lip ton12
profili

  • otobüste cep telefonunun yasak olduğu dönem

    özellikle belediye otobüslerinde bir dönem yaşlılar telefonla konuşmayıp sadece elinde tutan birisini görse bile sen bizi öldürmek mi istiyorsun, telefondan otobüsün frenleri tutmaz vs diye olay çıkarırdı.

    o dönemin telefonları alo deyip, sms atmaktan başka bir işe yaramayan takozlardı. günümüz telefonlarının ise yapamadığı özellik yok.

  • küçük esnafın ayda en az 15-20 bin tl kazanması

    bu sayılan meslekleri yapmıyorum ama o kadar kolay para kazanılıyorsa sende aç saydığın dükkanlardan sende kazan ? zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.

  • çinçin mahallesinin 3.92 gigapiksellik fotoğrafı

    http://gigapan.com/gigapans/33584

    hakan durgut tarafından çekilen fotoğraftır. zoom yapınca çeşitli ilginç detaylar farketmek mümkün.

  • eski telefonun en güzel özelliği

    symbian işletim sistemine sahip olması. zamanında symbian o dönemki rakibi javalı telefonlardan farklıydı. internette forumları az arşınlamadım o zamanlar. sisx uzantılı oyunlar, programlar bulur telefona atıp kurardım. şimdinin android'i gibi düşünün. telefonda yapamayacağınız şey yoktu.

    smartmovie uygulaması vardı. bilgisayarda programıyla filmleri sıkıştırıp telefona atar telefondan izlerdim. lost'un ilk 3 sezonunu ve prison break'ı nokia 6630'da bitirmiştim. full şarj ile rahat 2-3 tane film izletiyordu.

    bu dediklerim şuan size "e ne olmuş ki amk" dedirtiyor olabilir ama 2006 yılında bunları yapabiliyor olmak büyük bir şeydi.

  • atatürk'ün ilk çekildiği fotoğraf

    1905 yılında 24 yaşındayken çekildiği fotoğraftır. harbiyeli arkadaşlarıyla birlikte çekilmiştir bu fotoğrafı.

    https://yadi.sk/i/gterzq6p3z3cok - fotoğrafın işlenmiş hali

    düzeltme : fotoğraf 1901 yılında çekilmiş. atatürk bu fotoğrafı selanik'teki annesine hatıra olarak mektup beraberinde göndermiş. 1905 yılında kurmay yüzbaşı rütbesiyle zaten okuldan mezun olmuş. fotoğrafta ise omzundaki rütbeden anlaşılacağı üzere teğmen rütbesinde.

    ayrıca fotoğrafta atatürk'ün solunda* oturan kişi ali fuat cebesoy, sağ yanında ki fesi yamuk duran kişi ise kazım özalp.

  • çiftlikbank

    çok komiksiniz. sazanları uyandırdığım için aklımı kullanmamakla suçlanmışım. bu başlık altında şu kadar kazandım diye bık bık ötenler bankanın dekontunu eklesinde inanalım madem ? adamlar büyük tezgah tutmuş. paranıza yazık . çiftlik falan hikaye.

    böyle bir sistem olsa, %100 den fazla kazandıran bir sistem olsa emin olun büyük paralı şirketler vs. milyonlar, milyarlar ile girer. ama girmiyor. kim giriyor garson, çaycı, memur, işçi giriyor. tez elden parayı bulma aç gözlülüğünden elindeki üç kuruşu çakallara kaptırıyor. bunların çiftliğine gösterdiği ineklere inanmayin. parayı basıp en kral çiftliklerde pozlar vermek zor değil. adamlar para yatırırken hesap takibini önlemek, hak iddia etmenizi ortadan kaldırmak için paravan aracı kullanıyor. niye eft havale kabul etmiyor bir düşündünuz mü. çünkü eft havale ile yatirsan resmi olarak delilin olacak. hak iddia edeceksin.

    yüzlerce dolandırılan insan gördüm. bunların hikayesi de ayni. bu yazıyı okuyanlar bu tür kısa yoldan para kazandırma vaadi veren yerlerden uzak dursunlar. 50 kuruş eksik verirsen büfeci sigarayı sana vermez. bu adamlar milyonları babasının hayrına mı dağıtacak peki. ortada çiftlik yok. şuan katılımcıların çoğalmasını, havuzun büyümesini bekliyorlar. belli bir doluluğa ulaşınca patlayacak. alın terinizi kaptırmayın.

    uzak durun !

  • hyundai türkiye'nin çalışanlarına gönderdiği yazı

    şu yazıdır :
    https://picload.org/image/riplliow/hyundai.jpg

    hyundai türkiye genel müdürü mong hyun yoon tarafından yazılmıştır.

    takdirimi kazandı ne yalan söyleyeyim.

  • aral ithalat

    http://www.rekabet.gov.tr/…kararı/16-37-628-279.pdf

    rekabet kurumu tarafından haklarında 196 sayfalık yazı yazılan firma. sayfa 19'dan itibaren geçen konuşmaları mutlaka okuyun derim.

    ek : bazı yazarlar bu belgeyi paylaşmak senin için sorun teşkil etmiyor mu diye sormuş. bu belgeyi rekabet kurumu kendi sitesi üstünden yayınlamış dikkat ederseniz. sitenin alanadı .gov.tr ile bitiyor. yani devlete ait. kaldı ki belgenin belli kısımlarında ticari sır etiketi ile firma açısından sorun teşkil eden kısımları yayınlamadan önce silmişler.

  • iphone 7

    çoğunuzun yaşı genç bilmez..

    sergei bubka isimli sırıkla atlama olimpiyat rekortmeni vardı..

    her olimpiyatta ya da dünya şampiyonasında rekoru 1cm geliştirirdi..

    esasında 50 cm üstüne atlayacak gücü vardı.

    hani atlarken onu bilirdiniz.

    ama her rekor para ve daha çok ün demekti...

    işte böyle bir şey...

  • google maps

  • roketatar ile kendini vuran pkk'lı terörist

    yeminle counter strike botlarının bile daha fazla zekası vardır şunlardan :
    http://www.yenisafak.com/…tle-kendini-vurdu-2056862

    tabikide föşik tece'nin suçudur ne sandınızdı hewaller ?

    edit : bazı geri zekalı mallar beni ırkçılık ile suçlamış. gerizekalı ben başlığa ve içeriğe kürtlükle ilgili bir şey yazmış mıyım ? her şeyde mağdurum ayağına yatmayı bırakın. pkk eli kanlı bir terör örgütüdür.

  • vestel alma aldırma

    vestel beyin zam isteği sonrası çevremde başlattığım kampanya.

    (bkz: vestelin ithal telefonlar icin vergi talep etmesi)