aganin eli opulmez7
profili

  • enflasyonu düşürmek için bir yöntem bırak

    gerçek anlamda adaletin gelmesi. adalet olursa her şey rayına girer.

    enflasyon bile…

  • bu saatte hala uyumama sebebi

    gelecek kaygısı maalesef… ev alamamış olmanın verdiğini rahatsızlık, kira zam döneminin yaklaşıyor olması.

    kafada düşünceleri atamıyor insan.

  • umreden dönenlerin karantinaya alınması

    en üst edit: "hocam merhaba lütfen entryne edit yaparak öğrencilerinin mağduriyetini de ekleyebilir mısın? bugün sadece bir anatomi kitabı 300 lira iken öğrencilerin şahsi eşyaları bilgisayarları gibi bir çok şey yurtta kaldı. evine giymis olanlarin neredeyse herşeyi orada kaldı ve o.an orada olanlar apar topar çıkarıldıkları için hiç bir şey alamadılar yanlarına neredeyse.
    o yurtlarda cebinde 10 lirası olmayan kızlar kalıyor yazıktır günahtır kimse muhattap bulamıyor yapacak bişey yok gitti diyorlar"

    üst edit: devletimiz ankara'da ve konya'da olmak üzere 10 bin kişiye yakın umreci vatandaşları kyk yurtlarında karantina altına almış.

    kaynak

    üst edit: sadece umreden dönenler değil yurtdışından gelenler de zorla karantina altına alınmalı. her başlıkta bir art niyet aramayın. umreden gelenlere kin beslediğim falan yok.

    artık olması gerekendir. 21 bin kişi devlet zoruyla karantina altına alınmalıdır. vatandaşlara 14 gün evde oturun demenin hiçbir anlamı yok. yasak getirilmeli ve ağır yaptırım uygulanmalı. bu işin şakası yok.

    (bkz: 14 gün kuralına uymayanın ceza alması gerekliliği)

    üst edit: devletimiz ankara'da ve konya'da olmak üzere 10 bin kişiye yakın umreci vatandaşları kyk yurtlarında karantina altına almış.

    kaynak

    üst edit: sadece umreden dönenler değil yurtdışından gelenler de zorla karantina altına alınmalı. her başlıkta bir art niyet aramayın. umreden gelenlere kin beslediğim falan yok.

    artık olması gerekendir. 21 bin kişi devlet zoruyla karantina altına alınmalıdır. vatandaşlara 14 gün evde oturun demenin hiçbir anlamı yok. yasak getirilmeli ve ağır yaptırım uygulanmalı. bu işin şakası yok.

    (bkz: 14 gün kuralına uymayanın ceza alması gerekliliği)

  • kablonet'in akn yerine ast'yi getirmesi

    tam bize yakışır şark kurnazlığı durumudur. akn'yi kaldıran kablonet bunun yerine 19:00 - 24:00 saatleri arasında ast yani akıllı sınırsız tarife sistemini getirdi.

    örneğin 19:00-24:00 saatleri arasında 16 mb/sn olan internet hızı 5 mb/sn düşüyor.

    kaynak

    edit: alt yapı yetersizliğini savunan arkadaşlar olmuş. kusura bakmayın da alt yapısı yetersizse internet hizmeti vermeyecek o zaman. hem ayranım dökülmesin hem götüm sikilmesin yok öyle bir dünya.

  • binali yıldırım'ın anayasayı çiğnemesi

    tbmm başkanlığı'ndan istifa etmeden mensubu olduğu partisinin aday tanıtım toplantısında bulunması, adaylığının açıklanması durumudur.

    türkiye cumhuriyeti anayasası
    94. madde

    türkiye büyük millet meclisi başkanı, başkanvekilleri, üyesi bulundukları siyasi partinin veya parti grubunun meclis içinde veya dışındaki faaliyetlerine, görevlerinin gereği olan haller dışında, meclis tartışmalarına katılamazlar; başkan ve oturumu yöneten başkanvekili oy kullanamazlar.

    https://www.tbmm.gov.tr/…c_anayasasi.maddeler?p3=94

    edit: "tbmm başkanı siyasi partinin veya parti grubunun meclis içinde veda dışındaki faaliyetlerine katılamaz." bu maddeye rağmen hala anayasaya uygun diyebilenler var. onun ak parti'nin düzenlediği seçim programında bulunması bile suç.

    edit2: anayasa'nın çiğnenişini bu kadar normal karşılayamıyorum kusura bakmayın. evet ilk defa çiğnenmiyor ama anayasa biz vatandaşlara karşı uygulanırken, iktidar yanlısı isimlere uygulanmaması zoruma gidiyor. o yüzden gülemiyorum kusura bakmayın.

  • çarpışma (dizi)

    6. bölümde veli cevher haklı diyenleri hayretle izliyorum gerçekten

    --- spoiler ---

    kardeşim adam uyuşturucu kuryeciliği yapıyor ve bu işi yapanların ailelerinin tehlikede olduğunu gayet iyi de gösteriyorlar, görüyor ve buna rağmen devam ediyor. üstelik bir başkomiser olarak. sonra bundan şüphelenen kadir ilk önce uyarıyor bak yapma demeye getiriyor. veli cevher ise ben av olmam avcıyım diye şekil yapıyor kadir'e...

    e haliyle kadir de adam polis. teşkilat içindeki uyuşturucu kuryeciliği yapan adama göz mü yumacak? takip ediyor enseliyor ve yakalıyor ama o da ne? veli cevher bey, 25 dakika içinde uyuşturucuyu teslim etmezse ailesi öldürülecek. nitekim öyle oluyor da öldürülüyor.

    peki burada kadir adalı'nın suçu ne? uyuşturucu kuryeciliği yapılmasına göz yummamak mı? yoksa bunu ifşa edip adalete teslim etmek mi?
    --- spoiler ---

  • bedelli askerlik

    seçim öncesi milli savunma bakanı nurettin canikli kesinlikle temel eğitim olmayacak bizim bütün çalışmalarımız bu yönde dedi.

    aha da kaynak: https://youtu.be/me7pj0jqlaa?t=2m33s

    ne oldu? 21 günlük temel eğitim konuldu.

    celpler 3 kasım sonrası belirlenecek denildi.

    ne oldu? ilk celp apar topar 15 eylül'e ayarlandı.

    o kadar hazırlıksız ve o kadar karambole çıkartıldı ki yasa ilk önce 25 gün ardından 28 gün sonra 21 güne düşürüldü temel eğitim süresi...

    başvuru sayısını 150-400.000 civarı bekliyoruz dedi akp milletvekilleri. 1.5 ayda 500.000'i aştı başvurular. tahminen 700.000 civarı bir katılım olacak.

    burası türkiye burada her şey olabilir. bir bakmışsınız 21 gün kalkmış bir bakmışsınız daha da mağdur edilmiş yüz binlerce genç oluşturulmuş.

    akp'nin kesinlikle bedelli ile ilgili çalışması falan yoktu. bu yasanın çıkmasındaki en büyük sebep erken seçim, arkasından da talebin yoğunluğuydu. temel eğitim şartı olmasaydı tahminen 1 milyona ulaşacaktı rakam ama bir kişinin dudağından çıkan saçma sapan bir cümle yüzünden yüz binlerce genç işini gücünü bırakıp 3 haftalık eğitim görecek.

    kamuda tasarrufları hat safhaya çıkardık diyen hükümet bunca genci askeriyeye alıp bunca masrafı neden yapmaktadır? 21 günde yalnızca 3 el atış atacak olan bizler ne kazanacağız? 3 atışla mükemmel bir asker mi olacağız?

    peki madem öyle madem 21 günde öğrenilebiliyor bu askerlik. 1 yıl boyunca bunca genci askeriyede esir almanın anlamı nedir? 21 günde yapılabilen bu askerlik daha kısa zamanda da yapılabilir.

    21 günden korkmuyorum bilhassa gitmek istiyorum. zaten kamuda çalışıyorum. çalıştığım iş yerinde benim işimi yapan başka kimse yok ve kış dönemi çok yoğun geçiyor. 21 gün ben askerdeyken gençlik ve spor bakanlığı mağdur olacak. peki umurumda mı? tabii ki değil. ücretsiz izinli olacağım ve döndüğümde yine işimde olacağım allah nasip kısmet ederse.

    ben değil bakanlık düşünsün. neticede bir bakanlıktan çıkıp ötekine geçeceğim.

    allah yardımcımız olsun.