the chosen154
profili

  • gerdek bohçası

    şu salak kültürün ikiyüzlülüğünün de boku çıktı artık amk.

    sadece sevişilecek diye bir ton anlamsız ve görgüsüz seremoni kas, sonra da prezervatife "şey" de. aferin çok edepli oldunuz amk; çünkü bütün olay seks için değildi zaten.

  • anadolu parsı

    inanılmaz güzellikte bir hayvan gerçekten. umarım 1500 yıllık bir yapıyı elleriyle ufalayıp naylon poşetlere dolduran, yetmeyip kapısını yiyen mahluklara denk gelmez hiçbiri.

  • enerji bakanının fedakarlık yapıyoruz açıklaması

    adamlar devletin kasasindan yaptiklari harcamalar icin "fedakarlik yapiyoruz" diyor. devletin kasasina parayi koyan insanlara diyor bunu ha.

    oncelikle bu adamlari, bu kafa yapisindan cikartmak gerekiyor. "siz devlet degilsiniz", "kasa sizin degil", "siz sadece hukumetsiniz" demesi gerekiyor halkin.

    fedakarlik yapiyormus. ne yapiyormus acaba ya, nasil bir fedakarlikmis ki bu? anlatsa da bilsek.

  • erdoğan'la biden arasında sığınmacı anlaşması yok

    ahahah ulan kilicdaroglu'nun ustune basa basa soyledigi "gayriresmi" vurgusunun nesini anlamiyorsunuz? adamlar cikip "evet size caktik" mi diyecekti amk?

    gorusmelerde rte'nin yaninda tercuman olarak giden kisiye baksaniz rezaletin boyutunu gorursunuz zaten de, kafa meselesi iste.

  • nevşin mengü

    on edit: siginmacilara yonelik ofke yanlis; bunun hukumete karsi olmasi lazim. bunu nevsin de diyor, biz de diyoruz ama entry'de konu bu degil. kendisi surekli "mantikli cozum odakli" konusmaktan bahsedip konuyu entegrasyona getiriyor. zaten ekonomisi rezalet 80 milyonluk ulkeye 7 milyona yakin multeciyi entegre etmekten bahsederseniz bunun mantikli bir cozum olmadigi da suratiniza carpilir. ofke ve siddeti siginmacilardan uzak tutmaya calisirken tek konusulmasi gereken sey ulkenin bu siginmaci yukunu avrupa ile paylasmak zorunda oldugu konusudur. gercekten cozumden bahsetmek istiyorsa, oyle sacma kiyaslamalar yapmayi (sayilar normal seviyeye gelene kadar) bir kenara birakmali kendisi. entry de bununla alakali.

    insanlar nevsin mengu'nun sandigi kadar salak degil, kusura bakmasin.

    surekli "rasyonel" olmaktan bahsediyor. yani mesela "nasil gondereceksin kardesim?", "tabii gelecek bu insanlar, git savas demesi kolay" gibi "boyle diyorsun ama isin gercegini konusalim" havasinda destekliyor fikirlerini; guzel.

    peki almanya ile turkiye'nin gocmen entegrasyonunu karsilastirirken almanya'nin ekonomik gucunden, halkinin egitim seviyesinden ve hepsini gectim almanya'daki multeci sayisindan bahsediyor mu? hayir.

    surekli olarak halka irkcilik uzerinden vuruyor. sonrasinda ise "gercek suclu o gelen insanlar degil" diyerek savasin varligindan ve multecileri de bu savaslarin yarattigindan bahsediyor. yani problemin kaynagindan bahsedelim diyor. peki 80 milyonluk ulkenin 10 milyon multeciyi kaldiramayacagindan, bunun dogal sonucunda toplumda faciaya giden bir yolun acilacagindan, avrupa ulkelerinin bu yuku paylasmadigi icin gercek suclu oldugundan bahsediyor mu? hayir. (gidisatin iyi olmadigini soyluyor yalan yok, ama sorunun cozumu noktasinda dokunmasi gereken yere dokunmuyor).

    surekli "cozum odakli" konusmaktan bahsedip entegrasyondan giriyor. turkiye gibi ekonomik ve egitimsel olarak geri kalmis bir ulkede gercek cozumun 10 milyon multeciyi entegre etmek olmadigindan, bu sorunun tum dunyanin sorunu oldugundan ve avrupa'nin uzerine duseni kesinlikle yapmadigindan bahsediyor mu? hayir.

    peki avrupa medyasinin inanilmaz ikiyuzlu bir sekilde iki uc basarili gocmenin basari hikyesini reklam edip, aslinda durumu icler acisi olan milyonlarcasini gostermedigini; bu kotu durumdaki multecilerle ilgili yayinlarin ise ne hikmetse ayni medya kuruluslarinin turkiye ayaginda surekli dondurulmesinden bahsediyor mu? cevap yine hayir.

    bir de "turkiye suriye savasinda aktordu, su an bedel oduyor" seviyesi var ki, iyice evlere senlik. akp'nin ulkeyi getirdigi durum ortada buna girmeyecegim ama islerine geldiginde hukuktan bahseden bu insanlarin boylesine enteresan bir yargi mekanizmalarina donusmeleri de ibretlik. ayrica suriye'yi karistiran abd, fransa ve ingiltere gibi ulkelere karsi da ayni tutumu beklerdim bu durumda. peki konu bu noktaya geldiginde "bu ulkeler paylasmali bu yuku" diyorlar mi? yine hayir.

    bilirkisi edasiyla surekli "irkcilik" uzerinden insanlara parmak sallayan nevsin mengu ve diger gazeteciler "siz gocmen karsitligi yapiyorsunuz, irkcisiniz" diye bir sey ezberlemis ve diger tum parametreleri gormezden geliyorlar. tekrar tekrar halka seslenip "sorunun cozumu multeci karsitligi degil" diye akil veriyorlar ama o cozume asla girmiyorlar. yani halk susup otursa bunlara gore hic bir sorun yok neredeyse. "hay allah avrupa da bunlari istemiyor ya, ne yapsak ki?" deyip duracaklar oyle. madem rasyonel olarak sorun cozumunden bahsediyorsunuz, o zaman insan gibi cikip "hangi ulke olursa olsun, bu kadar multeci yuku toplumda ayni etkiyi yaratir. tum dunyanin bu yuku paylasmasi lazim" deyip, tamamen bunun uzerine konusacaklar ki, biz de kendilerini ciddiye alalim. bu kisiler bunlari goremeyecek kadar salak mi? tabii ki degiller. o zaman neden cocuk kandirir gibi insanlarin akillarina hakaret ediyorlar acaba?

    45 dakika konusup yarim agizla 1 saniye icinde "tabiavupanindayardimetmesilazim" diye bir seyler geveleyip sonra yine basa sariyorlar. madem kendi deyimiyle "ergen gibi konusmanin anlami yok" o zaman bu sorun nasil cozulecekse o konusulucak, oyle insanlara surekli akil vermekle olmaz.

    ozetle nevsin mengu ve kendisi gibi pek cok insan bu surecte benim icin cok buyuk bir hayal kirikligi oldu.

  • tadelle

    tadelle cikolatalarin sahidir, en onde bayrak tasiyanidir. her boka zam gelirken adamlar boktan malzemelere ya da caktirmadan ebat kucultmelere gitmedigi icin fiyata bindirdiler tabii.

    rulo kat vardi mesela eskiden, efsaneydi tadi; simdi sadece adi var. bildigin igrenc bir sey olmus. tadelle alana enayi diyen adam gitsin onu yesin.

  • 24 kasım 2020 manchester united başakşehir maçı

    nefret ediyorum su ucuz milliyetci romantizmden ya. mac mi izliyoruz cenaze toreni mi amk.

    "rashford... ceza sahasinda yerde... hakem... penalti noktasini gosteriyor..."
    "..."
    "rasford..."
    bu sirada penalti kullanilir ve gol olur.
    "rasford... skoru 3-0'a getiriyor..."

    kusura bakmayin da kimsenin bu kadar sikinde degil durum. olsa da kendi sorunu. spor musabakasi lan bu. neyin tribi bu kadar ya?

    bundan once 24 kasım 2020 rennes chelsea maçıni izledim, fransiz spiker son dakikalarda gelen chelsea golunu bile ayni heyecanla anlatti gecti. sonunda da sanirim "chelsea giroud'a merci diyor" gibi bir seyler soyledi vs. gayet profesyonelce bitirdi.

    ama is turkiye'de olunca herkes show pesinde. tabii ki sadece bu mac degil, her avrupa maci benim cocuklugumdan beri ayni halt. yemin ederim liseye kadar surekli turk takimlarinin hakki yeniyor; butun avrupa turklere karsi zaten ve bu cok normal bir sey saniyordum. ne varsa soyle iste, spor karsilasmasi lan bu, iyi olan yeniyor geciyor iste. amk ortada faul yok, spiker "hakemden tartisilacak karar" diye bagiriyor. ya da tam tersi durumlarda da 180 derece zit tepkiler.

    bu kulture yerlesmis ucuz show, alti bos anlamsiz gosteris meraki gercekten tiksinc.

  • dark (dizi)

    ilk sezonda izleyiciler olarak meger ne kadar da safmisiz.

    --- spoiler ---

    kucuk sakin winden'imiza gelen yabancilar ortaligi karistiriyor diye olaylari izlerken, yavas yavas yabancilarin aslinda "yabanci" olmadigini gorduk.

    sonra jonas'in tarafi ve yavas yavas ortaya cikan kotulerin tarafi diye iki kesim var diye dusunduk. noah mesela ilk gorundugunde, bariz seytan gibi bir seydi gozumuzde. ancak sonradan gorduk ki, bu hikayede aslinda kotu yok. hatta hepsi kurban. beni en cok etkileyen sey bu oldu aslinda. o karanlik durusuyla resmen korku salan noah bile aslinda hayati boyunca kullanilan, cocugundan ayri birakilan ve sonunda kardesine oldurtulen bir kurban. hatta genclik yillarinda da babasini* oldurttuler adama.

    bos bir guc savasi, sacma bir amac, gercekdisi karakterize edilmis iyiler/kotuler olmadan bir hikaye nasil yaratilir muhtesem bir ornegiydi dark. gercekten buyuk bir hayranlikla tamamladim seriyi. fakat isin guzel tarafi, hikaye lineer olmadigi icin bastan acip acip izleyebilme keyfine de sahibiz. helal olsun ne diyeyim.

    --- spoiler ---

  • gezi olayları ile gurur duyuyorum

    bunu diyen adam tayyip istedi diye *macaristan'dan koşarak gelip yasa imzalayan, türkiye tarihinin en büyük noteri.

    (bkz: #102276571)

    edit: gezi olaylarının hükümet karşıtı olmasından bahsetmediğini biz de biliyoruz. ancak aynı adam zamanında "demokratik bir eylem" dediği gösteriler için hiç bir utanma emaresi göstermeden noterliğe devam etmiştir, unutulmasın. bu cümleden kastı "eski faili meçhullerden çevre duyarlılığına geldik" olsa da gezi'yi defalarca "ben aslında karşı değildim" minvalinde kullanmaya çalışmıştır kendisi.

  • mülayim sert

    hiç sevmediği heriflere bile selam verecek kadar koca yüreklidir.

  • yeşilçam'ın en güzel kadını

    gulsen bubikoglu orgutu var sanirim ulkede.* normalde boyle bir liste olsa aklima gelmeyecek bir kadin ama su tartismalarda cikan isimlerin basinda geliyor kendisi masallah. oysa benim aklima direkt abarti makyaj geliyor kendisinin adi gecince.

    neyse efendim bana gore her acidan kazanan bellidir;

    (bkz: itir esen)

  • kılıçdaroğlu'nun bulunduğu evi yakın diye bağırmak

    simdi bu siktigimin az gelismis primat orospusu ceza almayacak. oysa rte'ye en ufak bir sey demis olsaydi cat diye yakalanacakti.

    ancak tabi bir insani agzindan salyalar sacarak yakmak istemek bu ulkede bir suc teskil etmedigi icin, o sikik zihniyeti ile birlikte aramizda dolasmaya devam edecek.

    gelen mesaja bak editi:

    (#89190131) ceza almazsa ak partiye oy vermicem. sen ceza alırsa vercek misin? var mısın?

    21.04.2019 15:28 ...

    kafa yapisi bu kadar iste.

  • #incedenbedellikaybı

    bok gibi sartlarda askerlik yaptim. ama bedelliyi her zaman destekledim, cunku baskalarinin da hayatinin sikilmesi benim yasadigim igrenc 6 ayi geri getirmiyor. sacma sapan da bir sey zaten.

    fakat "bodollo yokso oy do yok" diyen adamin da esegin zikine kadar yolu var. haysiyetsiz herifler. makarnaya, komure oy satanlara laf edenler cocuk gibi zirliyor. bunu diyen adamlar demek malum parti gorev verse "devletin mali deniz" diyerek dalacaklar.

    dogdugun ulkeyi, milliyetini secemedigin dunyada milliyetcilik filan da dunyanin en sacma seyi. oyle vatan sevgisi vs. gibi durumlar olmadan soyluyorum bunlari.

  • solucanlarim.com

    allah bir kapıyı kapatırken başka birini açıyor. çiftlikbank'a 150.000 tl kaptırmıştım, bu sayede inşallah zararımı kapatacağım. sahibinden.com'a koydum şimdi evi, en kısa sürede eski günlerimize döneceğiz inşallah.

    şaka bir yana valla adamlardaki cesarete hayranım. yerdeyken bile tekmelemek bu olsa gerek.

  • içinde evrim var diye tıbbi çalışma sansürlemek

    ulke resmen belgesellerde izledigimiz ortacag karanliginda yasiyor su an. "dunya uzayda bir nokta ve gunesin etrafinda donuyor" dedigi icin yillarca zindanlarda yatan, meydanlarda yakilan alimler icin uzulup, donemin kilisesi icinse "gerizekali herifler" diye dusunduk hep. simdi ayni karanligi malum zihniyet dayatiyor.

    yemin ederim milletin ileriye gittigi hizin kat kat fazlasiyla geriye gidiyor ulke.

  • duyulunca keyif kaçıran samimiyetsiz sözler

    "somurtma", "neşelen biraz" gibi laflar.

    ulan dalyarak, öyle mi söylenir o. belli ki insanın aklında bir şeyler var. "neşelen biraz" nedir amk. ha tamam o zaman yea deyip götümden 50 cm'lim konfeti çıkarmamı mı bekliyorsun?

    insanların modu düşükse salak salak "heeoooee canlan biraz" diye zorlamayın. valla bir gün cebimden behlül maskesi çıkartıp takacağım bunu duyduğumda o olacak.

  • keanu reeves

    turkce'ye "yeter" adiyla cevrilen filmde jennifer lopez'i canlandirmistir.

  • suudi iş adamının ivanka trump'ı istemesi

    evli çocuklu bir kadın için video çekip internete koyan bir adet orospu çocuğu içeren olay. aynısı kendi karılarından birisi için yapılsa cinayet işleyecek tipler iş başkalarına gelince nedense hiç utanma arlanma dinlemiyor.

    edit: fazla gaza gelmişim galiba. tamam sakinim.*

  • tc bakanının ingiliz bayraklı mont giymesi

    aslinda onemsiz bir detay ama sunu yapan chp'li siradan bir milletvekili bile olsaydi beyaz tv'ye 2 haftalik malzeme cikmisti. bizim tosun osman da cok onemli bir seyler bulmus gibi "bu cehape zihniyeti" diye baslayan cumlelerle zirvalardi aksamlari.

  • vatanım sensin

    albay zevdet bile korfeze cop atiyor. sonra kordon niye bok koktu yillarca...