elefsar4
profili

  • sinan oğan

    uzundur yazmıyordum, ama artık dayanamadım.

    gözlerim doldu bazı şeyleri hatırlayınca... çok ilginç biliyor musunuz? az mı çok mu bilemedim ama. %5 sizce nasıl bir miktar?

    ümit özdağ ve sinan oğan'ı gördükçe, konuşmalarını dinledikçe, yazdıklarını okudukça inanamıyorum. o kadar uzun zamandır siyasiler içimize sinmemiş ki, bu kadar tutarlı birinilerini görünce inanamıyorum.

    yani 10 politikası olur, en azından 1'inden hoşlanmazsın be adam, yok hepsine razıyım. her sözlerine kefilim.

    sinan oğan ve ümit özdağ benim için bir çok akrabamdan, eş, dost, tanıdığımdan daha güvenilir.

    seçim günü, tabi belkiyoruz bi sürpriz ama öncesinde yine şüphelerim yok değildi. alakasız, sandık sırasında bekliyoruz, arkamda konuşuyor bir çift nasıl vereceğiz falan diye. adam dedi ki, "ben hırslandım iyicene, umurumda değil, basacam oğan'a!" ama nasıl heyecanlı...

    inanır mısınız o adama karşı öyle bir muhabbet, öyle bir sevgi besledim ki, dedim buymuş ya, demek kahramanlık hikayelerinde birbiri için ölen insanlar da böyle hissediyorlarmış. dostuna, ailene güvenmek kolay -ki o da bayağı sıkıntılıdır- gel de hiç tanımadığın birine güven hadi...

    ne kadar teşekkür etsem az. ümit hoca bu yola çıktığında arabasını satmış, tesbih koleksiyonunu bağış karşılığı hediye etmiş biri. bu insanlar ne zorluklar içerisinden çıkıp geldiler, halen de mücadeleleri devam ediyor.

    ben yıllardım özlemini çektiğim liderliği sizde buldum. kararlılığınız bozulmasın, dürüstlüğünüze leke gelmesin, siz bir diyin biz bin olalım, ardınıza düşelim.

    ikinci tur falan umurumda değil, zaten al birini vur ötekine. dolandırıcının önde gideni hepsi. ben ilk tur zafer ve oğan seçimimden bir gram pişman değilim, siz derseniz ki ikinci tur tarafımız yok, boş da geçerim gönül rahatlığıyla.

    burada dertleşmiş oldum, ey başlığı takip eden kardeşlerim? karındaşlarım? e bildik artık, türk'ü savunan en azından 3 milyon türk var. başta sormuştum ya, %5 az mı, çok mu diye, ne fark eder?

    "düşman çok diye niye korkuyoruz? azız diye niye yenilelim? saldıralım, dedim. saldırdık, talan ettik... tañrı buyurduğu için biz korkmadık, savaştık!" (bilge tonyukuk, ikinci taş, batı yüzü, 4-6)

  • oğluma verdiğim recep tayyip ismini değiştireceğim

    insanlar yıllarca sevdiği, aşık olduğu insanı bırakıyorlar, terkediyorlar.
    evlencekleri insanın adını dövme yaptırmaya çekiniyorlar yarın ayrılırız vs diye.

    bre insan sen hangi akla hizmet bir siyasetçinin adını çocuğuna veriyorsun.
    yaşamış, efsane olmuş bir kahraman falan olsa yine kabul edilir. adam aktif siyasetçi yahu.

    böyle mal gibi kalırsınız ortada.

  • hatıra olsun diye saklanan garip nesneler

    babama mezar taşı yaptıktan sonra kenara üç beş tane küçük mermer parçası atmışlar. aldım güzelinden bi tane. bakıp bakıp ölümü, bakıp bakıp babamı düşünüyorum.

  • oylar gösterilsin favlar gizlensin kampanyası

    hepinizin bildiği gibi sayın sözlük ahalisi, bir girdiyle iki şekilde etkileşimde bulunabiliyoruz.

    - birincisi oylamak . girdiye bağlı olarak beğendiğimizi ya da beğenmediğimizi belirtmek için artı-eksi oy veriyoruz. ancak bu oylar gözükmediği için ne kadar kişi tarafından beğenilip beğenilmediği belli olmuyor.

    - ikincisi ise favorilemek. bildiğim kadarıyla bu seçenek için çok beğenip unutmak istemediğimiz veya daha sonra da okumak isteyeceğimiz girdiler için kullanılmak üzere tasarlanmış. ki yazar nickaltında favoriler başlığında bunları görüp okuyabilir hatta başkaları da okuyabilir.

    ancak günümüzde oylamayı kullanan var mı bilmiyoruz, şahsen kullanıyorum ama bir girdi için eksi oy belli olmadığı için kamuoyu bakış açısını göremiyoruz maalesef. bu durumda yazarlar tepkilerini göstermek ve ayan etmek için girdi girmek zorunda kalıyorlar.

    yazar şahıs güzel bir şey yazmış, o an için beğenmek istiyorum ama daha sonra okumama gerek yok, neden favlamak zorunda kalıyorum sırf yazar kişi kendi emeğinin karşılığını fav sayısında görebilsin diye.

    bu konudaki talebimiz başlıktan da anlaşılacağı üzere, artık artı eksi oy sayısı gösterilsin, favoriler gizlensin.

    yeni yazar olmuş biri olarak uzunnnn zamandır bu konudaki güncelleme ihtiyacını göstermek istiyordum.

    buyurun devrime

    edit: popülerlik, kişisel zevk-orgazm, beğenilme dürtüsü vs adı altında karalama yapanlar var.
    kişi kendinden bilir, demek ki siz fav ı beğenilmek, orgazm olmak adına kullanıyorsunuz.

    bizim amacımız butonların daha işlevsel olması. aynı zamanda haddini aşan, gereksiz espri kasan vs gibi yazarların girdi üzerinden tepki görmesidir.

    bak şimdi eksileme işlevsel olsaydı siz de tepkinizi eksileyerek gösterebilirdiniz. :)

    edit 2: şükela modundan bahsedenler olmuş. şükela ikiye ayrılabilir. en fazla favlananlar ve en çok artı oy alanlar olarak. hatta en fazla eksi oy alanlar diye bir seçenek de eklenebilir.

    lütfen boş olumsuz eleştiri değil böyle yapıcı eleştiriler yapınız, teşekkürler.

    edit 3: cevapla butonun da gerekli olduğunu düşünen arkadaşlar da var. bu sözlüğün formatına pek uymuyor aslında ancak yanlış bilgi veren girdileri düzeltmek için de ek girdiyi görmek gerekiyor. ki ayrıca mesaj uyarılmasına rağmen girdisini editleyen yazar ne kadar mevcut.

    asıl kampanyamız bu olmasa da en azında yanlış bilgi içeren girdileri uyarmak veyahut şikayet etmek üzere bir buton da eklenebilir.

    özelden mesaj atıp düzgün üslupla fikrini beyan eden, desteklerini sunan yazarlara ve yazar adaylarına teşekkür ederim.

    edit 4: bir arkadaşın fark ettiği üzere bir konuyu da dile getirmek istiyorum. oylama yaptıktan sonra sayfayı yenilersek veya daha sonra tekrar bakarsak verdiğimiz oy gözükmüyor. tekrar verebiliyoruz. şimdi sıkıntı şu; birden fazla oylama mı yapabiliyoruz yoksa oy siliniyor mu? ya da görsel bir hata söz konusu olabilir mi? bu konuya da dikkat çekmek istiyorum. yanlışlık varsa düzeltilmeli. teşekkürler.