curvaturkey12
profili

  • türk erkeklerinin kötü koca ve kötü baba olması

    kuşaktan kuşağa fark eden bir durum baba. ben 34 yaşındayım. babam sözde çok ilgili bir baba gibi olmasına rağmen berbat ötesi bencil bir adamdı. kendi önceliklerini her zaman çocuklarının, ailesinin önüne koyan bir insandı.

    ama dışarıdaki herkesle ilgili, herkesin derdine koşan bir insandı da aynı zamanda. eminim benimle aynı kuşaktan olan sizlerin en az yüzde sekseninde de bu model bir baba var.

    oysa şimdiki babalar öyle mi ? mesela arkadaşlarımın çocuğu var görüyorum. babalar çocukları için her şeyi yapıyorlar. hayatlarını bu eksende düzenliyorlar. inanılmaz başarılı. inanılmaz özverili. sanki dünya onların değil de sadece evlatlarının etrafında dönüyor gibi.

    koca olma meselesi de bu şekilde. babam bir bardak suyu bile kendisi almazken arkadaşlarımın eşleri birçok işi beraber yürütüyorlar.

    bunda eğitim, kariyer, aile vb. birçok çarpan etki var.

    edit: kocalık mevzusunu biraz daha açmak isterim. annelerimizin babalarımızın döneminde ve ondan önceki dönemlerde türkülere konu olmuş birçok kavuşamama hikayesi var. birçoğumuzun anne ve babası severek değil hatta başka birini seve seve yine de birbirileri ile evlenmek zorunda kalmışlar. evet evlilik dinamiğini ayakta tutan tek şey -iyi ki- aşk değil ama işte arada aşk yoksa böyle genellemeli başlıklara konu oluyor babalarımız. sevmiyor yahut sevemiyorlar. ya da sevgilerini gosteremiyorlar. hal böyle olunca da şimdi genel olarak sevdiği kadınla evlenen erkekler kocalikta da tıpkı babalikta olduğu gibi daha başarılı oluyorlar.

    karısını seven adam çocuğunu da seviyor. eğitimi birikimi her şeyi ailesine kanalize ediyor. karısının ve çocuğunun kalbini kırarak her gün aşına ağu dogramiyor.

  • hamamda sarkıntılığa uğrayan japon turist

    allah affetsin ama uzun zamandır bu kadar güldüğüm başka bir şey olmamıştı. burası türkiye capon balığı. götü öyle sere serpe dayıya açarsan akşam mesajı alırsın.

  • üçüzlere isim önerileri

    o da soru mu? tabiki;

    recep
    tayyip
    erdoğan

    reyizi en çok benim sevmem. *

    edit: ben daha çok seviyorum gibi hadsiz mesajlar alıyorum. ikinci isimler olarak da on beş, temmuz, şehitler koyarım. kimse sevgimizi sınamasın.

  • bu saatte hala uyumama sebebi

    uyuyamıyorum. uzun zamandır kesintisiz ve konforlu bir uyku çekmedim. uykular yamalı hep. sağa dön uyuyama, sola dön uyuyama. bir türlü olmuyor. saatler saatleri kovalıyor. aksine uyku ile cebellesirken zaman kancik geçmiyor. belirgin ve tek bir sebebi de yok.

    bana biraz uyku.

  • galatasaray ismini değiştirsin

    sen de ismini değiş. koltuk değneği nasıl?

  • kurban bayramı'nda dişi hayvan kesme yasağı

    ilgili bakan faruk çelik'in bugün buyurduğu yasak. işin özü bu sene hayvan pazarlarına dişi hayvan sokmak yasak.

    akla gelen sorular:

    1-evinde kendi beslediği dişi hayvanı kurban için ya da ihtiyaç için kesmek isteyene nasıl yasak koyacaksınız?
    2- kurbanda dişi hayvan kesmek yasak, o kadar da erkek hayvan üretimimiz yok, bayramdaki ihtiyacı nasıl karşılayacaksınız. ithal hayvanla mı?
    3- şimdiden vergisini düşürdüğünüz ithal hayvanlardan hangi akp'li kazanacak? malum yaralı parmağa işemezsiniz siz, mutlaka bir çıkarınız vardır.

    ilgili haber: http://www.memurlar.net/…van-kesimi-yasaklandi.html

  • öğretmene yüksek lisans zorunluluğu getirilmesi

    eğitim fakültelerini zibilyon tane çoğaltıp, öğrencileri eğitim fakültelerine yığanların yeni projesi. önceleri, işsizlik rakamlarını düşük göstermek için bütün kontenjanları sonuna kadar açtılar ve gençleri üniversitelere yığdılar, zira tüik verilerine göre üniversiteliler işsiz sayılmıyordu.

    eğitim fakültesi mezunu olmayıp, öğretmenlik yapmak isteyenlere hemen hemen her üniversite 2000-3000 tl karşılığında formasyon veriyor. üniversite para kazanıyor ama kaliteli öğretmen havuzu lekeleniyor.

    eğitim fakültesi mezunları için devam edecek olursak; şu anda atanmayı bekleyen 500.000 küsür öğretmen adayı var. bu adaylar atanana kadar kpss'ye her sene girmek zorunda, gy gk eğitim bilimleri öabt derken bir aday ösym'ye ortalama 200 tl gelir bırakıyor. az bir para değil. her sene de 100bin eğitim fakültesi mezunu ekleniyor bunlara. atanabilen sayısı ise yılda ortalama 30-35bin arası; ki giderek azalacak bu sayı artık.

    şimdi de yüksek lisans işi çıkıyor. yakın zamanda, atandıktan sonra yüksek lisans yapmak isteyenlerin; yüksek lisans yaptığı şehre özür grubundan yer değişikliği yapması hakkını kaldıran milli eğitim bakanlığı, bu değişikliği hangi sebeple açıklayacak çok merak ediyorum.

    atanmak isteyip de atanamayan öğretmenlere, "artık kural değişti, yüksek lisans yapın gelin." deyip tepkileri azaltmak istiyorlar ama geçen entrylerden birinde de söylemiştim, bu bakan ocak ayını göremez.

  • imralı'dan haber almazsak gerginlik tırmanır

    "biz türkiye partisi olacağız, biz sadece kürtlerin oy verdiği parti değiliz." diyenlerin son beyanı. kürt vatandaşlarımızın başındaki töre belasından, berdel, çocuk yaşta evlilik vb. sorunlardan hiç bahsetmeyenlerin beyanıdır. terör sonucu ölen kürt kökenli vatandaşlardan da utanmayanların beyanıdır.

  • at denince akla gelen hatunlar

    (bkz: berrak tüzünataç)*

  • 18 nisan 2016 aziz yıldırım basın toplantısı

    muhtemelen bornozla katılacağı toplantı. malum havuzdan çıkacak ya, ıslak olabilir kendisi.

  • kürtlerin tarihleri boyunca yaptığı en büyük hata

    1900lerin başından beridir ingilizlerin ve amerikalıların maşası olmak olan hatadır.

  • 30 temmuz 2015 pkk'nın şırnak saldırısı

    statik şekilde duran güvenlik güçlerimize, hareketli olarak gezen teröristlerin yaptığı saldırı. insan 30 yılda hiç mi akıllanmaz arkadaş. madem çözüm süreci bitti, salın askeri dağa. kabak gibi duruyorsunuz kışlada sonra da şehit verdik. ah pamukoğlu ah, seni emekli edenler utansın.