zezetx8
profili

  • marcos do nascimento teixeira

    yarin ozur diler,
    ertesi gun kerem'le fotograf paylasir,
    sonra armayi open resim,
    3 gun sonra da antreman fotografi takim olarak altina da not olarak;

    "bizi bitiremeyeceksiniz"

    yarın editi; özür diledi ;)))

  • artvin'de avcılar tarafından vurulan yavru ayı

    gundemde tutulmasi gerekilen baslik!
    (bkz: orospu çocuğu avci)

  • beşiktaş

    gary medel
    loris karius
    adem ljajic
    dorukan toköz
    guven yalcin
    domagoj vida

    haricindekilerin acilen yarisini devre arasinda, kalanini sene sonunda yollayip yoluna devam etmeesi gerekiyor.

    aksi halde fener'den bile daha kotu bi gelecek is loading...

  • ankaragücü

    (bkz: geldi yine tipini siktiğim)

  • 30 ekim 2017 fenerbahçe kayserispor maçı

    buz gibi santrayi vermedi hakem, yuh olsun!

  • kendinizle evlenir miydiniz

    amima bile korum!
    yazan olmamis diye yazdim, sakin...

  • emre mor

    tüm bu pisliğin içerisinde bana hala milli takimi izlettirebilen wonderkid..

    yazık etti kendine! keşke seçmeseymiş türk milli takımını! nitekim kimse senin performansini konuşmaz burda, ağzındaki sakıza takar, boyuna, şapkana, kiyafetlerine takar çocuk!

    maalesef!

  • beşiktaş

    hakkında bilinçli olarak yanlış ve yıpratıcı haberler yapılan kulübüm.

    son olarak doğan haber ajansı tarafından faik gürses imzasıyla, beşiktaş’ta quaresma depremi başlığıyla bir haber yayımlanarak bu ard niyetli, algı yaratmaya yönelik haberlere bir yenisi eklendi.

    habere şuradan ulaşılabilir: besiktas'ta quaresma depremi

    haber yeterince ses getirmeyince, haber1903.com sitesinde; son nefesimde bile kaynağımı ele vermem başlığıyla, söz konusu haberi destekleyen/tamamlayan bir haber daha yapıldı.

    habere şuradan ulaşılabilir: faik gurses haber1903'e konustu

    bu haberler özelinde kısa bir analiz/açıklama yaparak; bundan önce yapılan ve bundan sonra yapılacak olan haberlerin ard niyetli olduğunu ve tamamen bir tezgahın parçası olduğunu vurgulamak istiyorum. böylece renktaşlarım bu haberlere kızarak muhtelif ortamlarda yönetimi eleştirmek durumunda kalmazlar.

    söz konusu iki haberi ayrı ele almak mümkün değil, çünkü ikisi aynı tezgahın ürünü.

    dha’dan çıkan haber ilk olarak milliyet.com’dan yayımlandı fakat yeterince ses getirmedi. hemen ardından 1903 haber faik gürses'i konuşturup haberi onaylattı. böylece haberin altında kimin imzası olduğu daha yüksek ses ile açıklanmış oldu.

    biz beşiktaşlıları şöyle düşünmeye itiyorlar: “ haber doğru galiba. baksana adam çıkmış evet ben yaptım diyor. hem de bu adam beşiktaş’lı bir gazeteci neden yalan söylesin ki!"

    milliyet.com’da yayımlanan haberin içeriğiyle ilgili söylenecek çok şey yok. fakat haberde ismini vermek istemeyen yönetici’nin şöyle bir ifadesi var : “yönetim teşkil edilirken, amacım dışardan destek verip maddi yardımda bulunmaktı. birden ne olduğunu anlamadan kendimi içerde buldum" böyle saçmalık olur mu? bir insan istemeden nasıl yönetici olur?

    geçelim…

    aynı haber’de yıllardır söylenen “quaresma küçük abdestini tesislere yaptı” yalanı tekrarlanmış. bence bu çok basit bir fantezi. haberi yapanlar hayal güçlerini zorlamalı, süreyya abi ile quaresma tesislerde sevişirken yakalandı gibi haberler bekliyoruz aynı ekipten, neden olmasin..

    ya da ben bi haber yapayim; ismini vermek istmeyen iki yonetici ismini vermek istemedigimiz bir gazeteci’yi buz odasina sıkıstırıp fantazi yapti, bunu goren diger iki yonetici (son nefesimde bile kaynağımı ele vermem) daha odaya girip gruba katildi, sabahin erken saatlerine kadar devam eden grup sonrasinda duslarini alip ortakoy'de bir lokantada mercimek çorbalarını içip evlerine dağıldılar. ismini vermek istemedigimiz bir gazeteci'nin mercimek çorbası yerine işkembe içmesi dikkat çekti.

    sonra şöyle denebilir, benim bu haberi yaparken ki amacım ne olabilir? yönetici mi olacağım?

    dha'dan gurses imzasiyla cikan haberi bir kenara birakalim..

    tezgahın tamamen ortaya çıkmasını sağlayan ifadeler ise haber1903’te yayımlanan haberde gizli. faik gürses söyledikleriyle her şeyi açıklamış aslında. burda faik bey’in gözden kaçırdığı nokta beşiktaşlıların aptal olmadığı.

    gürses ben kaynağımı açıklamam. gazetecilik böyle yapılır demiş. tamam gazeteci kaynağını açıklamak zorunda değil ama o kaynak belge göstermek zorunda.

    belge var mı belge?

    quaresma tesislere çişini yaparken fotoğraflayabildin mi?

    ortada belge olmadan haber yapılıp kaynak göstermemek olur mu? o zaman hergün yüzlerce yalan haber çıkar. belge olur, haberini belgeye dayandırırsın ama kimden aldığını açıklamazsın. faik gürses’i bu konuda bilgilendirmek lazım. gürses açıklamalarına devam ediyor: “haberin içeriğinden eminim” demiş mesela. nasıl emin olabilirsin? tamam bir yönetici gerçekten de bunları anlatmış olabilir. sen o anlatılanların doğru olduğuna belgesiz nasıl inaniyorsun? buna bizim inanmamızı nasıl bekliyorsun? o yönetici’nin bunları fikret orman yönetimini yıpratmak amacıyla uydurmadığını nerden biliyorsun?

    gürses şöyle davam etmiş: benim bu haberi yaparken ki amacım ne olabilir? yönetici mi olacağım?

    faik bey'in bu sorularina su sorularla cevap verilebilir; haberinizin oznesi yonetici ile bir cikar iliskinizin olmadigini nerden bilelim? o yonetici ile bir alisverisinizin olmadigina nasil ikna olalim?

    tezgah ortada: haber yaptıracaksın, haberi yapan gazeteci beşiktaş'lı kimliğiyle bilinecek, çaptan düşmüş olacak ve kariyer kaygısı olmayacak. güntekin onay’a ya da fatih doğan’a yaptiramazsin bunu. haber hazır olarak bekletilecek. quaresma hata yapar yapmaz haber servis edilecek. ve zaten taraftarı bölmüş olan quaresma transferi üzerinden beşiktaşlılar fikret orman ve yönetimine karşı kışkırtılacak... nitekim öyle oldu. ricardo quaresma kırmızı kart görür görmez haber gazete ve internet sitelerine servis edildi.

    bu ve bundan sonra yayımlanacak buna benzer haberler hakkında konuşmak, gündemde tutmak onların ekmeğine yağ sürer. bu tezgahın, algı yönetiminin farkında olup bu tür haberlere gülüp geçmeliyiz, ve bu isimlerin haberlerine itimad etmemeliyiz.