bilicin rip16
profili

  • liberaller 2023 seçimlerinde kime oy verecek

    sözlükte liberalizm hakkında görüş beyan edenler arasında tek soruluk bir anket yapılsın ve "liberalizm nedir?" veya "liberal kimdir?" gibi bir soru sorulsun.
    %30'u doğruya yakın bir yanıt versin adımı değiştiririm.

    bakın türkiye genelinde, veya sözlük genelinde yapalım demiyorum. sadece sözlükte konuyla ilgili entry girerek o değerli fikirlerini bizimle paylaşanlar arasında yapalım diyorum.

  • beşiktaş'ın 1957 ve 1958 yılları şampiyonlukları

    beşiktaş hakkı olan şampiyonlukları almıştır. amatör liglerde, bölgesel turnuvalarda alınan şampiyonluklarla beşiktaş'ın bu iki şampiyonluğu bir değildir. biz açıklıyoruz, abileri öğrenip susuyor. sonra velet kardeşleri büyüyüp geliyor, imi bişiktişi iki şimpiyinlik hidiyi idildi diyor.

    aşağıdaki 4 kriteri sağlayan şampiyonluğu olan varsa onu da sayalım. yoksa şu taraftan siktir olup gidebilirsiniz.

    1. "profesyonel" türkiye futbol liglerinde kazanılmıştır.

    2. bölgesel değil, "ülke genelinde" kazanılmıştır.

    3. eleme usulü yapılan eşleşmelerden sonra "deplasmanlı lig usulü" oynanmıştır. (ülke genelindeki elemelerden sonra ligde oynayacak sekiz takım belirlenmiş, dörder takımdan iki grup halinde deplasmanlı lig oynanmıştır. bu iki grubun liderleri finalde karşılaşmış ve beşiktaş, galatasaray'ı iki maçta da yenerek şampiyon olmuştur)

    4. bu şampiyonluklar sonucu beşiktaş "türkiye'yi avrupa kupalarında temsil etme" hakkı kazanmıştır.

  • fikret orman

    gökhan töre'yi 3m euro'ya 1 senelik kiralık gönderir, "3 milyon çok az" derler.
    aboubakar'ı 3m euro'ya 1 senelik kiralık getirir, "3 milyon çok fazla" derler.

    sebep de aboubakar'ın kendini henüz kanıtlamamasıymış. ulan töre kendini ne kanıtladı ki 3m kiralık ücretini beğenmedin de 15m euro'ya neden satılmadı diye fikret orman'a kızdın?

    yemin ediyorum ekşi sözlük hiçbir siki beğenmeme timinin en önde koşanı, bayrak tutanı bizim beşiktaş taraftarı yazarlardır.

  • jose ernesto sosa

    besiktas mustafa pektemek'i gondermek istiyor, adam gitmiyor. kapi gibi sozlesmem var niye gideyim diyor. hakli. bunun gibi 3 buyuklerin onlarca ornegi var. gitsin diye para verilenler, kiralik gonderip maasi cepten odenenler vs..
    bu orneklerde "eee onu sozlesme imzalarken dusunecektin, adam hakli, profesyonel futbolcu, gitmez tabi" diyen koçerolar, simdi sosa konusunda kendileriyle celisiyor.

    evet, kalmak istemeyen adamdan hayir gelmez. ve evet, teror de gitmek istemek icin makul bir bahane. biz bile siktirolup gitmeye yer ariyoruz. ama oyle istedigim anda, istedigim takima giderim, bonservis umursamam, sozlesme siklemem, idmana cikmam ile olmaz o is. o zaman sozlesme tek tarafli, sadece kulubu baglayan bir sey haline gelmis olur.

    ozetle, sosa gitmek istiyorsa once efendi gibi idmanlara cikmaya basalayacak. sonra makul bir bonservis getirecek kulup bulacak. bulamazsa cebinden tamamlayacak. amrabat nasil dusuk maasa imzalamisti gs'ye gelmek icin, madem sosa da hanimi ikna edememis ve sozlesmesine ragmen gitmek istiyor, o zaman kendisi de fedakarlik yapacak.

    tabi bu sirada besiktas da hayvan gibi bonservis istemeyecek, 6-8m euro bandinda guzel bir paraya razi olacak ve iyi bir b plani yaratacak.

    ibne basina not: besiktas'ta sosa krizi haberlerinin yaninda biraz da, a takima idmana alinmayan, gonderilecek kulup bulunamayan diego haberleri yapin. serefsizlik yapmayin.

  • atınç nukan

    1. atınç almanya ikinci lig topçusu değil, ralf rangnick'in rb leipzig projesinin toçusudur.

    2. almanya ikinci lig stoperi geçen sene için geçerli bir argüman olabilirdi. atınç artık bundesliga stoperidir. ha dersen ki, daha bundesliga'da oynamadı, o zaman emre mor da dortmund değil, nordsjaelland topçusu. onun ne işi var milli takımda?

    3. "madem milli takım seviyesinde, neden sattık" da bir argüman olamaz. beşiktaş'ın uefa'dan aldığı bonservis cezasını biliyoruz. futbolcu almak için satmak zorunda. durum hala böyle. bu yüzden demba ba'yı bile sattık, atınç'ı neden satmayalım?

    4. atınç'ın milli takımda olmaması, ömer'in yokluğu ile açıklanamaz. bambaşka iki konudur.

    5. ozan milli takımda hatta ilk 11'de sadece potansiyeliyle yer bulabiliyorsa (sezon boyunca ortaya koyduğu bir performans olmadığına göre tek sebebi potansiyel olabilir. bence potansiyeli de yok ya neyse), emre mor sadece potansiyeli ile dar rotasyona kadar girebiliyorsa, bu stoper yokluğunda atınç milli takımda olmalıydı.

  • beşiktaş

    bu takım ligin 6. haftasında, 27 eylül 2015'te fenerbahçe'ye çakarak liderliği almış, o tarihten beri 1 hafta hariç liderliği hiç bırakmamış, ligi sirkülase etmiş.

    stadı olmamasına rağmen sahadaki futbol ile de, istatistiklerle de, rakiplerini tokat manyağı yapmış. şampiyonluğu hakettiğini rakipler dahil herkese döve döve kabul ettirmiş.

    70 milyon euro harcayıp takımı baştan aşağı değiştirerek şampiyon olunmadığını öğretmiş. atarlı aziz'i mum etmiş, "artık yüksek bedelli transfer yok" dedirtmiş.

    rakibin istediği futbolcuları transfer ederek mastürbasyon yapanlara "gökhan, caner, mehmet istediği yere gidebilir" dedirtmiş.

    ahlaksız mahmut'u uslu çocuk haline getirmiş, beynini yakmış, "zaten yensen, şampiyon olsan olmasan çok önemli değil bu saatten sonra" dedirtmiş. ne demekse.

    ve bunların hepsini, 3 senelik yapılanma ile, akıl ile, planlama ile yapmış. bunların yanında bir de stadını açmış, çok iyi sponsorluklar anlaşmaları yapmış, taraftarıyla bütünleşmiş. ekonomisini düzeltmek için tünelin ucunda ışığı görmüş.

    e tabi bok atacaklar. tabi çekemeyecekler.

  • volkan demirel

    braga maçı için demiş ki; "15 yıldır fenerbahçe kalesindeyim. hayatımda bir maçın bu denli yanlı bir şekilde yönetildiği ve hakemin isteyerek maç kaybettirdiği başka bir karşılaşma görmedim".

    biz çok gördük volkan. sen hep braga gibi galibiyeti kutlayan tarafa oldun.

    bizim en kilit futbolcumuz fuck off'tan dolayı sana karşı yaptığımız maçta cezalı duruma düşerken, o maçta hakemin yüzüne fuck off diyen 20 numarali oyuncun sahada kaldığında konuşacaktın bunları. emenike'yi görmeyen fırat aydınus için konuşacaktın. kariyeri boyunca kırmızı kart gösterilmekten çekinilen bücür kardeşin için konuşacaktın. saracoğlu'na gelen her takımı hakem yardımıyla tekme tokat döverken konuşacaktın. baskanin hakem odasi basip hakemleri baski altina alirken konusacaktin.

    şimdi hiç konuşma. hele ki terim belki takıma alır diye mum olup, almayacağını anlayınca hiç konuşma. seni biz çok iyi tanıyoruz.

  • beşiktaş

    kimisi her sene şampiyonluğa oynamakla övünür, kimisi her sene şerefiyle oynamakla.

    kimisi "başarıya giden yolda her şey mübah" der, kimisi "şerefinle oyna hakkınla kazan".

    kimisi takımını her sene şampiyonluğa oynuyor diye sever, kimisi değerlerinden dolayı.

    takım ismi vermeye gerek yok. herkes anlayabiliyorsa, her şey ortada demektir.

  • sneijder podolski ve burak'ın çin'den istemesi

    (bkz: ama çin'in vermemesi)

  • emmanuel emenike

    biri emenike'nin epl'ye transferinde calisma izniyle ilgili faydali bir bilgi vermis. bilgi dogru, belki eksik olabilir, zira epl'deki bu calisma iznini esnetmenin bircok yolu bulunabiliyor. ama konu bu degil.

    baska biri cikip diyor ki, renksiz orospu evlatlari emenike'nin basligina dadanmis. iste sozlugun geldigi nokta budur. herkes kendi tuttugu takimin ve kendi takiminin futbolcularinin basligina yazsin, yoksa orospu evladisin. bilgi vermek, transferle ilgili farkli bir acidan bir olasiligi mi ortaya koymak istiyorsun? hassiktir lan amk tinercisi, burasi emenike basligi sana ne lan emenike'den sana mi vazife oldu pic.

    durumumuz malesef budur.

  • fikret orman

    transfer konusunda saçmalıyor diyenler, ondan daha az saçmalayan başkan kimmiş onu da söylesinler. sadece beşiktaş değil, tüm takımlar için atış serbest.

    her transferde risk vardır, iyi transferlerin yanında başarısız transferler de olacaktır kabul. bunun yüzdesi önemli. 3 sene önce dibi gören takımdan, şu anki ışık saçan kadroya ne kadar para harcanarak gelinmiş, bu süreçte rakipler ne kadar harcamış, beşiktaş ve rakipleri kaç tane başarısız transfer yapmış ve başarısız transferlere ne kadar harcamış, bir bakıp ondan sonra sallamak gerek.

    hataları, hatta ısrar ettiği hataları var. ama fikret orman ve ekibi, transferlerde başarı yüzdesi, fiyat/performans ortalaması ve yapılanma süreci olarak tarih yazmaktadır. inkar eden taş olur.

    edit: buyrun aklıma gelenler. bu başarılı transferler şu anda beşiktaş'ın iskeletini oluşturuyor. başarısız sayılanlar ise zaten düşük maliyetle yapılan denemelerdi. hepsinin maliyetini toplasan bir krasic etmez. veya demba ba'dan kazanılan para etmez.

    sosa
    bonservisine 3.4 milyon euro verildi. onun yerine 2 katı maaşla ve 1.5 katı bonservisle (imza parası) fenerbahçe'nin elimizden aldığı (allah razı olsun) diego'dan çok daha fazla katkı veriyor. maliyeti de yaklaşık yarısı.

    mario gomez
    2 senelik kiralama yöntemiyle bedavaya geldi. hala “ama o kiralık” diyenler var ama, gerçek şu ki gomez fiorentina’ya dönmek istiyorum demediği sürece beşiktaş’ın malıdır. sene sonu kontratı otomatik olarak uzayacak ve sonra fiorentina’yla da ilişiği kesilecek zaten. galatasaray’ın 9m euro’yu duyduktan sonra “pardon abi iyi günler” diyip peşini bıraktığı gomez’i bu şartlarda getirmek, türk futbol tarihinin en büyük transfer başarılarından biridir.

    atiba
    bedavaya geldi. senelik 1 milyon euro’ya oynuyor. bir şey söylemeye gerek var mı? türkiye’nin en efektif defansıf orta sahası şu anda.

    tolgay
    450 bin euro bonservisle geldi. onun için de bir şey söylemeye gerek yok sanırım. oynadığı yarım sezonda ışık saçtı çocuk. inşallah sakatlıktan döndükten sonra da orta sahanın yükünü çekecek.

    beck
    1.75 milyon euro bonservisle geldi. bu kadar fazla bundesliga tecrübesi olan bir görev adamı için bu bonservis ve 1.4m euro'luk maaş çok çok iyi.

    oğuzhan
    1 milyon euro’ya geldi. şu anda takımda gökhan töre ile birlikte en fazla para eden, en potansiyelli futbolcu. şenol hoca’ya hörmetler.

    olcay
    800 bin euro’ya geldi. beğeneni var beğenmeyeni var, ama kimse başarısız transfer diyemez. 30 gol 25 asist yapmış adam. en kötü ihtimalle iyi bir rotasyon oyuncusu olarak her türk takımının havada kapacağı bir adamdır.

    gökhan töre
    4.5 milyon euro’ya geldi. şimdi yönetim 2 katı fiyata 9 milyon euro’ya sattık dese, kimse memnun olmaz sanırım değil mi?

    cenk tosun
    bonservissiz geldi. her beşiktaşlının içinde üzüntüdür, gomez olduğundan cenk’in hiç oynayamaması. ama kabul etmek gerekir ki, yaşı henüz 24 ve şu anda en iyi türk forvet kendisi. gelecekte as forvetimiz olmaya aday.

    demba ba
    6 milyon’a geldi, 13 milyon’a gitti. söylenecek başka bir şey var mı?

  • vodafone arena

    kendisine ait olmayan, kirasını ödemediği için üst kullanım hakkını bile kaybetmiş olması gereken araziyi devlete hibe ettiğini zanneden galatasaraylı arkadaşım, gel sana bir çift sözüm var;

    "biliyorum ki senin sıkıntın aslında stadı kimin yaptığı falan değil. sen basiretsiz yönetimler yüzünden stadının mecidiyeköy'den allahın dağına gitmesine çok üzülüyorsun. türkiye'de 2 takım kendi stadını kendi gücüyle, kendi yerinde yenileyebildi; beşiktaş ve fenerbahçe. diğer bütün takımlar yerinden yurdundan olup stat sahibi oldu. sen beşiktaş ve fenerbahçe ile aynı kefeye giremedin. eskişehirspor, antalyaspor, bursaspor, konyaspor vs.. ile aynı kefedesin. senin gücün, stadını mecidiyeköy'de yapmaya yetmedi.

    yıllar geçecek, beşiktaş boğaz kenarında, fenerbahçe bağdat caddesinde, kendi semtlerinde maça çıkarken, sen seyrantepe'ye gideceksin. beşiktaş ve fenerbahçe köklerinin olduğu yerde, kendi semtinde kendi taraftarı ile büyürken, sen otoban kenarında ruhsuz beton yığını stadında olacaksın. 50 sene sonra bile bu gerçekle yaşıyor olacaksın.

    seni anlıyor ve sana hak veriyorum. ben de olsam çok üzülürdüm."

  • club brugge'e köy takımı demek

    bu kezbanligi yapip resmi siteden ezeli rakibinin avrupadaki rakibine köy takimi dersen, bir mahalle takimi gelir senin evinde agzini yuzunu siker, utancindan insan icine cikamazsin.

  • tolga zengin

    iyi oynadiginda aferin diyen kimse yok mu? hakli cikmak bu kadar mi onemli arkadas?

    bugun hatali gol yemis olsa simdiye basligina 50 entry girilmisti. mukemmel bir mac cikartirken, hem de boyle bir ruzgarda, basligi bombos. yok bombos da degil. hala bok atan var.

  • vodafone arena

    adalı başkan olsa 2016'daki kongrede maketine bakıyorduk hala. sene sonunda kazmayı vuruyoruz vol9 amk.

  • gökhan töre

    ntvspov habevlevinin kimlevin gudumunde oldugunu cok iyi biliyovuz. ciddiye almaya gevek yok.

    edit:
    gokhan tore: "şut çalışması vardı. kasığım çekiyordu ben de çekme ve ağrı hissettiğim için şut çalışmasına katilmayıp içeriye gittim.yazıldığı ya da anlatıldığı gibi şenol hocamla hiç bir sorun yaşamadım. sadece kasigimda ağrı olduğu için çalışmayı biraktim."

    edit2: ntvspor haberi kaldirdi. sizin ne oldugunuzu biz cok iyi biliyoruz.