adversary9
profili

  • 29 aralık 2021 dolar kuru

    kur tahmini değil bir tespit yapacağım hede.
    18 tl'den dolar alanları suçlayan, onları paradan para kazanmakla itham edip size iyi oldu diyen tiplere biraz soğukkanlı bir düşünceye sevk ediyorum. şimdi oturup düşünün bakalım;
    1 kasım 2021'de dolar ortalama ne kadardı? 9,5 tl civarında. sen bunu uyguladığın yeni üretim modeli ile 20 aralık 2021 tarihinde kaça çıkardın? 18,40 tl. ne yapar? yaklaşık 50 günde tam 2 katına çıkmış dolar. yakın tarihte böyle bir örneğini görmeyen vatandaş ne yaptı? her gün %3-5 arasında değer kaybeden parasını korumak adına gitti 18 tl'den dolar aldı büyük riske girdi. burada sadece son gün satılan 6 milyar doların 4,5 milyar dolarının küçük yatırımcı denen sıradan vatandaşlar tarafından satın alındığı gerçeğini de kenara koyalım. sonra sen ne yaptın? 20 aralık gecesi doları bir anda 10,5 tl'ye düşürdün? bir gecede!! peki gerçekte bu durumdan kimler yararlandı? kenarda duran iki üç kuruş parasını her %3-5 değer kaybına kurban veren vatandaş mı?. sen şimdi diyorsun ki gel kardeşim. senin 18 tl'den aldığın doları 11 tl'ye ben senden alayım karşılığında %14 faiz vereyim. dolar yüksek olursa farkı vereyim. ya bunun ekonomik faydasını zararını geçiyorum. sen bir defa bu insanlara duygusal olarak bir şok yaşattın. sonra diyorsun ki gel yeni bir sistem buldum su çok sıcak boyu geçmiyor. neyse. daha yazacaklarım var da bende kalsın.

  • türgev'in 25 adet yurdunu kapatması

    @@

    25 adet yurdun kapatılma gerekçesi kyk yurtlarının yeterli olması imiş. bir rivayete göre ise belediyelerden gelir desteği kesilince kapatılmışlar.

    türgev battı mutlu musunuz?

    ekleme: --- spoiler ---

    taşınmaz ve nakit desteği aldığı akp’li belediyeler 31 mart yerel seçimleri’nin ardından el değiştirince ekonomisi giderek daralan türgev, 25 öğrenci yurdunu kapatma kararı aldı.

    bilal erdoğan’ın yönetiminde olduğu vakıf, öğrencisi bulunan yurtlarını kapatma gerekçesini ise “kyk yurtları yeterli” şeklinde açıkladı.

    son dönemde ekonomik güçlük çektiği bildirilen vakfın, barınma hizmetlerinin kapsamını daraltacağı açıklandı. vakıf yönetiminden yapılan açıklamada, türkiye genelindeki 25 türgev yurdunun kapatılacağı, “kaynakların gençlik ve eğitim hizmetlerine yönelik yeni ihtiyaçlara” yönlendirileceği bildirildi.

    birgün'den mustafa mert bildircin'in haberine göre, devletin yurt hizmetlerinin, “desteğe ihtiyaç duymayacak düzeyde” olduğunu savunan vakıf yönetiminden küçülme kararına ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    “sivil toplumun gayesi daima devletin yetişemediği, uzanamadığı yerlere kaynak ulaştırmaktır. biz de bu gaye doğrultusunda yurt sayımızı azaltarak, kaynaklarımızı hizmet vermeye devam edeceğimiz 21 yurdumuza ve çeşitlenerek devam edecek eğitim hizmetlerine yönlendirmeyi hedefliyoruz.’’

    giderek büyüdü
    akp’li cumhurbaşkanı erdoğan’ın istanbul büyükşehir belediyesi başkanlığı döneminde kurulan ve yalnızca istanbul sınırları içinde hizmet veren türgev, 2012 yılının ardından etkinliğini giderek artırdı. vakfın yurt sayısı, 2019 yılında yükseköğretimde 49’a, ortaöğretimde ise 11’e çıktı. türgev’in faaliyet gösterdiği kent sayısı ise 32’ye yükseldi.
    --- spoiler ---

  • otobüste yer boşalınca erkeğin yanından kalkan kız

    otobüsü bilmem de geçen gün üst düzey bir toplantıda 50 kişinin falan olduğu bir ortamda yanıma bir kadın vermişler oval masa oturma düzeninde.. onun yanında bir erkek onun yanında bir kadın daha sırayla. neyse yanımdaki kadının yanındaki erkek gelmedi toplantıya. kadın bir süre daha bekleyip kalkıp yan koltuğa geçti isimlikleri de değiştirdi hızlıca. kendimi çok kötü hissettim. sanki tacizci gibi.. aslında onun kararına da saygım var ama ne bileyim ya kötü oldum işte. sanki sebebi benmişim (benim bir hareketim, yanlışım) gibi..

  • atatürk'e mustafa kemal demek

    bugün bir kez daha tespit ettiğim durum. televizyonlar mustafa kemal diyenden geçilmiyor.. aynı insanlar rte'e sayın erdoğan'dan başka hitap kullanamıyor. görünüşte çok basit gibi dursa da yapılan şey son derece sinsi ve bilinçli bir yıpratmadır. ne zamanki aynı insanlar* recep tayyip der o zaman samimiyete inanırım.

  • milletvekili sayısının 600'e çıkacak olması

    doyurmak zorunda olduğumuz işlevsiz sayısının artacak olmasıdır. ne boş milletiz ya.

  • 7 yeni havalimanı yapılacak olması

    haber doğruysa ülkenin önündeki en büyük sorun kalkmış ve türk ekonomisinin şaha kalkması için bir engel kalmamış demektir. hayırlı olsun..

    bu arada kütahya'ya yapılan zafer havalimanının kütahya'ya yıllık 850 bin yolcu gelecek şekilde ihale edildiğini ve bu hesap yıllık 84 bin yolcuda kalınca aradaki zararı devletin ödediğini unutmamak lazım. sadece 2013 yılında 4,1 milyon avro ödeme yapılan firma ile yapılan sözleşme 20 yıllık. dolayısıyla zarar bu oranda devam ederse 20 yılda ödenecek para 200 milyon avro olarak hesaplanıyor.

    sonuçta güzide inşaat firmalarımız zarar edecek değil ya.

    son not: zafer havalimanı yapan firma istanbul'a 3. köprü ihalesi verilen firma*

  • kemal kılıçdaroğlu

    başkanlık sisteminin onun yüzünden geleceğini söyleyen sığ fikirli yazarların bu olayın sebebini paylaşmadan karaladığı siyasetçi.

    hayır ben bu adamı kötüleyen insanları anlamıyorum. ne istiyorsunuz? neyi eksik buluyorsunuz? adam öyle yapsa beğenmezsiniz böyle yapsa beğenmezsiniz. akp'li olmayanların da akp'li argümanlariyla saldırdığı kişidir ama sebep yoktur ortada. saçma sapan fikirler vardır ama sebep yoktur.

    siz sadece şunu deyin biz bu adamı sevmiyoruz. ne yaparsa yapsın sevmiyoruz deyin yeter. ıkınmaya sıkılmaya gerek yok. sebepsizce sevmiyorum deyin yeterli.

    chp bu ülkede iktidara gelemiyorsa sebebi bu adam değil chp'nin tabelasıdır. türkiye'de chp ülkenin genel zihniyeti değişmeden iktidara gelemez kardeşim. kk da bunu bildiği için elinden gelen her şeyi yapıyor deniyor. ama bunu yaparken de inandığı değerlere sahip çıkıyor. tamamen karaktersiz bir yapıya girmiyor.

    bu ülkenin mayasında muhafazakar sağ var kardeşim. bu ülke liyakata veya hizmete değil bu ideolojiye bakar.

    bizde siyasetçiyi hata yaptığında cezalandırmak değil ona ölümüne sahip çıkma vardır. zira bizim halkımız kendisi de özür dilemeyi hatasını kabul etmeyi bilmez. hal böyle olunca taptığı siyasetçiye de bok sürdürmez. olay bundan ibaret.

    şu adama illa ki bok atacaksanız da bari sebeplerini yazın. ergen gibi dalaşa girmeyin.

  • asansörün rte'yi kabul etmemesi

    şüphesiz milli iradeye yapılan saygısızlığı gösterir

    zorunlu ekleme: arkadaş biz bu kadar ciddi bu kadar tahammülsüz bir ülke değildik ne oldu lan bize? hiçbir şeyin mizahı hiçbir şeyin eleştirisi yapılamayacak mı bu ülkede? yazdığımız 2 satır şeyden derin siyasi komplolar çıkarmak da nedir yahu? azıcık eleştiriye azıcık mizaha saygınız olsun. yok bizi toprak kabul etmezmiş, yok öldürememişiz de artık elimizden bu kadarı geldiği için dalga geçiyormuşuz.. abicim bu kişi de en nihayetinde bir insan. ulaşılmaz ve kutsal bir varlık değil. kendinize gelin. en basitinden bir siyasetçi. sadece siyasetçi.. bırakın bu kadar germeyin kendinizi. ömrünüzü yazık yeminle..

  • şaka maka en güzel vaatleri haydar baş'ın vermesi

    - her türk vatandaşına 3.000 lira vatandaşlık maaşı verilecek. engellilerin vatandaşlık maaşı 3.500 lira olacak.
    - asgari ücret 10.000 lira olacak.
    - ev kadınlarına 2.500 lira maaş verilecek.
    - kadınlara ilk yaptıkları doğumda 50.000 lira ikramiye verilecek.
    - her çocuğun giderleri için 18 yaşına kadar aylık 2500 lira çocuk maaşı verilecek.
    - yeni evlenenlere uzun vadeli ve faizsiz ve geri ödemesiz evlenme kredisi verilecek.
    - maliyet fiyatına, 100 yıl vadeli, faizsiz ev kredisi verilecek.
    - üniversite giriş sınavları ve harçları ve gereksiz üniversiteler tamamen kalkacak.
    - mezun olan tüm gençler işe alınacak. mezun olmayanlar da yaz tatillerinde 11.000 tl ücret ile çalışacak
    - öğretmensiz okul, doktorsuz hastane, akılsız baş kalmayacak.

    şimdi en güzel vaatler benim oldu. hadi bakam..

    tanım: aklın kabul etmeyeceği vaatler.
    düzenleme: hede'ler eklendi.
    debe editi: kahrolsun %10 seçim barajı. kahrolsun temsilde adalet cinayeti.