stripped boxer8
profili

  • rövaşata dersi veren çocuk

    ben dersi verenden daha çok olayı kaydeden kardeşi sevdim.

    başka da arkadaşları yokmuş demek, üzüldüm ama ağabey-kardeş birbirine yetmişler işte... küçük kardeş her zaman olduğu gibi ayak işlerine bakıyor (kameraman), büyük olan ise baş rolde.

    "duğduğdum abi" diyen ağzını yerim senin çocuk!

  • emine erdoğan ilim ve kültür merkezi

  • şarap şişelerinin altındaki içbükey bombe

    şarap, şişesi yan yatırılarak dinlendirilir. bu durumda iken mantarın içeride sürekli şarap ile temas etmesi ve ıslak kalması gerekir; yoksa mantar kurur, hava alır; şarap bozulur.

    işte şişenin altındaki bombe dediğiniz yapı sayesinde şişenin iç hacmi küçültülmüş olur ve yan yatırılan şişede şarabın mantar ile temas ettiğinden emin olunur.

  • ahmet davutoğlu

    2002 – 2016 arası, t.c.'nin dışişleri politikasına öyle veya böyle yön vermiştir.

    abdullah gül'ün dışişleri bakanlığı yaptığı dönem boyunca, davutoğlu'nun ürettiği stratejiler arasından abd'nin ortadoğu politikasına aykırı bölümler sürekli törpülendiğinden, bu yıllarda hükûmetin burnu görece temiz kaldı ama ne zaman ki beyimiz dışişlerinde tek başına at koşturmaya başladı, davutoğlu kılavuzluğundaki hükûmetin burnunun durumu malum: şii (ya da nusayri, her ne ise) esad'a karşı önce sunni (şafi) kürtlere ve daha sonra radikal islamcı ışid'e destek için t.c.'yi ikna etmesiyle başlayıp, suriye'ye girmeye bahane olsun diye antakya – reyhanlı'da patlatılan bombalarla devam eden süreç, rus uçağını düşürmeye kadar vardı en sonunda.

    açıkçası, abd suriye'yi bir şekilde zaten karıştıracaktı sanırım; o sebeple, suriye'nin bugün içinde bulunduğu durumun tüm sorumluluğunu davutoğlu'na yüklemek doğru olmaz. lakin, suriye'de başlayan istikrarsızlık ve terörün türkiye'ye taşınmasındaki sorumluluğu çok büyük.

    ona yetki verip o koltuğa oturtanların hiç mi suçu yok derseniz, o durum biraz karışık; zira, zat-ı alileri çok uyanık: iş yetki almaya gelince "fırat'ın kenarında otlayan koyun" adına dahi yetki almaya hevesli olan bu zat-ı muhterem, aynı koyun kaybolduğunda "kandırılmışım" diyerek çıkıyor işin içinden. eee, fırat'ın kenarındaki davar da, fıtratına uygun şekilde, davarlığını yapıp "ulan, biz bu boku neden yedik" diye sormayınca...

    durumumuz pek iç açıcı değil ama yapılan hatalara bakıyorum da, halen bir savaşa girmemiş olmamızın rasyonel bir açıklamasını allah korumuş'tan başka bir şekilde yapamıyorum. allah'ın varlığına kanıt gibiyiz, yeminle.

  • the independent'ın sıfırlama tapesini yayınlaması

    (bkz: swh)

    kararla independent'i de kapatabilmişler mi merak ettim?
    yurtdışı gezilerine hangi yüzle gidiyor bunlar?

  • 24 şubat 2014 rte bilal erdoğan ses kaydı

    olmayan kayıt.

    mahkeme kararıyla başlıktaki entry'ler silinince, böyle bir kayıt da hiç olmamış oluyor.*

    merak edip baktım, kayıt youtube'da halen duruyor ama mahkeme kararı olunca ben yokmuş gibi yaptım; bir kere daha dinlemedim. hukuk ülkesinde yaşıyoruz ne de olsa.*

  • az kişinin bildiği muhteşem web siteleri

    sanırım http://www.kenandabirkuyu.org/ bunlardan birisi değildir. zira bu üç veya dördüncü sefer oluyor bu site hakkında girilen benzer (hatta belki de aynı) entry'i okuyuşum; muhteşem bir site olsaydı, bir seferde onlarca, yüzlerce defa paylaşılır ve bir daha hakkında entry girilmesine gerek kalmazdı.

    itici oluyor böyle kurnazlık yapınca.

    caps

    not:
    eski entry siliniyor, bir kaç gün sonra aynı entry —sanki ilk defa yazılıyormuş gibi— giriliyor.

  • pasaport polisleri ile girilen diyaloglar

    10 yıl önce falan, romanya'ya araçla gidiyoruz. romanya'da ziyaret edeceğimiz yerlere hediye olarak aslı börek'ten 10 kutu börek, 10 kutu da baklava almışız. hepsi bagajda. bulgaristan sınırındayız, dereköy sınır kapısı. muhatap pasaport polisi değil de gümrük polisi. sabah saat 5:30 - 6:00 falan. bagajda kutuları görünce başladı zorluk çıkarmaya. çantaları falan açmıyor ama bulgarca konuşuyor, oyalanıyor... anlamıyoruz ama. ingilizce karşılık falan veriyoruz, cevaplamıyor. herhalde ingilizce de bilmiyor diye düşünüyorum. neyse. bir kutu böreği feda ettik, iki paket de sigara verince geçiş iznini aldık.

    polis börek kutusunu aldı, keyifle ofisine doğru yürümekte. tam bagajı kapatıyoruz, ben yanımdaki arkadaşa söyleniyorum:
    - (türkçe ve bunlar da rüşvete alışmışlar manasında) abi, bunlar da işi öğrenmiş...
    - (börek kutusu elinde polis gülerek) sizden öğrendik!