redblack00017
profili

  • kendini türk toplumuna ait hissetmemek

    bir de şu çıktı. sen şimdi bir konuda toplumsal eleştiri getiriyorsun, hemen yapıştırıyor batı hayranısın diyor. ne alaka amk? akp’yi eleştiriyorsun terörist diyor, chp’yi eleştiriyorsun koyun diyor. memlekette insan hayvan karışımı milyonlarca yaratık var diyorsun. işte neymiş yediği kaba pisleyen gibi abuk subuk laflar. ben kendimi bu topluma ait hissetmiyorum bu kadar basit. 20 bin liraya 1 ay çalışan toplum mu olurmuş amk? üzerinde de sikindirik bir telefona 40-50 bin lira ödeyecek de, 20 bin doları bulup kötü bir araba alacak da… ne kitap okur, ne empatiden haberi vardır. konuşmaya senin özelinden başlar. aptal saptal insanlar. benim ne düşüncelerim bunlarınkine benziyor ne de davranışlarım.

  • akp'nin 2024 ibb adayının murat kurum olması

    imamoğlu’ya hayırlı olsun.

  • gençler artık çalışmak istemiyor

    internet sayesinde her şeyden haberleri var ve kölelik etmek istemiyorlar. bir insan çalışarak evini arabasını alabilmeli, ailesine bakabilmeli. biraz da olsun kültürlenebilmeli. hangisini vaat ediyorsunuz ?

  • kemal kılıçdaroğlu'nun 1 maaşını bağışlaması

    bağış için gerçekleştirilen ortak yayına katılarak bir maaşını bağışladığını söyledi. bence inanılmaz bir hareketti. bu kadar zekice bir hareket beklemiyordum açıkçası. uçan kaçan rakamların sorgulanması gerektiğini, milletin önüne gelen her şeyi yememesini mesaj olarak veren bir bağıştı.

  • ahbab'a çökmek isterken eldeki 1.8 milyardan olmak

    dünya bankası, deprem için göndereceği 1.78 milyar doları devlete değil projeleri karşılığında belediyelere vereceğini açıkladı.

    https://twitter.com/…?s=46&t=r8w_wff-c5do9a-8nj_dxq

    the assistance will be used for rebuilding basic infrastructure at the municipal level.

    https://www.worldbank.org/…fter-earthquake-disaster

    not: moderatörlerden başlıktaki ahbab kelimesini ahbap olarak değiştirmelerini rica ederim. yazım hatası için özür dilerim.

  • 6 ocak 2023 istanbul borsası'nın açılmaması

    normalde sabah ezanıyla açmış olmaları gerekiyordu.

  • almanya'nın savunma için 100 milyar avro ayırması

    bütçenin direkt abd’ye ödenecek haraç olarak isimlendirilmesi daha doğru olurdu.

  • maaş artınca eski kredinin kolay ödenmesi

    kolay ödeniyor evet. çünkü maaş nasıl enflasyon karşısında eziliyorsa, kredi borcu daha çok eziliyor. doğru zamanda alınıp zamanında ödemesi yapılabilen kredi, türkiye şartlarında adamı zengin eder.

  • sosyal güvenlik sistemi türkiye'yi batırmak üzere

    türkiye’yi batıracak olan sosyal güvenlik sistemi değil, sosyal güvenlik sisteminin yıllarca vatandaştan topladığı parayı har vurup harman savurmak kaydıyla hiç etmesidir. “ya kardeş siz 30 yıl çalışıp prim ödediniz üstelik doların ve enflasyonun zayıf olduğu zamanlarda yaptınız bunu, ama biz ödemeleri yetiştirelim diye doları ve enflasyonu azdırmamıza rağmen yine de ayakta kalamadık size biz bakamayız” demekte. ama yine suçlu vatandaş.

    not: hiç etmek değil iç etmek olacak, uyarısı için https://eksisozluk.com/…i/ruyasinda-ruya-goren-adam‘a teşekkürler.

  • 26 ekim 2021 beşiktaş'ın attığı twit

    ya galatasaray’lıyım zerre rahatsız olmadım. insanlar eğleniyor işte çomak sokmayın. beğenmediyseniz de yorumlamak zorunda değilsiniz.

  • 190 sayfalık tez ciltlemenin 1 b tutması rezaleti

    `bin lirayı söylemenin 1 b demekten daha kolay olması.`

  • 15 şubat 2021 okulların açılmama ihtimali

    2 hafta açıp kapatacaklarsa hiç bulaşmasınlar tüm müfredat program elimizde kalıyor sonra. uzaktan eğitim en azından bir nebze rayına oturdu şimdilik iyi kötü idare ediyoruz. geçen 2 hafta açmışlardı okulları o iki hafta kayıp oldu maalesef.

  • türklerin 10 dolara çalışan kölelere dönmesi

    abd’de kiralar 2 bin usd, türkiye’de 300 usd imiş, bokunu çıkartmamak gerekirmiş. ulan andaval afrika’da konutlar bedava iki kerpiç üstüne üç beş tane dal yaprak süpürge falan döşe orada kiralar bedava.

  • galatasaray taraftarının yaşadığı en büyük travma

    ribery’nin bedavaya elimizden uçup gitmesi. 80 milyon euro’luk herifti.

  • galatasaray'ın iç sahada real madrid'ten 6 yemesi

    galatasaray’ın beşiktaş’ı inönü’de 6-0 yenmesi
    (bkz: https://m.youtube.com/watch?v=ecevt90a5eu)

  • nusret gökçe

    nusret mi yönetiyor venezuela’yı anlamadım. gayet profesyonel işini yapıyor. herkes sevecek değil tabi işini yapma şeklini. eğitimsiz diyor biri de. türkiye’de yolda yürümeyi bilmeyen milyonlarca insan var çoğu en az lise mezunu. dünyaca ünlü steak house zinciri oluşturdu herif genç yaşta. kendi tarzını oluşturdu. son dönemlerin en başarılı türk girişimcisidir takdir etmeyi bilin.

  • kendime saygım yok davranışları

    mal mal telefona bakıp ekşi sözlüğün sayfasını kapatmak ve yeni sekmeden tekrar ekşi sözlüğe girmek.