taktakatak4
profili

  • roman okumak zaman kaybı mıdır sorunsalı

    ben sanmıyorum ki insanlar her saatini verimli bir şekilde geçirsin, bilgi alsın, öğrensin. çünkü bu da aslında verimsizliğe yol açar. ister overuse deyin, ister beyni yandı deyin. dolayısıyla her insan, kafasını rahatlatmak ve deşarj olmak için bir boş zaman aktivitesine ihtiyaç duyar. vücudumuzdaki kaslar bile, gerekli istirahat periyodu sunulmadığında ve sürekli egzersize maruz kaldıklarında gelişemez.

    sonuç olarak aktiviteyi, ne zaman ve ne miktarda yaptığınız önemlidir.

  • arbeitsunfahigkeitsbescheinigung'ın okunuşu

    adamlar yetersizliğe bile yeterlilik aramışlar. alman disiplini ne yaparsın.

  • paranın gücü neye yetmez

    sağlık. bitti gitti. en iyi tedavileri alırsın eyvallah fakat yine de sağlığından olursun. çok hasta gördüm korumalarıyla gelen, zamanın mafyası mı neyse artık. üzülüyor insan. her günün kıymetini iyi bilin; aldığınız her nefesin.

    edit: sağlık satın alınır diyen arkadaşların cehaletine veriyorum. yanlış anlamasınlar fakat ömründe sigara içilen ortamda bulunmayıp akciğer kanseri olan veya mehmet öz gibi insanlara sağlık konusunda tavsiye veren kişilerden kanser olan, inme geçiren pek çok kişi var. bizzat hastanede çalışıp gözlemlediğim bu tarz olaylar var. o yüzden geçin organik yersek birşey olmaz veya paramla bilim adamı tutarım söylemlerini.

    ilk okul hocamız anlatırdı. tahtaya sağlığı temsil eden 1 rakamını çizerdi. kara kuru 1. yanına arkadaş anlamında mesela 0 çizerdi. ne oldu 10. bak ne güzel. para 0. 100 oldu. odur budur sıfırları dolduruyordu yanına biz seviniyoruz tabi bir milyon oldu felan diye. baştaki sağlığı temsil eden 1 rakamını silince elinizde bir sürü sıfırdan başka birşey kalmıyor. çünkü sağlık olmadan herşey anlamsız.

  • kapı kilitlemeden uyunabilecek güvenli ilçeler

    (bkz: hırsızların yoklama taktikleri)