö-bylock ilişkisine dair en ciddi kanıtı sunmamızdır. burada asıl amaç adil öksüz gibi bylock'un sahibi davit kaynes'in üstelik darbeden 20 gün sonra ülkeden çıkması gerçeğini örtmektir ''

    gördüğünüz gibi kendisi gerçek bir gazetecilik yaparak birilerini, daha doğrusu bazı senaryo uydurmuş çevreleri rahatsız etmektedir.ismail saymaz saklanmak istenilen, üstü örtülmek istenilen gerçeklerin üzerine gitmektedir ve bu durumda bazı çevreleri ciddi şekilde rahatsız etmektedir.

    acaba neden ?

  • kılıçdaroğlu'nun fetö diyememesi

    çok değil daha iki yıl önce tüm chp'lilere, kılıçdaroğlu'na ve laik kesime fetullah gülen hocaefendimize feto diyemezsiniz diyen anadolu çomarlarının yeni icadı.

  • akp'nin 14 yıldır iktidar olmasının sebebi

    son dört senede yaşanan gelişmelere bakacak olursak mevcut durumu siyasi sebeplerle açıklayamayız.

    benim kişisel yorumum; akp denilen yapı post modern bir çetedir. tepeden tırnağa ekonomik bağlarla bir birine bağlı bir çete. bu yapı en tepeden en aşağıya kadar para harcıyla yoğrulmuş ve bir birine bağlanmıştır. adamlar bölüşümü milyon dolarlık ihalelerden makarna kömür silsilesine kadar nakış gibi işlemiş ve kusursuz bir düzen oluşturmuşlar.

    kimisi milyon dolarlık ihale alır, kimisi makarna kömür, kimisi danışmanlık alır, kimisi vekillik, kimisi bir gazetede yazarlık, kimisi de kayyumluk vs. liste uzar gider. herkes kapladığı ağırlık, yaptığı katkı ve konuma göre bir menfaat elde eder.

    bu yüzden akp soma gibi, 17-25 aralık rüşvet skandalı gibi, ülkede patlayan bombalar gibi , ensar vakfı hadisesi gibi , sahte diploma gibi her biri hükumet düşürecek mevuzlardan oy dahi kaybetmeden çıkmasını biliyor. bunun maddi ve manevi iki boyutu var. bir tarafta maddi manfaat harcıyla bir birine bağlı devasa bir yapı ve üzerine serpilen dindarlık,muhafazakarlık ve mezhepçiliğin olduğu manevi sos.

    başka bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum. bu çetenin de sandıkla yenilebileceğini en azından bu şartlar altında yenilebileceğine inanmıyorum.

    mesela en basitinden mhp'de neden kurultay yapılamıyor ? ya da konda'nın sahibi kırk yıllık araştırmacı tarhan erdem neden artık türkiye'de seçimler gayrı meşru diyor ?

    edit: imla

  • yaran olaylar

    bir tanesi bu sabah yaşanmıştır.

    sabah işe gelirken durakta otobüs bekliyorum. durağın solunda bir yol var aynı anda iki araç daldılar yola. ikisi de bir birine yol vermek istemedi ve ikisi de geçemedi. aracın birinden tıknaz bir adam inip diğer araçtaki herife bağırmaya başladı. diğer araçtan da tam bir ayıboğan yarma koca götlü bir genç indi. genç çocuk adamı uyardı ama adamda artistlik diz boyu. tıknaz abi, gencin aracının tekerleğine ayağıyla vurunca genç bunu kavradığı gibi iki metre öteye fırlattı . abi yerden kalkıp gence koşa koşa yönelmişti ki genç kendisini yakaladığı gibi bu sefer de üç metre öteye fırlattı. abi yerden kalkı ve biz durakta olayı sadece seyreden insanlara '' yavvvvv ayıran kimse yok mu '' ? diye bağırdı. millet uykusuz zaten, sabahın körü, artistlik yapan da sensin , gidip adamı tahrik eden de sensin. bir de hayatım boyunca ilk defa kavga eden birinin çevreden gelip ayırın diye yardım çığlığı attığına şahit oldum. gülmemek elde değildi. durağa arkamı dönüp güldüm baya. baktı kimse olaya müdahale etmiyor , genç de bunu yiyecek , kendi kendine konuşup aracını aldı ve gence yol verdi.

    e be güzel abim , yiyemeyeceğin tarağın altına niye yatıyorsun ?

    '' yavvv ayıran yok mu da nedir ? hiç mi gurur yok sende , ye dayağını efendi efendi yoluna bak ?

    malesef yardım elini uzatan da olmadı. toplum çok duyarsız.

  • 8 nisan 2016 mhp kurultay davası

    kurultay kararı çıkmış olan davadır.

    türkiye için çok ama çok hayati bir sonucu olabilir. lakin bahçeli muhaliflerinden sinan oğan ve meral akşener ortak hareket ederlerse , yanlarını da mansur yavaş gibi partiden dışlanan ama toplumda karşılığı olan siyasetçileri çekerlerse kıvamında bir muhafazakar milliyetçi çizgi tuttururlarsa akp'den çok ciddi oy koparırlar ve çok başarılı olurlar.

    an itibariyle türkiye'de mevcut siyasi dengeleri değiştirecek tek olay bu mahkeme sonucudur.

  • kemal kılıçdaroğlu

    yaklaşık 10 yıldır tanıdığım, bütün ailesi fanatik olmak üzere kendisi yumuşak bir akp'li olan arkadaşımı chp'ye oy vermeye ikna etmiş lider. arkadaşım ifadesi de aynen şu oldu '' abi chp'ye değil kılıçdaroğlu'na oy vereceğim '' son dönem sergilediği tavırlar ciddi ciddi taktir görüyor. daha 2 sene öncesine kadar arkadaşlık ilişkimi bitirme noktasına getirdiğim bir akp'li arkadaşım bile chp'ye ilk defa oy veriyorsa bir yerlerde böyle düşünen insanların sayısı oldukça fazladır. umarım hepsi aklın ve mantığın yolunu takip ederler ve chp'ye oy verirler. umarım ülkece rahat bir nefes alırız.

  • tkp'den ayrılan partinin de bölünmesi

    tkp'nin üçe bölünmesi

    --- spoiler ---

    tkp'nin geçen yıl kp ve htkp olarak 2'ye ayrılmasıyla başlayan bölünme sürecinde şimdi de htkp'den ayrılan 147 kişi tkh'yi kurdu. sebep ise ideolojik anlaşmazlıklar.

    --- spoiler ---

    ben 147 kişinin motivasyonuna hayran oldum yalnız. ne yiyip ne içtiklerini,sağlıklarını nasıl koruduklarını ve hatta nasıl bu kadar formda kaldıklarını merak etmekteyim.

    muhteşem bir işe girişmişler. türkiye'nin önündeki en büyük engeli aşmaları açısından bu partinin ortaya çıkması gerekiyordu. halkımız sorunlarını bir kenara bırakarak tkp'den ayrılan bu partinin de bölünmesini ve kendilerine yeni bir umut olmasını dört gözle bekliyordu. son derece yerinde bir eylem. şuan memleketteki çatışma durumu, akan kardeş kanı , ekonomik buhran. bunların hepsi ertelenebilir konular. önemli olan 147 kişilik türkiye'yi koruma ve kurtarma gücü olan bu eşsiz kadroların ne yapacağı idi. gereği düşünülmüş. sağ olsunlar. şimdi askerde çocukları ölen ailelere, ekonomik durgunluktan dolayı kapının önüne konan emekçilere lenin'i, hegel'i , marx'ı kendilerinin daha iyi anladığını anlatabilirler. herkes o sorunun cevabını bekliyor. bölünmeniz bittiyse sizi sahneye alabilir miyiz gominist abiler ?

  • 2015 ekonomik krizi

    iyice içine girdiğimiz krizdir. dikkatler başka yönde olduğu için gözlerden kaçmaktadır. sanayi sektöründe, yedek parça tedarikçisi olarak faaliyet gösteren, aynı zamanda kendi üretimi de olan bir firmada çalışıyorum.

    normalde günde 20-30 arası telefon siparişi, 10-15 arası mail üzerinden sipariş vs. gelir. geçen hafta bu sayı totalde 4 idi, yanlış okumadınız geçen hafta sadece 4 adetcik sipariş aldık. bu hafta ise henüz siftah yok. sipariş olmayan telefon trafiği de neredeyse durmuş durumda. biz sanayi sektörü olarak bu kadar durduysak varın olacakları siz düşünün.

    şirkette çalışan anadolu çomarları panikteler. her mevzuda bilip bilmeden akp şakşakçılığı yapan bu arkadaşlar, kaygılı gözlerle acaba ne olacak diye bekliyorlar. dün bir tanesine '' dik dur eğilme, reis seninle '' diye takıldım. ziktirtme reisini şimdi bakışı attı adam. beter olun dedim içimden, ülkenin anasını belleyenlere her fırsatta '' beline kuvvet '' dediniz.'' bu millet seninle'' dediniz.

    beter olmanızı, bumerangın sizi de içine almasını canı gönülden diliyorum.umarım uyanırsınız da bu ülkeye yaptığınız kötülüklere son verirsiniz. gerçekten ülkesini,milletini düşünen insanlara şans verirsiniz.çünkü çoğunuzun kıçına ekonomik krizin borusu saplanmadan, sizin devreler açılmayacak.