infantilopati35
profili

  • türkiye iş bankası

    "beni işe alim sinavina girmeye bile laik görmeyen banka.hatirli bir universiteden mezun olmama rağmen sinava bile alinmadim lakin icinde bir suru 2 yillik calisani oldugunu cok iyi biliyorum."

    gördüğümüz kadarıyla, en azından, işe alım sürecinde bir miktar liyakat var. "layık" kelimesi yerine "laik" kelimesini kullanan birini işe almamakla pek bir doğru yapmışlar.

    bu arada yedekler ne zaman yüklenir iş bankası?

    ekleme: eğer kredi kartı bilgilerimizi kaptırmadıysan, makul bir sürede çözdün sorunu işbankası. aferin. ama eğer kredi kartı bilgilerimizi birilerine kaptırdıysan o zaman bizden çekeceğin var.

  • 28 ekim 2023 barcelona real madrid maçı

    twitter'da dolaşırken bi onbeş saniye kadar izledim. lan adamlar bilgisayar oyununu gerçek diye bize yutturuyorlar dedim ama gerçekmiş.

    o nasıl bir gün ışığı len?

  • 15 ağustos 2022 tıpın 30 k ile kapatması

    gençler akıllı.

    o rakamların yüz bine çıkışını da göreceğiz. ama önce hekimlerin kpss'ye girmesi var.

  • bright osayi samuel'in hakemlere küfretmesi

    e haklı adam, kardeşlik.

    herkes kim'in atılmasına ve penaltıya takılmış. sorun o değil ki zaten. ikisi de doğru. yani teorik olarak doğru. sarılar sarı, penaltı da penaltı. sorun başka bir yerde. ve bu sorunu özetten görmeniz mümkün değil.

    dün ali şansalan,( ki kendisi bence türkiye'nin yıldız hakem adayıydı. yani en azından düne kadar öyleydi.) inanılmaz bir çifte standart gösterdi. fenerbahçe'ye resmen gavur takımı muamelesi yaptı. bunu trabzon'un yugoslav faullerine izin vererek, trabzonlu oyuncuların kendisini aşağılamasına izin vererek, trabzonlu oyuncuların kartlarını yok sayarak yaptı. hatta bir trabzonlu oyuncu kart görmesin diye kendini feda bile etti.

    bunu da öyle kör gözüne kurşun şeklinde yaptı ki, benim gibi gerçekçi gözlerin bile midesi bulandı.

    ali şansalan dün maçtan önce türkiye'in geleceği en parlak hakemiydi. dün akşam bilerek yaptıklarıyla, gördüklerini çalmayarak ve bir takıma çok ciddi bir avantaj sağlayarak "fucking shit" hakem olmaya hak kazanmıştır.

    kendisine hayırlı olsun.

  • pfizer biontech covid-19 aşısı

    açılın aşıcı geldi hanım

    burada okuduğum sorunların cevabını yazacağım. soru sormak isteyen olursa yeşillendirsin onu da yazalım.

    1) biontech iyi aşı. ama yan etkiler mevcut. şimdiye kadar kalıcı bir sıkıntı ile karşılaşmadık ülkede ama kol ağrısı yapabiliyor ( yüzde 30-40 oranında) . nadirenkoltuk altında şişlik ( doktora git), çarpıntı ( doktora git) yapabiliyor. ateş (37,8 ila 38,2 arası) yapabiliyor ( bi parol veya minoset iç, ateş süreklilik gösterirse doktora git) şimdilik benim gördüğüm başkaca sıkıntı yok.

    2) asmlerden randevu alırken mümkünse altılı gruplar halinde alın. ve o grup ile asm'ye başvurun. hayır şaka yapmıyorum. asmlere altı kişi olmadan o flakon açılmayacak talimatı verildi. resmi bir talimat yok. sadece vatan millet sakarya... aşı telef olmasın dendi. birinci basamakta bu en az istiklal marşı kadar, vatan kadar önemli bir cümledir. herkesin bu öneriye bağlı kalacağına emin olun.

    3) soğuk zincir meselesine gelince biontech'in açılmamış flakonunun +2 +8 arasında 30 güne dek saklanabileceği bilgisi bize ulaştı. ayrıca zaten aşı lojistiği ana merkezden günlük ve anlık olarak yapılıyor. soğuk zincir de bu ülkenin en sağlam çalışan birimi. daha iyi yapılamaz. daha iyi korunamaz.

    4) aşı olacağınız gün asm'ye vakitlice gelin. gelmemezlik yapmayın. eğer gelmeyecekseniz randevu saatinden mümkün olduğu kadar önce bize bildirin.

    5) randevunuzu almanız aşı olacağınız manasına gelmiyor malesef. şu altılı flakon meselesinden dolayı sizi başka bir asm'ye veya ertesi güne yönlendirebiliriz.

    6) hastanelerde altılı flakon bir sorun olmuyor çünkü onlar devamlı aşı yapıyorlar. bir flakon açıldıktan sonra hemen kullanılması gerekiyor. yoksa kısa zamanda aşı bozuluyor. işe yaramıyor.

    7) bugün ilk gün olmasına rağmen iki flakon harcadık. güzel. herkes randevu alsın ve randevusuna uysun. hatta erkenden gelsin. gelmeyecekse asm'ye haber etsin. azıcık aşı bulduk ziyan etmeyelim.

  • kaşarlı poğaça + vişne suyu

    aldığımız vişne suyu aslında vişne aromalı içecek. poğaçaya konulan yağ margarin bile değil sanayi üretim yağı. üstüne o kaşar değil satılamamış peynir çeşitlerinin kimyasal işlemden geçirilerek tekrar piyasaya sürülmüş hali.

    aslında sadece mide yanması ile kurtuluyorsak şanslıyız. aslında midemizde gürbüz bir delik açması lazım.

  • tsk mensubu personellerin skandal videosu

    uçucu personelin sözleşmesinde bir takım maddeler vardır. mesela üniforma üzerinde iken sigara içemez. üniformanın ağırlığına yakışmayan hareketlerde bulunamaz ve hatta belirlenmiş çanta ve valizler harici bir poşet dahi taşıyamaz. yaparlarsa ciddi sonuçlar ile karşılaşırlar.

    neden yapamazlar? çünkü o kurumun koruması gereken bir itibarı vardır. ve o üniforma, o kurum demektir.

    bu insanların eğlenmesine, eğlenceli videolar çekmesine hatta abartmasına karşı değilim. isteyen, istediğini yapar. isterse patates kızartsın; isterse altına sıçıp, bokunu yüzüne sürsün. bana ne?

    ama o üniforma üzerlerinde iken binlerce yıllık geleneği olan türk askerini ve ordusunu temsil ediyorlar. o üniforma üzerlerinde iken vakur olmak zorundalar. o binlerce yıllık geleneğe bağlı olmak zorundalar.

    çünkü o gelenekler bozulursa, o asker şehit olur.

  • erciyes tıp'tan kovulan kalp hastası gencin ölmesi

    birinci bilinmeyen: ameliyatı ne zaman olmuş? nasıl bir ameliyat olmuş.

    ikinci bilinmeyen: ne için titriyor? ateşi mi var, başka bir sorun mu var?

    üçüncü bilinmeyen: kullandığı ilaçlar nedir?

    dördüncü bilinmeyen: gencin anamnezi nedir? vefatını kolaylaştıracak veya gizleyecek bir başka faktör var mı?

    beşinci bilinmeyen: çocuk taburcu edilirken bir reçete verildi mi? aile bu reçeteye uydu mu?

    altıncı bilinmeyen: vefat ne zaman oldu? nasıl oldu? niye oldu? otopsi yapıldı mı? ölüm sebebi kesin mi, olası mı?

    yedinci bilinmeyen: merhum'un başka tanısı var mı?

    sekizinci bilinmeyen: duş alsın cümlesini kim demiş, niye demiş. bu anlatanın atladığı başka cümle var mı?

    eğer bu bilinmeyenleri bana söylerseniz sizin lincinize katılıp katılmayacağımı söyleyebilirim. ama şimdilik standart bir linç olarak devam ediyor. etsin, bana bulaşmasın.

    bilmediğim konuda yorum yapacak değilim. siz buyrun ama çekinmeyin. ana avrat dümdüz gidin.

    ekleme: vefat eden genç ve özellikle ailesi için üzgünüm. o annenin kolu bacağı kopsaydı da oğlunu kaybetmeseydi. bu acı dayanılabilir bir acı değil. ama bir cümle ile kimseye hakaret etme, suçlama, yargılama hakkımız yoktur. en azından bizim yoktur. gereken kişiler gerekli soruşturmayı açmıştır. ve mesele post-op yüksek ateşli hastayı acilden kovma ise merak etmeyin bu suçu işleyen meslekte acemilikten değil, ölüme sebebiyet vermekten yargılanır. ceza alırsa da bir daha hekimlik yapamaz

    ama duygusal milletiz vesselam. hiç konuya diğer yönden bakmıyoruz. kendi çektiklerimizin acısını, bulduk mu, önümüze çıkandan çıkarıveriyoruz. hem de hiç acımadan çıkarıyoruz. ve asla kime kızacağımızı bilemiyoruz. zannediyoruz ki hiç bilmediğimiz, belli olmayan bir konuda suçlu gördüğümüzü linç edersek yüreğimiz soğuyacak.
    soğumaz, soğumadı, soğumayacak.
    ancak gerçek telafi eder yanlışı.

    ekleme2: utanacak mısınız? hayır. tekrar yapacak mısınız? evet. elinize ilk fırsat geçtiğinde hem de. nasıl düzeltiriz? düzeltemeyiz.

  • taktığı altını geri isteyen teyze

    kadın haklı filan değil.

    evlenene takı takmanın amacı yeni evlenene destek olmaktır. bu iş yatırım değildir. karşılık beklenerek yapılmaz. "ben ona bunu takayım; o bana onu taksın" denmez. herkes gücü yettiğince yeni evlenene yardım edebilmek, evlerini kurmasına katkı sağlamak için yapmalıdır bunu.

    boşuna dememişler "selam verdim rüşvet değil diye almadılar" diye.

    bu kadın görgüsüz, çıkarcı, ve karşılıksız bir iş yapmayı düşünemeyecek kadar bencildir.

  • doktorun hasta odasında duş alması

    nöbet ertesi mesaiye devam edilecektir. ama nöbet yüzünden leş gibi olunmuş, sakallar uzamıştır. duş almak lazımdır. traş olmak gerekir. ama öptüğümün o lüks görünen hastane yönetimi nöbetçi doktora böyle olanaklar sağlamayı her nedense unutmuştur.

    ne yapılır?

    kat hemşiresine/sorumlusuna gidilir "bacım boş oda var mı? ben bi duş alayım" denir. kat hemşiresi "şu oda boş" der. nöbetçi doktor da o odaya gönül rahatlığı ile girer, duşunu alır, traşını olur.

    daha önce defalarca yapıldı, şu anda da yapılıyor. bundan sonra da yapılacak.

    sonuç olarak oda numarası ya yanlış söylendi veya yanlış anlaşıldı.
    anlatılandan anladığım olay bu şekilde. büyütülecek bir durum yok.

    ekleme: doktorun dolu odaya girmesi doğru değil elbette. ama durum basit bir yanlışlık. özür dilenmesi, gönül alınması gereken bir durum. "oha! nasıl girer?" diye abartı tepki verilecek bir durum değil kişisel fikrimce.

  • kredi çekip yurt dışına kaçmak

    fakir adama kredi vermezler, daha doğrusu kaçabilecek kadar kredi vermezler. sürünecek kadar kredi verirler.

    baştan sıçmış yani plan.
    üzgünüm.

  • 9 mayıs 2017 dolar kuru

    cephanemiz bitene kadar ben yükseleceğini sanmıyordum. hala da aynı düşünüyorum.

    iki seferdir açılan 1,5 milyar dolarlık döviz ihalelerine gelen talep 7-8 milyar dolar olunca ne olacaktı yani? düşmesini mi bekliyordunuz?

    asıl soru bu ihalelere gelen talebin neden yüksek olduğu. bu talebin neden yüksek olduğunu anlarsanız görüşünüz netleşir. tabi doğrudan fetöye bağlayıp rahat da edebilirsiniz. yalakalık yapmak için "yok yok aslında düşecek, sizin paranızı almak için yapıyorlar" da diyebilirsiniz.

    yani kendinizi rahatlatmak için istediğinizi yapabilirsiniz. gerçek nasıl olsa orada tüm heybetiyle duracak.

    borcumuz var. ve borcumuzu ödemek için yeterli dolar yok. borcumuzu ödemek için birilerinden borç almak zorundayız. ve borç alabileceğimiz kişilerle kavga ettik. elbette bize hayır demeyecekler ama maliyetleri de ona göre belirleyecekler. bu da bize ek borç demek. iyi yönetilemezse düyun-ı umumiye'ye kadar yolu var.

  • renault clio

    an itibariyle kapımın önünde 2008 model bir tane var.

    9 senedir eşek gibi kullanıyoruz. allah nazardan saklasın bir sefer öf demedi. bir sefer tık demedi. sıkıntı çıkarmadı. aza kanaat etti. bir depo mazot ile 1500 km yaptığımı bilirim.

    evet fiyakalı bir araba değil. evet 120 km saatin üstüne çıkınca " abi, biz biraz yavaşlasak mı?" diye soruyor. evet tok kapısı yok ama ekonomik. ideal bir memur arabası.

    ruhu yok diyorsunuz ama bence yanılıyorsunuz. evet belki sosyetik değil, ama o tam bir "menemen yaparım, yanına da çay demleriz" arabası. tokgözlü ve kanaatkar.

    lütfen suçlamalarınızı da alıp yanımızdan ayrılın.
    biz onunla mutluyuz.

  • çocukken yanına gidilip bal için emilen çiçek

    (bkz: hanımeli)

  • dükkanın önüne duba bırakan esnaf

    birincisi yol ve park yeri kamusal bir alandır. ortaklaşa kullanılır. burası benim dükkanımın önü demek bildiğin gerizekalılıktan başka bir şey değildir.

    ha diyorsan ki ben ne yapayım? ekmek parası. belediyeye gidip kaldırım işgal izni alacaksın. dükkanın önündeki yeri kiralayacaksın. bedelini ödeyeceksin. işte o zaman orası senin dükkanının önü olur.

    yapar mısın? hayır. neden çünkü sen sinekten yağ çıkarmaya çalışan orman kanunlarında ve ortaçağda kalmış sıradan bir esnafsın.

    sonra vay efendim millet niye markete, avm'ye gidiyor?
    ortaçağda kalmış tüm esnafın mümkünse en yakın zamanda batmasını diliyorum.

  • 3 mart 2017 menbiç'ın suriye ordusuna geçmesi

    neden sorun olduğunu anlamıyorum. işid değil, ypg değil, ülkenin asıl sahibine geçmiş.

  • 3 mart 2017 aşiretlerin referandumda evet kararı

    şeyhler şıhlar ne diyecekti?

    - marabamız için daha çok demokrasi, marabamız için toprak reformu mu?

    hiç de öyle şaşırılacak bir durum değildir.

  • malı mülkü satıp sahil kasabasına yerleşme isteği

    mal mülk olsaydı da ben de aynı isteğe haiz olabilseydim.

    o mal mülk dediğiniz zıkkımı nasıl bulsak?

  • 10 kasım 2016 dolar kuru

    "bence merkez bankası da ümidi kesti dolar satın alıyor!"

    forex forumlarından...

  • 8 kasım 2016 dolar kuru

    forex forumlarında "artık merkez bankası müdahale etsin." "bu ne yahu nereye gidiyoruz?" diye feryatlar var.

    benim endişem daha da farklı.
    ya merkez bankası zaten müdahale ediyorsa da, elinden bu geliyorsa...