peyamisafa4
profili

  • evrim teorisinde uçmanın çelişki yaratması

    mal beyanı demiş birisi.

    ya adam bir fikir atmış ortaya. evrim yalan allah kitap peygamber dememiş ki. evrim teorisi de lamarc'tan darwin'e adım adım böyle fikirler ortaya atarak ilerledi. birileri evrimi din haline getirmiş kuş beyinleri içinde.

    biraz bilimsel düşünen konuya hakim birisinin eminim bu soru hoşuna gider, mantık dahilinde yanıtını vermeye çalışır. ama ekşici davar beğenmemiş. her güruhun yobazı kendine münhasır işte.

    edit: çok sayıda mesaj geldi, buradan değinmek zorundayım. uzun uzun izah eden arkadaşlara da umarım ayıp olmaz. belirtmek istediğim, günlük dilde sıradan insan da evrime dair görüşünü dile getirebilir. illa girip evrim terminolojisi içinde boğulacak diye bir şey yok. popüler bilim diye bir kavram var. aklına takılmış, sosyal medya üslubuyla sormuş. mal beyanı deyip geçmek daha büyük mallık olduğu için, konuyu açan arkadaşın merakın saygı duydum hepsi bu.

  • rise of empires ottoman

    son sahnede fatih sultan mehmet, bir sandık dolusu altın hediye eden loukas notaras'a 'kadınlar, çocuklar açlıktan ölürken para saklamışsın. nasıl bir hainsin sen? " dediğinde osman sonant'ın 'aşkolsun abi ya. ben öyle bi insan mıyım?' demesini bekledim. ama demedi.

  • atak helikopterinin harmandalı oynaması

    burası teknofest, yani teknolojik ürünlerin sergilendiği festival. bu tür şeylerin olması, biraz da kültürle harmanlanmasında ne gibi sakınca var. adam demiş, gitsin kuzey ırak'ı bombalasın. arkadaş her şeyin yeri zamanı ayrı, bunlar zaten sınır ötesi operasyon ve müdahaleler için. harmandalı oynasın diye üretilmediler.

    şu dönemde bu ülkenin savunma sanayisi ve askeri teknoloji üretimini kimse eleştirmesin. muazzam bir kalite ve üretim söz konusu. atatürk dönemi kalkınma hamlesinin lezzetini alıyorum adeta.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    dert dinlerim diyenlerin ağırlıklı erkekler olması. bundan büyük dert mi olur.