yok mu beni seven6
profili

  • zeytin dalı harekatı

    zeytin dalı harekatı, birilerinin istikbal mücadelesi değil türk devleti'nin istiklal mücadelesidir. türk devleti diz çökmeden yaşamak, daha da ötesi yaşamak istiyorsa mutlak surette ayrılıkçı kürt hareketini sınırları ötesinde karşılamalı.

    bu mücadeleyi bir işgal hareketi, bir istikbal mücadelesi olarak lanse etmek, yayılmacı politikaların gereği addetmek, iç politik dolgu malzemesi olarak değerlendirmek, komşu devletlerin iç işlerine müdahale olarak isimlendirmek en hafif ifadesi ile gaflettir. bu jargon için doğrudan hıyanet ya da dalaletin dili diyemesek de pekala gafletin ete, kemiğe bürünmüş halidir diyebiliriz.

    dün sur'da, cizre'de verilen mücadele ile bugün afrin'de verilen mücadele ve yarın menbiç'te verilecek mücadele, iki yüz yıldır süren kavganın günümüz yansımasıdır. bedirhan isyanı'nın, koçgiri ayaklanması'nın, şeyh sait kavgası'nın, dersim, mutki, ağrı, beytüşşebab isyanlarının bir farklı versiyonudur.

    tüm bu isyanların tarihsel arka planlarından, gerekçelerinden ve yöntemlerinden bağımsız olarak, türk devleti için yegane ortak paydası, kendisini zayıflatmaya, bölmeye, parçalamaya yönelik adımlar olması ve varlığı için bir tehdit oluşturuyor olmasıdır. hal böyle olunca, türk devleti, mevcudiyetine tehdit olarak gördüğü her unsur ile savaşacaktır ve savaşması da bizatihi türkiye cumhuriyeti devleti'nin kuruluş felsefesi gereğidir.

    bu devlet, bir yangından sağ kurtarılmıştır.
    bu devlet, darmadağın olmuş büyük bir ailenin hem yetim hem de öksüz büyümüş balasıdır.
    bu devlet, revan göçmenin, bulgar muhacirinin, yunan mübadilinin duasıdır.
    bu devlet, sokakta bulunmamıştır, ihanete pey olarak sunulmamıştır, kumar masasında kazanılmamıştır.

    biz biliyoruz ki türk devleti zayıflarsa, bu milleti bu topraklarda barındırmazlar. türk'ü boğmayı çok kereler denediler, bir kere daha denerler.

    bu devlet kendisini koruyacaktır. her ne pahasına olursa olsun, her kime karşı olursa olsun. devletin bu beka kavgasında, devletin yanında saf tutmak ile şeyh rıza'nın, şeyh said'in, resul ağa'nın, abdulkuddus'un, abdullah öcalan'ın yanında saf tutmak da bir fıtrat ve tıynet meselesidir. nihayetinde herkes, kendine yakışanı yapar.

  • istanbul'u itici yapan detaylar

    bizatihi kendisi.

    bu kentte doğmuş, bu kentte büyümüş, seksenleri, doksanları, ikibinleri bu kentte yaşamış biri olarak gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki;

    istanbul, kendisini değerli kılan her şeyi dozerlerle, kepçelerle, ağızlarla, lehçelerle, gettolarla, varoşlarla, her biri bir mezrayı andıran, bir köyün ruhunu hiç bozmadan dünyanın en büyük metropollerinden birinin kalbine taşımış olan sitelerle, mahallelerle ve en önemlisi de köyünü ve köylülüğünü bir iftihar vesilesi kılıp şehrin canına okumayı görev addetmiş sakinlerinin el birliğiyle tarihin derinliklerine gömmüştür.

    artık bu kent ne yahya kemal'in istanbul'u ne de necip fazıl'ın istanbul'udur, ne orhan veli'nin istanbul'u ne de vedat türkali'nin istanbul'udur. artık bu kent, ağaoğlu'nun, cengiz inşaat'ın, sur yapı'nın, ihlas'ın istanbul'udur. bu kent karadenizli müteahitlerin istanbul'udur.

    artık istanbul'a dair her şey istanbul'u itici yapan bir detaydır. istanbul'u çekici kılan tek şey ise eski istanbul'un hayalidir.

    (bkz: başka istanbul yok)

  • ömer halisdemir

    dün gece aklıma takıldı. acaba zeki aksakallı paşamız ile görüştükten ve şehadet müjdesini aldıktan sonra başka biri ile telefonda görüşmüş müdür ?

    mesela evini arayıp son bir kez de olsa seslerini işitmek istemiş midir ailesinin ?

    acaba babasını arayıp helallik istemiş midir ?

    şehadete yürürken adım adım tanıdığı bir askere dostça bir bakışla veda etmiş midir acaba ?

    yoksa tüm bunları aklına dahi getirmediği, bütün sinesini yalnızca vatan sevgisi ve görev aşkıyla doldurduğu için mi böylesine şanlı bir şekilde yürümüştür şehadete ?

    adını seyit onbaşı'nın yanına yazdırmıştır altın harflerle. türk milleti varolduğu sürece adı zikrolunacaktır. mustafa kemal'dir, abdulhamit han'dır, oğuz kağan'dır, sultan alparslan'dır. düşmanın karşısına yiğitçe dikilebilen aslanlardan bir aslandır.

    ruhu yüksekova'da, silopi'dedir. gözleri şırnak kırsalı'nda bir mevzidedir. tetik çeken parmağı aktütün'de, kelime-i şehadet getiren dili dağlıca'dadır. üniforması, bu gece garnizon nöbeti tutacak olan bir albayın sırtındadır. hasreti, evini özleyen bir mehmetçiğin serinde. imanı türk ordusunu sinesindedir, türk polisinin bileğinde, türk askerinin yüreğinde. kanı türk vatanının dört bir köşesinde, gönderlerde.

    ömer halisdemir türk vatanın, türk milletinin yüreğindedir, türk vatanı ve türk milleti ömer halisdemir'in yüreğinde.

  • türk milliyetçilerinin zeka seviyesi

    basit bir örnekle açıklamaya çalışalım

    (bkz: aziz sancar)

  • osmanlı sultanları cehennemde odun gibi yanacak

    şimdi ben buraya, ihsan eliaçık'a hitaben ;

    (bkz: hayırlı olsun kardeş allah olmuşsun)

    yazmış olsam bu entry beşyüzün üzerinde favori alır mı ? almaz
    bana şukela temalı mesajlar gelir mi ? gelmez
    bu entry debe'ye kafadan girer mi ? girmez

    neden ?

    çünkü sözlük böyle bir ortamdır. pek çok kimse " içerik " ile ilgilenmez. mühim olan verilen mesajın kimin ağzından çıktığı ya da kime hitap ettiğidir.

    sözlüğümüz biraz böyledir abiler.

  • ülkücülerin çinili fırını protesto etmesi

    geçtiğimiz hafta çinili fırın'ın önünden geçerken marmara üniversitesi ülkücüleri'nin iftar yemeğini bu mekanda düzenlediklerine şahit olmuştum. mekan bayraklarla donatılmıştı ve teşkilat içeride iftar yapıyordu. muhtemelen bu fotoğraf da o yemekten sonra çekilmiştir.

    yani demem o ki, bu haber diye ortaya saçtıkları ifrazat, dezenformasyondan başka bir şey değil.

    mide bulandırıyorsunuz, daha fazlası değil.