alpican61616
profili

  • kafatası 8 yerden kırılan kız çocuğu

    olayı bilmiyorum lakin normalde okullarda prosedür şöyle işliyor:

    bir yaralanma, travma veya fenalaşma durumunda orada bulunan öğretmen, nöbetçi öğretmen ilk müdaheleyi yapar veya bu konuda yetkin öğretmene durum izah edilir ve öğrenciye müdahele edilir.

    söz konusu müdahele, öğretmenlerin aday öğretmen eğitim süreci ve sonrasında aldığı ilk yardım eğitiminin ötesinde bir gereksinim gerektiriyorsa veya öğrencinin sağlık durumu uzman müdahelesi ve sağlık kuruluşuna sevk gerektiriyorsa, ilk olarak 112 acil çağrı merkezine durum iletilir ve sağlık ekipleri okula çağrılır.

    112 ekipleri okula ulaşır, müdaheleyi yapar ve öğrenciyi sağlık kurumuna sevk eder.

    nöbetçi öğretmen, durumun tutanağını tutar ve nöbet defterine iliştirilir / idareye teslim eder.

    durum ile ilgilenen öğretmen(ler) 112 ekibinden durum ve öğrencinin sevk edildiği sağlık kurumunun konumu hakkında bilgi alır ve bunu veliye iletir. veli okula çağrılmaz, direkt olarak hastaneye gider ve vakit kaybı olmaz.

    travma geçiren, kritik bir sağlık durumu olan bir öğrenci söz konusu ise hiçbir öğretmen tek başına müdahele ile vakit kaybetmez ve sorumluluk altına girmez. direkt olarak 112 çağrılır ve vaziyet uzman kontrolü altına girer.

    bu durum aşırı derecede ekstrem lakin bazı kafa travmalarında durum normal çarpışma gibi algılanıp, çarpışan öğrencinin bizzat beyanı sonrası durumda kritik bir şey görülmeyip sağlık ekiplerinin çağrılmaması sonrası, kafa travmasının olaydan 3-4 saat sonra bariz semptom gösterdiği de görülmüştür. bu durumun ne olduğu henüz belli değil.

    (okulda bir çarpışma sonrası "hocam çok iyiyim bir şeyim yok" diyen ve göz, nefes, ince ve kalın motor hareketleri normal gözüken, kısa dönem hafıza ve cümle kurma/konuşma problemi gözlemlenmeyen öğrencinin akşam evde travmaya bağlı fenalaşıp hastaneye kaldırıldığına da şahit oldum. )

    öğrenci hastaneye ulaştığı zaman, hekimler olayın gelişimi ile ilgili bir netlik yoksa durumu "adli" olarak değerlendirir. ilgili tıp hekimi adli olarak kayıt geçtiği an isterse kimsenin sesi çıkmasın, emniyet personeli okula intikal eder ve durum ile ilgili bilgi toplar. (arkadaşı ile bahçede oynarken çarpışıp omzu sakatlanan öğrenciyi biz sevk ettikten sonra hastanedeki doktor olayı adli vaka olarak değerlendirdiği için okula jandarma ekipleri görevleri gereği defalarca gelip bilgi toplamıştı.)

    bu durumda ise mem soruşturma başlatacaktır. (zaten başlatmış.) öğretmen, öğrenci beyanları, kayıtlar ve tıp raporları incelenecektir. olay netlik kazanmadan fikir beyan edilmemesi lazım. akran zorbalığı mı, sonradan ortaya çıkan travma semptomu mu belli değil. aile için çok çok üzücü bir durum. öğrencinin sağlığı her şeyden önemli şu an. umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

  • 30 ağustos zafer bayramı

    genç bir subayın karadeniz kıyılarında sessiz yolculuğu ile başlayan bir inancın

    bir milletin cephede ölüm emrini korkusuzca yerine getirmesi ile birlikte

    vatanın dört köşesinde yedi düvel ile savaştıktan sonra düşmanı ege sularında boğmanın zaferidir

    kutlu olsun!

  • anın fotoğrafı

    doğa uyanıyor

  • elimi salladım kılıçdaroğlu'na değmiş

    zaytung absürdlüğünün yanında hiç kaldığı bir ifade örneği.

  • yerli tavuk atak-s

    ilk bakışta zaytung haberi zannettiğim ancak gerçek olduğunu anlayınca gülme krizine sokan durum.

    ülke ekonomisine olumlu katkıda bulunmasını umuyorum fakat isim seçimi muazzam.

  • 1.70'lik kocasına dağ gibi kocam gitti diyen kadın

    gücün, sadakatin, aile içi sağlık ve huzurun boy ile alakalı olduğunu zannedip bu platformda başlık açıp sıçmık giren bir troll'ün eleştirdiği eş beyanı.