spitzer18
profili

  • 9 mayıs 2022 erdoğan'ın konut kredisi açıklaması

    asgari ücretlinin ev alma hayali zaten yoktu, şimdi de orta direğin, maaşlı çalışanın bu hayali neredeyse tamamen bitecek.

    burada ilk madde göstermelik yapılmış, ikinci madde ise tamamen kendi yandaşlarına özel hazırlanmış. en çok döviz altın kendi yandaşlarında olduğu için bedava kredilerle bütün evleri çatır çatır toplayacaklar. büyük bir servet transferi daha yapılacak. yakında yedi kuşak torunlarına kadar hepsinin 50'şer evi olacak. orta direk maaşlı kesim ve onların çocukları hatta torunları da ömür boyu bu yandaşların kiracısı olacak.

    gerçekten de tüm bunlara rağmen hala bu heriflere oy atanların yatacak yeri yok.

  • ünlü türk düşmanları

    zamanında bu ülkede başbakanlık yapmış, tipi hafif sincabı mı desem fareyi mi desem andıran bir şahıs. kendisi azılı türk düşmanıdır.

  • bağcılar'da yaşanan bedava ekmek izdihamı

    istanbul'un kozmopolit ilçesi, akape'nin kalesi bağcılar'da gerçekleşen ibretlik olay. bolca birbirlerini ezen türbanlı bacılar görüyoruz.

    diyeceğim şudur; şu görüntüleri tekrar tekrar izleyin bolca ibret alın.

    türbanlı bacı kelimesine alınan aveller olmuş. hayır türbanlı bacı değil mi? recep erdoğan bey öyle demiyor mu? yahu götünüzde bir donunuz kalmış hala din tüccarlarının çukurunda debeleniyorsunuz. yaşananların hepsi müstehak da, sizin gibi olmayan milyonlara üzülüyorum.

    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/…ara-518766v.htm

  • 20 kasım 2021 kur sabitleme iddiası

    kardeşim ekonomi cahili olup hangi özgüvenle böyle deli saçması şeyleri yazıp çiziyorsunuz?

    sabit kur demek devletin ben size sabit bir fiyattan dolar satacağım demesidir? var mı bu devletin bu kadar büyük bir döviz rezervi? yok. kapı gibi duran 550 milyar dolar borcu söylemedim bak daha. e o halde böyle fantezileri de yazıp yazıp durmayın. ağzı olan konuşuyor ya.

  • 30 ekim 2020 ege denizi depremi

    amin maalouf orta doğu insanını şöyle tanımlar;

    her şeye üzülen, ama hiçbir şeyle ilgilenmeyen insanlar, der.

    7/24 enkazdakilere, ölenlere dua ederler, aman bir daha yaşanmasın diye tanrılarına yalvarırlar... gözleri dolar, ağlarlar tanımadıkları insanlar için. ama bu gidişi değiştirmek için de hiçbir şey yapmazlar. ne oy attıkları adamları sorgularlar, ne o kadar para verip aldıkları evlerin kalitesini sorgularlar, ne de ülkelerindeki çarpık adalet düzenini sorgularlar. onlar sadece üzülürler, o kadar, çünkü burası orta doğu.

  • yüksek araba fiyatlarının sorumlusu

    şey çok iyi ama,

    abi pandemi ya, araç üretimi çok azaldı

    abi hep bu yavşak galericiler ya, piyasada araba kalmadı

    abi şovrumlar fırsatçılık yapıyorlar yaaaa,

    gibi delisaçması fikirler.

    bakın gelin ben size tek gerçeği söyleyeyim şeker portakallarım,

    gerçeği şudur ki, afedersin köküne kadar soktular sana. son 7 yılda döviz kuru 4 kat gitti. son 3 yıldır açıklanan enflasyon ortalama %10x3. fakat son üç yıldaki enflasyon totalde minimum %100. son üç yılda gerçekleşen aradaki kabaca %70 fakirleşmeyi götüne mi sokuyorsun sen?

    haaa işte böyle misket limonları. neymiş neden? kötü ekonomi yönetimi, kötü hükümet politikaları imiş. bunu o koca kafana soktun mu şimdi? yok sokamadın mı? o zaman daha sana neler sokacaklar izle bak sen. daha dur sen, daha dur. daha ne gördün ki??? beğenmediğin sıfır clio için 500 bin tl çekecekleri günleri çok uzak mı sanıyorsun?

    yıllardır borçla, krediyle hak etmediğiniz hayatları yaşadınız. şimdi tokat gibi vuran gerçeklere alışmanız pek kolay olmayacak tabi ki de.

    aynen aynen hep sarı site suçlu yeeeeaaaaa.

  • devletin ikinci el otomobil piyasasına müdahalesi

    dövizin bol olduğu, ithalatın hunharca yapıldığı o güzel günler çok gerilerde kaldı be misket limonları. bundan sonra yeni şartlar böyle, bir an önce bu şartlara alışmaya bakın. enflasyon ve pahalılık artık bu ülkenin tek gerçeği! artık istanbul kartı mı doldurursunuz, taksiye mi binersiniz, bisiklet mi alırsınız o sizin bileceğiniz iş. devlet 5100 ithal ürüne ek gümrük vergisi getirirken ötv indirimi bekleyen de ne bileyim dünyadan bihaber olmalı.

    yüksek enflasyon ve yüksek işsizlik ile yaşamaya alışacaksınız, evet emin olun bunlara da alışacaksınız.

  • emlak balonu

    ben ahmet'in, mehmet'in ne söylediğine bakmam, açın bakın döviz bazlı istanbul konut fiyat endeksi 2016 yılından beri nereden nereye gelmiş. geçen de yazdım döviz bazlı köpüğün yarısı gitti, ama en az bu kadar daha köpük var.

    haspam 4 yıl önce 150 bin dolar bayıldığı evi bugün 90 bin dolara bile satamıyor, ama balon patlamadı ki diye kendini avutuyor. balon içinde patladı, geçmiş olsun.

  • 18 nisan 2020 bddk'nın özel bankalar kararı

    belli ki bankacılık sistemini ileriki aylarda heyecanlı günler bekliyor. özel bankalar kredisini ödeyebilecek adama zaten kredi veriyorlar. kredinin dönmeyeceğini bildiği adama zorla kredi verdirmek veya sen parayı bana ver ben onlara kredi veririm demenin ne anlama geldiğini hep birlikte bir güzel öğreniriz. ödemeler sistemi alacak verecek zinciri kırılana kadardır. sorunlu alacaklar arttıkça risk yükselir, bir yerden sonra da yukarıda sözünü ettiğim zincir kopar gider.

    benim için işin heyecanlı başka bir kısmı da şu; yıllardır insanları kredi batağına sokmak için, başta beton balonu olmak üzere, varlıkları şişirmek için birbirleriyle yarışan bankalara şimdilerde ufaktan bir aydınlanma geldi ve ulan biz ne bok yedik, ne yapıyoruz, bu krediler nasıl geriye dönecek demeye başladılar. ama işin daha acısı bu ülkeyi yönetenler hala ne yaptığının farkında değil ya da bir ihtimal daha var; bu ülkeyi yönetenler çok kötü niyetliler ve hala konut gibi birtakım balonları şişirmenin peşindeler!

  • abdüllatif şener

    kardeşim adamın akape ile bağı kopalı on yıl olmuş. adam o günden beri akape'yi, rte'yi açıktan eleştirmeye devam ediyor. hâlâ bazıları adam hakkında hiçbir şey bilmeden atıp tutuyor. yok abdullah gül, yok davutoğlu, yok bilmem ne diye saçmalıyorlar. kürt ve dindar seçmenden oy almadıkça chp adayının bu seçimi alması im-kan-sız. adı kim olursa olsun. bu seçim ne yazık ki çok büyük ihtimalle rte'yi devirmek için son seçim olacak. bir daha bu ülkede seçimlerin nasıl olacağını azıcık kafanız çalışıyorsa az çok tahmin edersiniz. herkes bencilliği bırakmalı. atatürk bir yanına kürt aşiret liderini, diğer yanına sarıklı cübbeli dedeyi alarak bu cumhuriyeti kurdu. azıcık fanustan kafayı çıkartıp bu ülkenin gerçeklerini görmek gerekiyor, yoksa elimizde bir ülke de kalmayacak.

  • sanki ekmeği dolarla alıyoruz

    dün servis şoförümüz dayyipçi* dayı doların yükselmesini tam olarak böyle yorumladı. ayrıca cebimde tl var bak deyip 5 tl'sini gösterdi.

    bu cehalet ve kibir dersini alana dek ülkenin bu çöküşü sürecek.

  • borsa istanbul'un tüm nakdi tl'ye çevirmesi

    yangına bardak ile su döktüler bugün. fakat piyasa bu tür hareketleri sevmez. piyasa ile inatlaşılmaz. bu kafa yarın döviz alımına da sınır getirir, olmadı banka hesaplarına da el koyar. arkadaşım anlamıyor musunuz amına koyayım? iç-dış politikalarınızla ekonominin anasını siktiniz anasını, yangın daha da büyümeden teslim olun bir an önce. siz direttikçe bu yangın daha da büyüyecek.

    teslim olmak ile neyi kast ediyorum onu da açalım;

    1- hükümet aktörleri her gün daşşşşşşak geçer gibi(dolsa ne olur dolmasa ne olur) açıklamalar yapmayacak.
    2- dış politikada ona buna atar yapılıp ertesi gün geri vites ile rezil olunmayacak.
    3- tutuklu gazeteciler salınacak.
    4- ohal kalkacak ve khk'lar son bulacak.
    5- ab ile ilişkiler rayına oturtulacak.
    6- ülkedeki kutuplaştırma sonlandırılacak.
    7- ordu suriye'den ve ırak'tan çekilecek.

  • döviz kurunun önemli bir barometre olması

    (bkz: mehmet torricelli)

  • yalçın çetin

    ersin düzen'in siyasi görüşü bir yana, ki kendisi bilindiği üzere akapeli bir yalakadır, anlatımı da beş para etmez. yani yalakalığı bir tarafa adam işini de kötü yapıyor. yalçın çetin ise tahminime göre yalaka karakterde birisi olmadığı için birkaç maç sonra sesi kısılıveriyor. ki şimdi twitter'ına baktım da atatürk resimleri filan var. demek ki biatçı yalaka birisi değil, sadece işinde gücünde bir adam. tabi böyle bir adamı akape sevmez, hemi de atatürk resimleri var filan, uuuvvvvvvv çok fena. neyse. işini iyi yapanın değil, iyi yalayanın öne çıktığı bir toplumda şaşırtmadı tabi. keşke biraz daha dinleseydik heyecanlı, tempolu anlatımlarını.

  • 4 mart 2016 zaman gazetesi direnişi

    gülümsetmiştir.

    ulan bazen gerçekten ilahi adaletin olduğuna inanıyorum be.

    4 yıl önce thy'den atılan 305 kişiden birisiyim. önce işimi, 1 ay sonra da annemi kaybettim. annem kalp krizi geçirdi. işten atılmama üzülmesinin etkisi büyüktü tabi ki. baktığımda ise davama red veren ve davamı dahi okumayan yargıcın paralelci olduğunu bugün nette görüyorum. mutlu değilim. ama en azından benim hayatımı karartanların bugün hayatlarının karardığını görmek içimdeki nefreti hafifletiyor. zalim sizdiniz, şimdi ise mazlum ayağına yatmayın. siz hala zalimsiniz, fırsatını bulduğunuz an yine bize zulmedecek siz din tüccarlarısınız. tanrı bugün tayyip eliyle belanızı verdi, ne diyelim geçmiş olsun hadi.

  • mhp'lilerin doğu otobüslerini durdurup gül vermesi

    güzel harekettir. siyasi olarak çekişmeler olur. birbirimizin düşüncelerinden nefret de ediyor olabiliriz. ama saygı en önemlisidir. burada bir saygı var, düşünceler ne olursa olsun. iyi yönleri görmeye ihtiyacımız var.

    hdp..

  • mhp'nin yaran bakanlar kurulu önerisi

    çok komikmiş. daha bir ay önce filan chp'nin, terör olaylarını araştırma komisyonu kuralım önergesi oylamasında, vekillere dönerek "akp ile birlikte hareket etmelerini isteyen" oktay vural unutulmadı, unutulmaz da.

    oktay'cım senden komedyen olur mu bilmem ama siyasetçi olmaz be, ıı ıh.

  • yalçın akdoğan'ın 29 temmuz 2015 tarihli itirafı

    aa için yaptığı yayında az önce hdp için şöyle diyor;

    "oyu sen alacaksın, eee hadi çözün şu sorunu diyeceksin"

    evet her şey bu kadar açık iken, bu kaosu kimin yarattığı, kimin bundan beslendiği açık iken biraz uyanık olmak gerekmiyor mu? tüm bunların oy için yapıldığı bizzat itiraf edilmişken fazla da söze gerek yok.

    buradaki tek amaç hdp'yi saf dışı bırakarak kendi tiranlıklarını devam ettirebilmektir. hdp'nin barajı aşması o kadar etkili oldu ki. bir sürü insanın ölümünü göze aldılar.

    ekleme: bazı arkadaşlar yanlış anladınız yauuu o öyle demedi filan diyorlar. yine de ben iyi niyetim ile açıklayayım. akdoğan aynen şu cümleyi kurdu; "oyu sen alacaksın, sonra hadi sorunu çözün diyeceksin." bu şu demektir; oyu ben alamazsam, sorun filan çözmem, sorunun parçası olurum. çıkarım olmayan bir yerde durmam. benim için her şey oydur. ülkenin geleceği önemli değildir.

    subjektif bakıyorsun diyenler şuralara da bakabilir;

    (bkz: 400 vekil verin ve bu iş huzur içinde çözülsün)
    (bkz: ya istikrar ya kaos dedim millet kaosu seçti)

    bitti.

    saygılar.