detone olan denizli horozu13
profili

  • motorola'nın gümbür gümbür gelmesi

    appleın neden bu kadar tuttuğunu bir kez daha anladım şu videoyu izleyince, adamlar teknolojilerinden çok pazarlamalarına öncelik veriyorlar. adamlar bir lansman yapıyor, kıçı kırık 200 dolarlık çin telefonlarında 5 yıldır olan ve aslında doğru düzgün bir işe yaramayan özelliği sanki zaman makinesi icat etmiş gibi pazarlıyorlar ve insanlar satın alıyor. bir yıl lansmanın yarısını nasıl biyoloji,anatomi ot bok araştırmalar falan yaptık insanlar için en optimum telefon ölçülerini hesapladık diyorlar insanlar alıyor, 2 yıl sonra ekranı o kadar büyüttük ki artık cep telefonu cebinize bile sığmayacak amına koyim diyorlar yine herkes alıyor.

    şu lansmana bakıyorum bir de, ulan resmen yıllardır yok 43 çekirdekli işlemci, yok 9 trilyon pixel kamera ötesinde büyük bir gelişme olmayan telefon teknolojisinde ciddi bir farklılık inovasyon yapmışsın, tam oha lan katlanmıyor bükülüyor telefon, yok lan işlemcisi nerde, oha elastik pil mi yapmışlar nasıl yani filan derken kadın koluna sarıp doluyor eeeee diye ağzı açık bekliyorsun sonuç;

    evet elbisemin fotoğrafını çektim yapay zeka ile onun renklerinde walpaper yapıyor telefon. afedersiniz ama elin bebeleri internette yapay zeka ile deepfake videolar yapıyor, sevdikleri ünlüleri sikiştiriyorlar. yapay zekayla elbiseme uygun walpaper ne şaka mısınız? ulan internetteki ücretsiz ai image makerlardan birine elbiseme uygun walpaper yap desem, bi siktir git dalga mı geçiyosun benle der.

    şu telefonu 5 yıl sonra apple yapacak, lansmanında isterseniz rulo yapıp götünüze de sokabilirsiniz diye öyle bir pazarlayacak ki, sabahına apple storeların önünde ellerinde kayganlaştırıcıyla sıraya girecek millet.

  • devlet okulu mu özel okul mu sorunsalı

    milyoner değilseniz devlet okulu. mahalle arası sözde özel okula harcayacağınız parayı düzgün bir lokasyonda kiraya verin. hem çocuğunuz hem de siz faydalanırsınız.
    dershaneden bozma hiç bir aktivitesi, labaratuvarı, salonu olmayan, yeni mezun öğretmenleri asgari ücretle fazla mesaili çalıştıran izbeliklere on binlerce lira ödemeyin.

  • 12 şubat 2021 büyük hdi sigorta rezaleti

    sigorta şirketi ile ilgili bir rezalet yok ortada.
    öncelikle ev kaskosu diye bir şey yok. evimin başına ne gelirse gelsin sigorta şirketi karşılar mantığı yok. her sigortanın kapsamı farklıdır, sigortayı alana ve satana göre kapsamı değişir. bu olayda da sigorta kapsamıyor, suçlu müteahhit ya da sonradan asma tavan yaptırıldıysa kim yaptıysa o.

    internetten ya da bankadan işin ehli olmayanlardan saça sapan sigortalar satın almayın. gidin işini bilen bir sigortacıdan alın almadan önce de bir okuyun bir zahmet.

    hdi sigortanın en başta olaya ödeyecek gibi yaklaşmasının mantığı da büyük ihtimal hasarın bu kadar büyük olduğunu tahmin etmeyip 1000 tl civarı bir meblağ ile müşterisini memnun etme düşüncesi. daha sonra da hasar çok fazla deyip yan çizmelerinin sebebi de bence bu.

    işin özeti sigorta şirketinin herhangi bir sorumluluğu yok. derdinizi o tavanı hangi gerizekalı yaptıysa onunla halletmeniz gerek.

    edit: sigorta şirketinin bu olaydaki rezaleti müşteri ile iletişimi. müşteri böyle bir durumda aylarca oyalanmaz. ya dersin ki ödeyeceğiz ya da sigortanızın kapsamında değil ödemiyoruz. dosyanın açılması eksperi gelip kontrolü falan maksimum 10 günde karara bağlanacak şey için müşteriye önce umut verip sonra aylarca oyalamak rezalet.

  • 13 şubat 2020 tff'nin alenen delil karartması

    maçın olduğu gün bu senaryoyu söylemiştim. hakem ben göztepeli oyuncu topa dokundu gördüm o yüzden topu göztepeye verdim diyecek ve olay kural hatası olmaktan çıkıp hakem hatadına dönüp maç tekrarlanmayacak demiştim ki maçın böyle bir olay yüzünden kural hatası denilip tekrarlanması çok saçma olurdu.
    holiganlığı bırakıp bir düşünün. hemen her hafta ligde çok daha ağır bir sürü hakem hatası yapılıyor. bariz penaltılar, kırmızı kartlar verilmiyor ya da olmayan kartlar uyduruluyor. var sistemi olmasına rağmen halen hakemler hücumun bitmesini beklemeden ofsayt verip atağı piç ediyor. onca şeyde hakem hatalı yanlı diye yaygara yaparken ortasahada hakem atışı ya da tac yanlış takıma verildi diye maç tekrarı istemek çok saçma.

    bu kural hatası denilen şeyin tanımı çok net ve keskin bir şekilde yapılmalı biran önce. böyle basit şeyler kural hatası olmaktan çıkarılmalı. hakem bir maçta 5 hatalı penaltı kararı verse hakem hatası olur öyle arada devam, ortasahada hakem atışını yanlış takıma verince isyan maç tekrarı istiyoruz çok abes.

  • apple airpods pro

    bundan 5 sene önce yurtdışından gelme sony xperia z2 nin kutusunda bedava çıkmıştı gürültü önleyicili kulaklık. tabi türkiyedr satılan kutular içinden 20 tl lik dandik kulaklık vardı.
    çoğu yazarın yazdığının aksine vakum ile fiziksel olarak dış gürültüyü azaltmıyordu. öyle çılgın tasarımlı bir şey değil. standart kulak içi kulaklık şeklinde. ancak yazılım ile dış sesi ayırıyordu ve en başta hiç sallayıp da kullanmamıştım.
    işim gereği gürültülü fabrikalarda çalışıyorum. birgün lan dedim şu kulaklığı deneyeyim bir aklım çıktı. onlarca presin arasında gümbür gümbür seste gelen aramayı açtığım gibi ses bir anda kesildi. sanki karşı taraf hamamdan konuşuyormuş gibi ses geldi afalladım.
    hoş o 5 sene önceki telefon bunun dışında 4k video çekebiliyordu, stereo hoparlörü vardı.
    üzerinden bunca zaman geçti, teknoloji o kadar ilerledi ancak aynı özelliklerdeki bir telefon için şuanda çılgın para harcamak gerekiyor.

  • araba kullanmaya yeni başlayanlara tavsiyeler

    çok basit bir mantık var trafikte.
    tüm kurallara uyun ve diğer tüm sürücülerin hiç bir trafik kuralına uymayacağını hayal edin, ona göre dikkat edin. örneğin size yeşil yanıyor ya da geçiş üstünlüğü sizde diye kavşağa gaza basarak girmeyin, ayağınızı gazdan çekin ve frene basmaya hazır olun.
    diğer bir önemli konu ise takip mesafesi. özellikle şehir içinde tampon tampona gitmeyin. çünkü önünüzdeki primat yolu şaşırır, sigarasını kucağına düşürür ya da tanıdık birini görür selam vermek için aniden frene basabilir.

  • 25 nisan 2018 tff fener-beşiktaş maçı kararları

    alınacak en makul karar hükmen beşiktaşın 3-0 galip gelmesi ve tolga zengine ciddi bir ceza gelmesi.

    seyircisiz oynama cezası saçma bir karar. eğer ki seyircisiz oynama cezası verilecekse pasolig de iptal edilmeli ve taraftarlardan alınan kart paraları iptal edilmelidir.

    pasoligin tek mantığı 10 tane orospu çocuğu yüzünden 40-50 bin kişinin ve kulübün mağdur olmaması. bu vaat ile milyonlarca lira cebe indiriyorsan işini adam gibi yapmak zorundasın

  • 25 ağustos 2017 galatasaray sivasspor maçı

    tudorun ne kadar zeki bir adam olduğunu bu maç anladım.
    adam resmen selçukla yasini oyuna sokarak geçen sene mal buydu ben ne yapsaydım dedi

  • erdoğan giderse türkiye dağılır

    dağılması için önce toplu olması gerekmiyor muydu?

  • 10 ocak 2016 van'da 12 teröristin öldürülmesi

    12 kişi bir ev kiralamış, ellerinde makinali tüfekler el bombaları ağır taramalı silahlar var. teslim ol çağrısı yapan polislerden birini öldürüp 2 sini yaralamışlar hala terörist oldukları ne malum diyen adamlar var.

  • kürt bebeği öldürmek

    kundaktaki bebek üzerinden bile ırkçılık yapmak nasıl bir insanlıktan uzaklaşmadır lan?
    ölmüş bebeğin ırkı, dini, dili mi olur? bir de yetmemiş üstüne bunun üzerinden siyaset kasmış.
    bir de savunmaya çalıştığı oluşumun halk arasında en bilinen 3 sıfatından biri bebek katili, bak türk bebeği ya da kürt bebeği değil, sadece bebek katili.

  • sen yan etkisin baykuş ötmez minerva posta ölümse

  • 19 ağustos 2015 beşiktaş'ta patlama

    -istanbulun göbeğinde
    -nöbet kulubesine saldırı
    -ölen yaralanan yok
    -2 sokak ötede pat diye yakalanmışlar
    bu 4 bilgiye dayanarak dhkp-csaldırısı.
    şu örgütün mantığı ne amacı ne yıllardır çözemedim. ne zaman pkk cortlasa ben de terör örgütüyüm, saksı değilm ben diyerek bir şeyler yapmaya çalışıyorlar