tufan19032
profili

  • emlak balonu

    bu ülkede aklımın almadığı konu ev fiyatları. istanbulun varoş semtlerinde dahi 250-300 binden kapı açıyorlar. merkezlerde kadıköy üsküdar beşiktaş bakırköy gibi 30 senelik kıç kadar daireler 500 binden başlıyor.

    gidecem 300 bin lirayı avcılarda ümraniyede bir daireye yatıracam. neymiş bina sıfırmış neymiş metrobüs varmış. lan kapının önü çomaristan, akşam 10dan sonrası rezalet semtler, altyapı yok, eğitim seviyesi yerlerde buraya 300 bin parayı basıp a kalite banyo mermerim var diye mi avunayım anlamadım ki.

    daha hala balon yok normal diyenler var. şöyle bir etrafınıza bakın muasır medeniyet seviyesini bir ölçün trafiğin haline kentin sefilliğine bir bakın da bu evlere öyle paha biçin.

    bu söylediklerim marka ilçeler içinde geçerli. kadıköyde yaşıyorum. 70 metrekare ev 650 bin. fare miyim ben 70 metrekare içinde nasıl nefes alayım. kim veriyor bu paraları kim aldı bu kadar evi ikna olamıyorum. mantıksız bu paraları bu evlere gömmek.

    1 milyon dolara bağdat caddesinden ev alan var. kardeşim 500 bin dolara avrupada hangi ülke hayır der. müstakil bağlı bahçeli evlere çökersin. kalan 500 binle sığır değilsen üretir ve kalite yaşarsın.

    yok ben malım 1 milyon dolara caddede 140 metrekare dairede oturacam. her fener maçı trafikten eve dönemicem.

    zengini ayrı orta hallisi ayrı mal bu fiyatlarla ev alanın.

  • 2018 seçimi sonrası oluşan umursamamazlık

    soma'da ki insanlar umursamamışken,
    fındığı batmış giresunlu, ordulu sallamazken,
    şeker fabrikaları satılan şehirler %60-70 basmışken,
    dereleri kuruyan rizelim takmamışken,
    suriyeli dolan antepliler kilisliler urfalılar memnunken,
    iç anadolu zerre gelişmemiş boktan şehirleriyle huzurluyken,

    bence de artık umursamayın.
    biraz kaderci olun arkadaşlar.
    titaniği siz mi kurtaracaksınız, filikasına binen bir an önce binsin gitsin, binemeyen kardeşlerimde benim gibi kemanını çalsın müziğe odaklansın.