ugokhan32
profili

  • kuzey kore'de 67 yıl sonra çıkan ilk hayır oyu

    bazı entrylerde 1 hayır oyu verildiği sanılmış. 1 hayır oyu verildiği şeklinde algıyı nereden edinmişler, bilmiyorum. okuduğunu anlamayan kitleye çok güzel örnek olur buradan. bir de matematik bilmediklerini gösterir.

    seçim sonucu :
    evet: %99,91
    hayır: %0,09

    eğer 0,09 oran 1 oy ise seçime yaklaşık 1111 seçmen katılması lazım. kuzey kore nüfusuna göre anlamsız bir değer.

    yani, 1 tane hayır oyu verilmemiş. hem türkçe bilmiyorsunuz, hem matematik bilmiyorsunuz. yine de klavyedeki harflerin yerlerini bulabiliyorsunuz. bu da bişey tabi.

  • tekstil sektörünün batma noktasında olması

    teknik tekstil için polyester ve polyamid (nylon) iplik fiyatlarında döviz bazında ciddi düşüş var. depoda yüksek fiyattan ters yakalanmış bir firma şu sıralar zarar edecektir. zira, ürün fiyatlarında da bir miktar gerileme var. alım gücü olanlar depoya iplik atarak stok maliyetini düşürebilir. batma gibi bir durum söz konusu değil.

    pamuk borsasında da ciddi bir yükselme yok. 2022 kasım-aralık döneminde 0,78-0,80 olan fiyat şu an 0,86-0,90 civarlarında. enflasyon oranına göre çok önemsiz bir artış.

    sanayi elektrik birim fiyatı yılboyunca çok yükselmedi. hatta şubattan sonra ciddi bir düşüş seyretti ama tekrar aynı değerlere geldi. doğalgaz birim fiyatı (osb'ler için söylüyorum) neredeyse sabit kaldı. belki biraz dağıtım-iletim birim fiyatları yükseldi, ki genel faturayı çok fazla oynatmadı. ekim ayı itibariyle elektrik ve doğalgaza dokunabilirler.

    işgücüne yüzde 35 zam yapıldı sadece.

    fakat ürün satış fiyatlarında zamlar havalarda uçuyor. yüzde yüzü geçen fiyat artışları var. sektörün ağlamasına çok takılmayın. her akıllı esnaf kazanırken ağlar. batanlar varsa kötü yönetim yüzündendir. eldeki mercedes'in modelini yükseltme yüzündendir. kazandığını üretime değil de arsaya, emlağa gömen öngörüsüzler yüzündendir. onlar da batsın zaten.

  • sakalı ustura ile dipten kesmek haramdır

    milyonlarca galaksiyi yaratıyorsun. bunlara enerji verip devinim etmelerini sağlıyorsun. insan aklının alamayacağı büyüklükte enerjiler, güçler, mesafeler, hacimler, kütleler yaratıyorsun. sonra yarattığın hacmin içinde yer bile kaplamayan bir taş parçasının üzerinde yaşayan insanın sakalı için yorum yapabilecek seviyeye alçalıyorsun. evet tanrı var.

  • dedemizin mezar taşını okuyamıyoruz

    kendi öztürkçe alfabesini okuyamamayı dert etmeyip, arap alfabesini ecdadının zanneden ve bu yüzden modern latin alfabesini eleştiren arap tohumu sahte türklerin dert ettiği problem. ecdad dediği osmanlı'da halk eğitimsiz bırakıldığı için dedelerinin genetik zeka geriliği bunlara da geçmiş. gerçi bu paragrafın yarısını anlayamayacaklar ama biz yine de yazalım.

  • arda turan'ın orhan veli gencebay gafı

    (bkz: fazıl hüsnü şenlendirici)

  • 42 yaşına seslen

    öğleden sonra müşteri ziyareti yapılacak.

  • askeri komutlar

    askeri komutlar iki kısımdan oluşur. bildirim ve yaptırım kısımları. "sola dön" komutu geldiğinde "sola" ifadesi bildirimdir. "dön" ifadesi ise yaptırımdır. hareket yaptırım kısmı ile başlar. bildirim kısmı ne kadar uzun olursa olsun beklemede kalınır ve yaptırım kısmı söylenmeden hareket edilmez. komut verilirken bildirim ile yaptırım arasına az bir bekleme katılır.

    bildirim ifadesi çoğu hazır şablon komutta kısa ve bellidir fakat içinde bulunulan duruma dair bir bildirim bazen çok uzun olabilir. 2004 yılında etimesgut zırhlı birlikler'de çavuş görevimi ifa ederken, tümen komutanı değişmiş ve bütün tümen bir sabah huzura çıkmıştık tören alanında. uzun süre ayakta kalan askeri gören tümgeneral birden şuna benzer bir komut vermişti: "alay, tabur, bölük flamaları ve görevli subay - astsubay hariç çök". burada yaptırım kısmı "çök" komutudur. diğer kısım ise bütün bir tören alanındakileri ayıklamaya ve doğru kitleyi seçmeye yönelik "bildirim" kısmıdır. sql query gibi komut vermişti paşa ama aklımda bu kadarı kalmış.

    çok az komutta bildirim yoktur. direkt yaptırım kısmından oluşur. "tüfek as" örneğinde olduğu gibi. burada iki sözcük arasında bekleme süresi olmaz. bir çırpıda söylenmelidir.

    tnk. çvş. ugokhan

  • 2 dakikalık kapı açmaya 100 tl alan çilingir

    çilingirin kapına kadar gelmesi de hizmettir. gerçi, sen kapıyı söküp ona götüremeyeceğine göre o gelecek tabi. adam dükkanı kapatmış, evine gitmiş. bir telefon geliyor "kapıda kaldık" diye. tekrar giyinmesi, sana gelmesi-gitmesi de senin için yaptığı bir hizmettir. olayı sadece 2 dakikada / 10 saniyede açtı diye düşünmeyin. fiyat olgusu sadece maliyet + kar olarak görülemez. alternatif maliyete de bakmak lazım. sen çilingire 100 lira vermeyeceksen alternatifin nedir? o kapı nasıl açılacak? 100 liradan daha büyük masraf yapman gerekir ki içeri girebilesin. çilingir seni 100 lira ile kurtarıyor daha büyük dertlerden. ayrıca, bu iş eğer 5-10 lira gibi cüzi bir ücret olsaydı çoğu kişi anahtar taşımazdı üzerinde. çağır çilingiri, ver 10 lirayı olayına dönerdi iş. 100 lira adamın aklını yerine getirir. zihni açar. dikkati toplar. bir daha aman dedirtir. çilingirleri sevelim.

  • 17 mayıs'ta vaka sayısı 5 binin altına inecek

  • 30 ocak 2020 hindistan'da wuhan virüsü teşhisi

    virüs hindistan'a hacca gitmiştir. kutsal topraklar niyetine.

  • gülşen bubikoğlu denince akla gelenler

    sözlükte bir gülşen bubikoğlu başlığı olduğu.

  • liyakat diye ağlayıp eşi dostu işe sokmak

    --- spoiler ---
    bu güne kadar 17 senedir bu işlere "din" diye sesini çıkarmamış akplilerin, şimdide konuşmaya hakları yoktur. gidip ötede yalamaya devam edin.
    --- spoiler ---

    yurdum solcusunun acıklı durumu maalesef bu. adam kendi hakkındaki problemi tartışmak yerine muhatabına laf atıyor. neydi bu? ad hominem.

    yani demek isteniyor ki,
    {
    biz de bu boku yiyoruz (evet yiyoruz). biz de sizin gibi iki yüzlüyüz. siz uzun yıllardır "din" adı altında bunu yaptığınız için sizin konuşmaya hakkınız yok. biz de aynı sizin "din" demeniz gibi "atatürk" diyerek yapıyoruz bunları. şimdi yavaş yavaş sıra bize geliyor. biz de artık aynı "nemalardan" nemalanacağız. biz de adamlarımızı kayırıp liyakatsiz getireceğiz oraya. "din" diye ses çıkarmayan akpliler konuşmasın lütfen. onların konuşmaya hakkı yok. çünkü biz "atatürk" diye diye eşimizi dostumuzu atıyoruz. liyakat mi? o ne lan ?!!
    }

    aynı bokun laciverti.
    altı okun laciverti.

  • alkol içenin cennete gidemeyeceği gerçeği

    içkinin haram olduğunu belirten ayet hicretin 6. yılında inmiştir. hicretten önce 13 yıl mekke'de peygamberlik yapan muhammed, hicretten sonra 10 yıl da medine'de peygamberlik yapmıştır. bu durumda 13+6 = 19 yıl aman sabahlar olmasın hesabı şarabı, içkiyi devirmiştir müslümcüler. son 4 yılda yasak gelmiş. onu da görmeyiverin birader. eğer başlıktaki "gerçek" doğruysa sahabenin büyük çoğunluğu sıçtı...

    mesela, hatice ölene kadar tek eşli ve hanım parası ile yaşayan peygamber ne hikmetse hatice'den sonra çok eşliliğe geçiyor. hanımlar evlere kapatılıyor. tuhaf değil mi? bence arada bir yerde yossi kohen devam ettirdi bu işi.

  • bmc tuğra

    reklamı seyreden çoğu kişinin "başroller değişmez" sloganı ile selvi boylum al yazmalım filminin ilişkisini anlamadığını fark ettim. filmde kullanılan kamyon bmc tm 140 olan modeldir. yani bmc burada, filmin başrolünde o gün de biz vardık, bugün de biz varız demek istemiştir. yani kuru kuruya arabesklik olsun, romantizm olsun diye bu türkü / film seçilmemiş.

  • aziz sancar'a bakanlık teklif edilmesi

    bakanlık işi biraz da yöneticilik kabiliyeti ister bana göre. çok değerli bir bilim adamı olabilir ama bakanlık işi, politika işi herkesin harcı değildir. bu durum için aklımdaki düşünce şu; aziz sancar bakan sıfatıyla sadece vitrinlik olur. zaten bütün bakanların yerine karar verebilen bir cumhurbaşkanımız var. teog'u kaldırdığında milli eğitim bakanının bile haberi yoktu.

  • muharrem ince'nin mezun olduğu bölüm

    zaten muharrem ince de bu bölüme 2017 yılında girmişti. senin başarısız hükümetin yüzünden öğretmen atamaları yapılmadığından milletin öğretmenliklere ilgisi azalmış olmasın sakın.

    edit: gg olabilecek bir ifade değiştirilmiştir.

  • yanlış ile bağlı ilçeler

    izmir kemalpaşa aslında erzurum'a bağlı olmalı. ilçede izmirli arasan yok. dağ taş erzurumlu. öyle ki, izmir'de hakiki bir cağ kebabı yemek isterseniz gönül rahatlığı ile kemalpaşa'ya gidebilirsiniz.

  • önceki partnerlerin bebeğin genetiğini etkilemesi

    (bkz: eser miktarda fındık içerebilir)

  • personel bilgisayarını izleme programı

    geçen senelerde ebso'da buna yakın bir konuda avukatların da olduğu bir seminer vardı. çalışanların video kaydına alınması ve sonra seyredilmesi veya çalışanın bilgisayarının ondan habersiz bir şekilde izlenmesi yasal olarak suç kapsamındadır. bir şüpheli durum varsa yasal yetkililerden alınacak izinle bu mümkün olabiliyormuş.

  • 27 ekim 2017 süper loto'nun şahsıma çıkması

    (bkz: 4 8 15 16 23 42)
    (bkz: lost)