ugrassive14
profili

  • furkan bölükbaşı'na ölüm tehdidi yapan kişi

    kurgularla gündeme gelmeye çalışan korkak birinin haykırışı.

    palavra olduğunu anlamak için nasa'da çalışmaya gerek yoktur.

    yalnız, bu kadar atıp tutuyorsun ama seni bir şereflendirirler, şaşırıverirsin.

    yetti artık ülkeyi trolleyip durduğun. saygısızın tekisin. sözlükteki troll hesaplarından da, senden de bıktık.

    edit : tam da söylediğim gibi, ortada bir ölüm tehdidi falan olmayan olay. furkan yine kendi kendine beni öldürüyorlar ayol yok mu kimse komşular yetişin öldürülüyorum diye bağırıp durmuş.

    haksız yere kazandıklarını bu ülkede yiyemeyeceksin demiş biri, bu da demiş ki ay beni öldürecekler. yahu seni kim ciddiye alıyor ki öldürmek istesin? seni ciddiye alan tek kişi yine sensin, ki bu da paranoid şizofreni belirtisi. uzman yardımı almalısın.

    uzman yardımı deyince ulufeyi kast etmiyorum, ona da açıklık getirelim hemen.

  • furkan bölükbaşı'nın özgür demirtaş'a verdiği ayar

    bir tarafta furkan varsa diğer tarafa hiç bakmadan direkt olarak hak vereceğim için büyük olasılıkla olmayan ayar.

  • türk solunun başarısız olma nedeni

    solun başarısız olduğunu kim söyledi ki?

    başarıyı sadece iktidarı ele geçirmek olarak algılarsan böyle yargılara varırsın.

    tek parti dönemi sonrası sol iki kez iktidar oldu.

    birincide kıbrıs'ı kurtardık.

    ikincide pkk'yı bitirip elebaşını kulağından tuttuğumuz gibi ülkeye getirerek içeri tıktık. hem de dyp ve mhp'ye rağmen.

    sağ iktidarlar ile neyi kurtardık bugüne kadar? bırakın kurtarmayı, toprak bile kaybettik.

    yunan geldi g.tümüzün dibine yığınak yapıyor.

    süleyman şah türbesini, düzenli bir ordu bile olmayan ışid köpeklerine terk etmemek için sırtımıza alıp kaçırdık.

    siz yerli ve milli masallar okumaya devam edin.

  • 8 kasım 2022 bahçeli'nin erken seçim çağrısı

    (bkz: bahçeli barajın altından bildirdi)

  • 5 ekim 2022 recep tayyip erdoğan açıklamaları

    kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı başörtüsü açıklamasının altında kalmamak için başörtüsünü biz bulduk, bizden önce başörtüsü yoktu tadında yapılacağı gayet belli olan açıklama.

    mağduriyetleri ellerinden alındıkça ne yapacaklarını şaşırıyorlar.

  • erdoğan'ı davutoğlu kandırdı

    (bkz: sevim koş yine kandırmışlar)

  • 1 ak partiliyi ikna et

    bir akp'liyi sktiret, zaten ondan vatana millete hayır gelmez. kararsız kalmış birini ikna etsen daha doğru bir iş yaparsın.

    enerjini boşa harcama. onlar akılcı argümanlar karşısında ikna olmayarak seni sinir etmekten zevk alıyorlar.

    gerek yok. bırak ne halleri varsa görsünler.

    edit : şimdi ikna odaları diye sayıklamaya bile başlarlar. kamusal alanda dini sembol konusunun ne kadar doğru olduğunu sadece ülkenin bugün içine düştüğü duruma bakarak dahi anlayabilirsiniz.

  • yalancıyı sikseler dünya nasıl bir yer olurdu

    (bkz: kalabalık)

  • sevgilisinin bikini giymesine izin veren erkek

    gerektiğinde sevgilisini senin gibi şerefsiz otuzbircilerden de korumasını bilecek olan erkektir.

    edit : konuyu çok yanlış anlamışsınız. neye ve ne için tepki gösterdiğimi anlamadan, kadının izin almasına gerek yoktur ki zaten diye bana yağdırmışsınız.

    evet, ben de onu diyorum zaten. 41 yaşındayım ve evliyim. eşimle henüz sevgiliyken de bikinisini giyerdi, şimdi de giyiyor. taş gibi de vücudu var. siz sanıyor musunuz ki o vücudunu sizlere sergilemek için bikini giyiyor ve ben de buna izin veriyorum? zavallısınız.

    bu konudaki eleştirimi de izin vermek üzerinden algılayan beyinsiz feministler, sizler de bu başlığı açıp sonra da buna izin veren erkek gavattır diye ahkam kesen pis otuzbirciler kadar zavallısınız.

    yaşadığınız ülkeyi tanımalısınız. bu ülkenin örfünü, adetini, geleneğini öğrenmelisiniz. evrensele ulaşmanın yolunun yerelden geçtiğini bilmelisiniz.

    bilale anlatır gibi anlatmak gerekirse, bikini giyilip gidilecek yeri de, meşrebine göre dekoltenin kapatılıp saçların örtüleceği yeri de bilmelisiniz. bana mesaj atıp da burasının ortadoğu ülkesi olduğunu söyleyen eleman, bir yaz gitsin bu ülkenin akp girmemiş kıyılarına, oradaki onun beğenmeyip ortadoğulu olduğunu ima ettiği köylülerle oturup çaylarını içip biraz sohbet etsin, sonra tekrar konuşalım. o insanların bedenle bir zorları yok.

    olanları da vardır elbet, ama sizin de sahile gidip bikininizle güneşlenmek, denize girmek, gezip dolanmak ne kadar hakkınızsa, onun da mahallesinde gözüne sokar gibi bikini ile gezmenize tepki vermeye hakkı var. her şeyin bir usulü var. karşımızdakine saygı göstermeden saygı beklemek yüzünden geliyor başımıza gelenler.

    neyse, konuya dönecek olursak, eşime bugüne dek ne giyeceğini söylemek gibi bir saygısızlığı hiç yapmadım, yapmam da. zaten o bir yere gitmeden önce giyinirken kendinden emin olmadığında bana sorar, ben de fikrimi söylerim. keza, ben de onun ailesini görmeye giderken eşofmanla, normal zamanlarda giydiğim spor kıyafetlerimle ya da ensesi ve göğsü açık tişörtlerle hiç gitmedim. diyorum ya, her şeyin bir usulü var.

    siz belki heavy metal aksesuarlarla aile ziyaretine de gidiyor olabilirsiniz, ki bunu yadırgamam. ama herkes böyle değil. eğer ki bu toplumun bir parçası iseniz, toplumun hassas olduğu konuları bilmesiniz. ona buna yobaz diyerek toplumun bilinçlenmesine değil, tam tersi, git gide bölünmesine ve bir daha da asla bir araya gelememesine sebep olursunuz. toplumun değer yargıları ile bir zorunuz olduğunda, ki bir çoğumuzun var, bunu düzeltmek için bikini giyen karısına izin veren gavattır diyen de, kadın izin almak zorunda değildir diyen de içine düştüğü yanlışın farkında değil. evet, kadının nasıl giyineceğini erkeğe sormasına, ondan izin almasına gerek yoktur, ama bu demek değildir ki istediğim zaman istediğim yerde bikini giyebilirim! sen bunu böyle yaptığın zaman ertesi gün senin bikininle denize girdiğin plajı kara çarşaflı kadınlar ve sarıklı-cüppeli erkekle basarsa onlara hiç bir şey de diyemezsin.

    kamusal alan ve dini sembol konusunun neden önemli olduğunu şimdi yaşayarak daha iyi anlıyor olmalıyız. yani, o yasaklar boş yere konmamıştı. bu kavgaya girip de cephe oluşturarak, yaşam alanlarımızı kaybettiğimizin farkında mıyız acaba?

    çok dağıttım, topluyorum. birbirinize karşı biraz daha saygılı ve anlayışlı olmayı deneyin. 17 yıl önce olduğumuz gibi.

  • #vatanhainibesiktas

    maçlarını izmir maşı söylenmediği için taraftara teşekkür ettikleri konya'da oynayan, turkuaz renkte tişörtlerle sahaya çıkan, tekbirlerle desteklenen, taraftar tepkisinden çekinildiği, özellikle de izmir marşı duyulmasından öcü gibi korkulduğu için istanbul ve izmir'de sahaya çıkartılmayan, hani utanmasalar arap milli takımına dönüştürecekleri takımın adı milli takım ama armasında ay-yıldızlı, kırmızı türk bayrağı taşıma onuruna sahip tek takım olan beşiktaş vatan haini, öyle mi?

    affınıza sığınarak diyorum ki ananızın amına kadar yolunuz var.

  • sevgilisinin kardeşi olduğunu öğrenen genç kadın

    ateistlerse sorun yok diyen bir adet azılı troll barındıran başlık.

    müslümansa sorun büyükmüş.

    ateistler akrabaları ile evlenmiyorlar. gen sorununun sakat doğum ihtimalinin farkındalar.

    asıl müslümanlar için sorun yok. teyze oğlu, hala kızı, yakında, yörede kim varsa hemen çiftleşmek üzere evleniyorlar.

    kardeşlerden türemiş olmak kendilerine göre sorun değilken ateistlere bok atılmaya çalışılması ilginç olmuş. son günlerin en faal trolüde akraba evliliği mahsulü galiba.

  • atatürk yönetimdeyken olan bilimsel gelişmeler

    okur-yazar oranının %5'lerden %95'lere çıkması,

    1925 - ankara hukuk fakültesi'nin kurulması

    1928 - hıfzısıhha müessesesi'nin kurulması

    1932 - türk dil kurumu'nun kurulması

    1935 - maden tetkik arama enstitüsü'nün kurulması

    yüksek ziraat enstitüsü, devlet istatistik enstitüsü, halkevleri, türk kuşu gibi bilim öğreten kurumların kurulması... saymakla da bitmez.

    en çarpıcı olanı ise, 1936 yılında ilk türk uçağının imali için araştırma geliştirme çalışmalarının başlatılıp, 1940 yılında ilk türk uçağının imal edilmesinden sonra, atatürk'ün ölümünün ardından 1950'de uçak fabrikasının adnan menderes tarafından amerikadan alınan maddi destek karşılığında kapatılması.

    bu kez kendi ayağına sıktın sıtark.

  • laikçilerin gülenden nefret etmelerinin ana sebebi

    (bkz: laikçizm ne dingil)

  • 2015 macaristan gp

    start ile birlikte ferrari'lerin 1-2 olduğu ve ilk turu böyle geçtikleri yarış.

    lewis 10.'luğa düştü. ilk beş vettel, raikkonen, rosberg, bottas ve hulkenberg şeklinde.

    3. turda vettel en hızlı turu attı ve rosberg ile 2.5 saniye fark var. sanırım ferrari stratejiyi kimi ile mercedes'i oyalayıp seb ile yarışı kazanmak üzerine kuracak.

    heyecanlı dakikalar bizi bekliyor sözlük.

    edit : 1.vettel, 3. rosberg ile 7,5 saniye fark yaptı. hamilton 30 saniye geride 9. sırada ama yükseliyor. sanırım hamilton en kötü ihtimalle bile yine de 4 yada beşinci olacak, tabii eğer ferrari'ler saçmalamadan yarışı bitirebilirlerse (ki öyle görünüyor.)

    pit stop sonrası 13. sırada piste dönen alonso kafasını taşlara vuruyordur.

    edit 2 : şu an güvenlik aracının girmesine sebep olacak bir olay olmaması için totem yapıyorum çünkü ferrari ilk firesini kimi ile verebilir. ön kanadındaki bir parça koptuğu için büyük olasılıkla ön kanat değişecek. hamliton ise pitten çıkıp bottas'a da buraların ağası benim der gibi bir hamle yaparak 5. sıraya yükseldi bile.

    yürü oğlum sebastian. yakalanma sakın.

    edit 3 : ilk pit stoplardan sonra ferrari çok güçlü döndü. şu an 3. sıradaki nico'dan 1, ricciardo'nun arkasında 5.sıradaki hamilton'dan iki saniye hızlılar.

    noolur güvenlik aracı girmesin lan!

    edit 4 : lewis hayvanı kendisini yavaşlatan ricciardo'yu geçti ve şu an önü açık. rosberg'e kadar 15 saniye civarı boşluk var ve şu an pistteki en hızlı adam lewis. son turlara heyecan gelebilir.

    edit 5 : al işte!! hulkenberg hayvanı düz yolda duramayıp duvara girince güvenlik aracı piste girdi. vettel ile hamilton arasındaki 30 küsür saniyelik fark kapanmış oldu. adaletin yok ulan f1.

    son durum; 69 turluk yarışın 45. turundayız ve güvenlik aracının arkasında sıralama vettel, kimi, rosberg ve hamilton şeklinde.

    #direnseb

    edit 6 : beşiktaş kanserine alışık olan bizleri bile heyecanlandıran yarışta rolling start sonrasında hamilton 6.'lığa kadar geriledi. rosberg kimi'yi geçip ikinciliğe yükseldi. seb hala lider.

    çok acayip şeyler oluyor sözlük. bu yarış daha çok su kaldırır. yumuşak lastiklerle yarışa devam eden ricciardo 4.'lükten gelip yarışı kazanabilir.

    edit 7 : birisi yukarıya izah etsin arkadaş!! cenabet olma durumu finlandiyalıları etkilememeli. adam konuyu bilmiyor. ya da kendisine güllü yasin kitabı yollayalım da gusülü falan öğrensin lan!

    kimi yaşadığı sorunun etkisini biraz olsun azaltabilmek için pite girip yumuşak lastiğe dönmek isteyince pitte motorunun durması sonucu kaybettiği zamanla birlikte 17. sıraya kadar geriledi. (kapat aç şeklinde ers geri gelsin diye planlı yapıldığını sanmıyorum, çat diye durdu ve açılmadı alet)

    iyi haber ise restart sonrasındaki çarpışmadan dolayı hamilton pitten geçme cezası aldı. zaten şu an 12. sırada yani bu yarıştan puan alamayacak.

    birincilik için vettel, rosberg ve yumuşak lastikleri ile avantajlı durumda olan ricciardo çekişiyorlar. bu üçlüyü 2,2 saniye ayırıyor.

    hapımı getirin, ambulans çağırın.

    edit 8 : 5. sıradaki verstappen'in pitten geçme cezası sonrasında kim beşinci sıraya yükselecek tahmin edin.

    efendim?

    alonso!!!

    vettel hala 1,1 saniye önde ama ricciardo rosberg'i geçmek üzere. son 7 tur çok çekişmeli geçecek.

    hamilton da az önce felipe nasr'ı geçip 10.luğa kapağı attı.

    halbuki 30. turda vettel 1 raikkonen 2. sıradaydı ve rosberg ile 19, hamilton ile 31 saniye fark vardı.

    öyle de cenabet bir yarış oluyor sözlük.

    not : hulkenberg senin ben taağğamına koyim emi?

    edit 9 : (bkz: ricciardo bey ne yapıyorsunuz)

    start finish düzlüğü sonunda ilk virajda rosberg'i geçmeye çalışan ricciardo, rosberg'in sol arka lastiğine dokandırınca kendisinin ön kanadında hasar oluştu, rosberg'in ise lastiği patladı. ricciardo büyük ihtimalle bu hamle yüzünden ceza da alacak.

    an itibarı ile vettel lider, 5 saniye gerisinde kyvat ikinci, yanlış duymadıysam yarış sonrası derecesine eklenecek 10 saniye de cezası var.

    daniel ricciardo şu an 30 saniye geride 3. sırada. dördüncü verstappen'in arkasında alonso 5. durumda. arkasında da az önce grosjean'ı geçen hamilton var ve aradaki fark 5 saniye.

    son iki tur.

    yoruldum lan yeter!!

    edit 10 :

    resmi yarış sonucu :

    1 vettel
    2 kvyat
    3 ricciardo
    4 verstappen
    5 alonso
    6 hamilton
    7 grosjean
    8 rosberg
    9 button
    10 ericsson

    son zamanlardaki en eğlenceli yarış oldu. epeyce uzun bir zamandır da ilk defa podyumda bir mercedes yok. mclaren 5. ve 9. olarak önümüzdeki sezon için herkesi heyecanlandırmıştır.

    bir parantez de yarış sonrasında kvyat ile takım arasında geçen duygusal konuşma için açalım. (jules burada olsaydı tam da onun seveceği türde bir yarış oldu) mesajı geçti.

    yarış sonrası seremonide vettel galibiyeti jules bianchi'ye ithaf etti.

    sezonun kalanının daha çekişmeli olacağına dair umut veren bir yarış oldu.

    sırada belçika var. heyecanla bekliyoruz sözlük.