bozacininsahidi4
profili

  • beylikdüzü vs kadıköy

    beylikdüzünde havuzlu bir sitede şömineli bir evde oturuyorum. öyle zengin falan da değilim, nasıl aldım derseniz, bundan 10 sene önce yani metrobüs yokken buralar bedavaya yakındı. yok pahasına havuzlu sitede otururdunuz hatta onu geç, tripleks villa ben evimi aldığım sene 120.000 lira civarıydı 10 sene olmadı, bugün aynı villa milyondan fazla, bunda arap etkeni de var tabi, 1.5 milyon bugün 250.000 dolar civarı, bir arap gelip bu parayı vererek ki onun için çerez parası, vatandaşlık da almış oluyor.

    ha hiçbirşey eskisi gibi değil, bundan onbeş önce taksim nasıldı? gece ondan sonra çıkar eğlencenin dibine vururduk, şimdi nasıl? tek kelime rezalet. kadıköy de artık yaşanmaz hale geldi, bunun nedeni de hem suriyeler, hem araplar, hem de diğer mülteciler... resmi rakamlara göre 10 milyona yakın göçmen ve mülteci var bu ülkede, büyük çoğunluğu istanbulda... 10 sene önceye kadar istanbul benim için vazgeçilmezdi, şimdi buradan gitmenin yollarını arıyorum.

    laleli, aksaray, eminönü, karaköy, kadıköy, taksim beyoğlu.. bakın kardeşim, insanlar farkındamısınız çok vahşileşti, birileri akp sayesinde pozitif ayrım görüyor ve aydın, çağdaş gördüğü herşeye saldırıyor. iki genç elele tutuştumu dayanamıyor, dinimize göre haram falan dediklerine bakmayın, bunlar kıskandığı için saldırıyor ki akp bu nedenşe herşeye rağmen oyunu kaybetmiyor. bunlar ülkeyi akp sayesinde ele geçirdikleri için bu gücü kaptırmamak amacıyla akp ülkeyi bir kalemde satsa bile, dolar 100 lira olsa onlar açlıktan ölse bile destekliyor.

    yani bu versuslar 10 sene önce geçerliydi, şimdi istanbulda hiçbir yerde yaşanmaz, ülke akp belasından ne zaman kurtulur o zaman bu versuslar tartışılır.

    malesef kimse kimseyi ve kendini kandırmasın, durum bu, akp yıktı geçti

  • 5 yaşındaki kıza penisini gösteren suriyeli

    tayyip erdoğan bir yıkım projesidir. onun ülkenin başında bulunduğu her saniye ülke çöküşe büyük bir hızla ilerlemektedir

    tanım: tayyibin ensarını, allah ve peygamber sevdalısı suriyeliyi içeren başlık

    saygılar, hayırlı işler

  • adnan menderes'in idamı meşru ve doğrudur

    öncelikle şunu belirteyim, menderes demokrasiyi askıya almak için elinden gelen bütğn imkanları kullandı

    bugün asılmış olduğundan tırnak içinde 'menderes mağduriyeti' nedeniyle menderes dönemi hakkında bırakın konuşmayı en ufak bir söz dahi edilememektedir. halbuki tek parti yönetimine, atatürke ve inönüye saldırmak bu dönemin gerçeğidir ve normal karşılanmaktadır.

    bu dönemden bahsettiğiniz ve menderesi tayyip erdoğana benzettiğiniz an geçmiş olsun, hemen kripto fetöcüler tarafından erdoğana idam ile tehtid ettiğiniz yazılır ve gelsin polis dosyaları mahkeme tutanakları.. bu itham ve iftiralar fetöcülerin bir taktiğidir ve fetö hala ısrarla mevcut iktidarın iktidarına devam etmesini istemektedir. bu bağlamda fetö iktidarın destekcisidir, yanındadır.

    bir de menderesin dönemini anlatan sinan meydan gibi yazarlar bile 'bile' menderesin idamını meşru görmemektedir. halbuki menderes bir sene daha iktidarda kalsaydı anayasayı askıya alacaktı, bu adam mı asılmamalıydı, tatlı su kemalistleri sizi!

    sonuç olarak menderesin idamı sonuna kadar meşrudur, kimse kimseyi kandırmasın, ondan sonra düzen olduğu gibi bırakıldı ya, hah işte bu yanlıştır. dp gitmiş ap gelmiş anayasadan ise mucizeler beklenmiştir, böyle olmamalıydı.

    inönünün iki cümlesiyle noktalıyorum

    --- spoiler ---

    “bu yolda devam ederseniz ben de sizi kurtaramam. arkadaşlar! şartlar tamam olduğu zaman millet için ihtilal meşru haktır!”
    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    27 nisan görüşmelerinde inönü, güney kore'de baskıcı bir rejim kuran güney kore başkanı s. rhee'nin devrildiğini hatırlatarak şöyle dedi: “s. rhee kurtuldu mu? üstelik onun ordusu, polisi, memuru vardı. (…) baskı tertipçileri bilsinler ki türk milleti kore milleti'nden daha az haysiyetli değildir.”

    --- spoiler ---

    akp iktidarı sadece menderesle de değil, abdülhamitten itibaren vahdettin, menderes özal vs hangi liderin kötü yanı varsa tamamını üzerinde toplamış firavunvari bir ihanet şebekesidir. böyle bir yapının fetö ile barışmış olması kimseyi de şaşırtmamalıdır, kimse şaşırmasın

    kısacası menderes gibilerin idamı meşrudur, meşru değişdir diyen ya iyi bir analist ya da yazar değildir, hiçbir şeyi analiz edemeyecek yeteneksiz bir tatlı su milliyetçisi, kemalisti ya da kripto ihanet şebekesi mensubudur

    menderesin idamını yanlış görenler buyursunlar buradan yaksınlar. böyle bir adamın idamı meşrı değilmiş bak sen!

    menderes dönemi detaylı bilgi

    artık gerçekler hakkında dürüat şekilde konuşulduğu bir dönemin gelmesine ihtiyacımız var. bugün iktidar yeni türkiyesine özgü tarihçileri imal etmiş, bunları üniversitelere yerleştirmiş ve yeni türkiyesine göre yeni ve yalan bir tarih inşa etmekte, tarihi değiştirmekte halkı yönlendirip kandırmaktadır. bu ise ülke için bir ihanet durumudur. teröristleri olmayan hdp chp ip ittifakında arayanlar gerçek terör örgütünün de teröristin de ta kendisidir

  • hafızlık 5 üni bitirmekten daha zor bilin istedim

    beyler ilahiyat okuyordum, birileri müdahale etti bıraktım. zamanı geldi demek ki, açıklayayım.

    çünkü vizeden 80-90 aldığım derslerin finallerinden 3 falan aldım, evet bildiğin 3

    çünkü bu ülkede sınavlara bile müdahale edecek güçleri var, siz de tartışın işte seçimlere müdahale var mı diye.

    sınavda bir kadın geldi, gözlerinden kin akıyordu, silik işaretliyorsun dedi kinle, ben de alakası yok ama birer kere daha üzerinden geçerim dedim, geçtim de. sonuç ilk sınavlar 80-90 ikinci sınavlar 3-4. bu kadar da ahlaksızlar. dini bilmediğimi iddia edecekler ya... ondan..

    charles dickens romanı gibiyiz, birileri iktidarın nimetleriyle yaşarken birilerinin hayatı karartılmak isteniyor.

    5 üniversite bitirmiş! biri olarak şunu söyleyeyim, bu ülkede dikta rejimi vardır ve insan gibi yaşama olanağı kalmamıştır, insanların hayatlarına müdahale edilmekte, işkence yapılmaktadır. muhalefet de ennaz iktidar kadar bu düzenin sorumlusu, mimarıdır. nokta.

    asker gibi kadını başıma diktiniz, sizi oraya asker ye dikenin... ayrıca fetöcü diye milleti suçluyorlar, asıl fetöcü kendileri, hala görmeyecek misiniz? bunlar yarın fetö ile barışsa bu kutuplaşmış millet iyi oldu zaten dindarlardı diyecek zihniyette. bu kutuplaşmada bu zihniyetle demokratik yollardan mücadele edemezsiniz. bunlar firavuni, şeytani bir zihniyet.