abideihurriyet6
profili

  • 23 şubat 2024 almanya'da esrarın yasallaştırılması

    almanya’yı sosyal olarak çökertecek karar falan denmiş çok güldüm. lan olm almanya ortadoğuda mı? halkı ortadoğulu mu?
    amsterdam’da yenilen mantarın, tüttürülen cigaranın içilen içkinin haddi hesabı yok ama avrupa’nın en güvenli ve olaysız şehirlerinden biri. yani olay devletin, ailenin verdiği eğitim/ahlak ve bireylerin kendini ne kadar geliştirdiği ile alakalı tamamen. hani şu bize yıldızlar kadar uzak olan kavramlar yani.
    almanya’da kanunla beraber esrarı çekip kendisine ve çevresine zarar verebilecek tek topluluk yine bizleriz.

  • 6 haziran 2023 uber'in türkiye'de yasaklanması

    tabi,
    gideceğimiz yere ne kadar ücret ödeyeceğimizi bildiğimiz için,
    gidilecek mesafenin farketmediği için,
    müşteri seçimi yapılmadığı için,
    saygılı şöförlere sahip olduğu için,
    trafik kurallarına uyduğu için,

    “haksız rekabete” yol açmıştır.

    yemin ediyorum şu taksiciler güncel bir yeniçeri vakamızdır. adamlar kendileri hariç tekerlekleri olan herşeye karşılar. umarım bir gün vakayı hayriye gerçekleşir.

  • biranın bomboş bir bir içecek olması

    bira ile ilgili tam bir mal turnusolu başlıklardan biri.
    lan olm bira dediğin şeyi binlerce yıldır içiyoruz. tarihte kimi zaman ödeme yerine bile geçmiş kadim bir içeceğe bok atmak nereden baksan cehaletin vücut bulmuş hali.
    biri çıkar viskiye laf eder birileri şarap mı ıghhh der, ulan senin damak zevkinin genellemesini okumak zorunda mıyız?

  • ölünce bilinç nereye gidiyor sorunsalı

    ruh diye uydurulan şey aslında bilinçtir, bilinç ise beynin karmaşık yapısı içerisindedir. beyin ölünce bilinçte ölür ve sonsuza kadar yok olur.
    ha bunun böyle olmadığını sonsuza kadar farklı formlarda, farklı dünyalarda yaşayacağımızı söyleyip bir nevi masturbasyon aracı olarak din diye bir şey icat edilmiştir.

    edit: din felsefesi ve teoloji terk biri olarak şöyle bir açıklama yapayım ; senin atalarının henüz beyni muğlak şeyleri kavrayamadığı için kendinden güçlü gördüğü şeylere tanrı olarak tapınıyordu (ateş, güneş, aslan kaplan ot bok), daha sonraları o insanların en büyük derdi olan karınlarını doyurma işlemi tarım ve hayvancılıkla dert olmaktan çıkınca başka şeylere kafa yormaya başladılar. böylece antik uygarlıklar doğdu ve buna bağlı olarak sanatta, edebiyatta, bilimde ilerleme kaydedildi. tabi ki düşünce tarzları da değişti, öncelikle toplulukları yönetmek ve bir arada tutabilmek için bazı kanunlar yazıldı. ardından daha büyük toplulukları daha büyük bir amaç uğruna birleştirebilmek için komplike dini inanışlar ortaya çıktı. geçmişe bakıldığında insanoğlunun fiziki bir tanrı (ya da doğa üstü varlıklar) inancından daha muğlak bir tanrı inancına geçişi net olarak görülebilir. (tabi hala fiziki bir tanrı inancı olan büyük topluluklar var)

    dincileri geçtim, şimdi burada hümanist arkadaşlar çağımızın yeni modası "evren'e -kaynağa- dönüş" "enerji formu" falan diyorlar ama bende "umarım" diyorum. sonuçta yok olup gitmeye bayılmıyorum. gel gör ki şu an ki en akla yakın teoride bu. tabi dinciler bunu "haa hiçbir şeye inanmıyorsun o zaman sana herşey serbest nasıl olsa öbür dünya yok dimi puuuu!" diye suistimal ediyorlar fakat ben onları kendi hallerine bırakıyorum.

  • yiğit bulut'un merkez bankası başkanı olması

    atilla taş ana muhalefet lideri olsun, tuğçe kazaz başbakan, cem uzan cumhurbaşkanı, -hadi hırs yaptı ağlayıp duruyor ona da birşey verelim- mustafa sarıgül maliye bakanı, levent üzümcü dışişleri bakanı, gonca vuslateri aile bakanı, asena erkin kültür turizm bakanı, cicişlere de gece hayatı bakanlığı diye birşey uydurup verelim gönülleri kalmasın..

    yiğit bulut'un merkez bankası başkanı olduğu memlekette çokta eğreti durmaz sanırım..

    edit : fuat abi hakkını helal et seni unutmuşum, seni de bilim ve teknoloji bakanı yapacağız ama yüzünü göstermen gerekecek.

  • parasına kesinlikle değen şeyler

    (bkz: deodorant)

    sürün amk ölmezsiniz ya.