bolsevik avni8
profili

  • sezgin tanrıkulu'nun kürdistan bayrağı paylaşımı

    turkiye cumhuriyetinin resmi olarak tanidigi bayraktir. kurdistan degil kurt bolgesel yonetimin bayragidir. daha once resmi karsilamada bu bayrak turk bayragi ile beraber asilmistir. eger sezgin tanrikuluna kizacaksaniz iktidara ve diger partilere de kizmaniz gerekiyor.
    not: kktc bayragini taniyan kac ulke var?

  • fakirlerin ufak şımarıklıkları

    tavuk yerine et döner yemek.
    taksiye binmek.
    kahvenin yanına tatlı söylemek.
    dikkat ederseniz hep yemek ile alakalı çünkü yemek dışındaki simarikliklar fakir insanı cok zorlar.

  • muhaliflerin seçimin iptalini hemen kabullenmesi

    sol siyasetin en buyuk gucu sokaklardi. sag cenah ise sokaktan hep korktular cunku muhalefetin en serti sokaktir. yillarca sokak siyasetini ocu gibi gosterdiler. muhalefeti salt sandik yarişi olarak tanittilar ve muhalefetin azi disini soktular. baslik sahibini tanimiyorum, aktrol olabilir veya degildir ama baslik dogru tespitler tasiyor. demokrasi sadece sandik degildir cunku iranda da sandik var. demokrasi sokaklardir.

    not: akp iktidarinin en korktugu an gezi olaylaridir. 15 temmuz bile gezi kadar korkutmadi iktidari.

  • pizzanın pahalı olmasının nedeni

    bunun sırrını size açıklıyorum, hazırlanın.

    pizza dükkanı sahibiydim geçmişte ve ortaklık nedeniyle bıraktım. piyasayı bilirim bu nedenle size bunun nedenini söyleyeceğim.

    kısaca söylemek gerekirse pizzanın pahalı olmasının nedeni patronların kan emici pislik olmalarıdır. bir orta boy pizzanın total maliyeti 6 tlyi geçmiyor ama 20-30 tl arasında satılıyor. istediğin kadar kira, işçilik bedeli koy birim olarak 6 ile 20 eşdeğer fiyatlar değildir. toplum algısında bir ürün pahalı diye akılda kalmışsa maliyeti düşse bile patronlar tarafından pahalı tutulmaya devam eder. işte pizza gibi ürünlerde yaşanan şey tam anlamıyla bu. gıda sektöründe kar oranı en yüksek ürünler arasında ilk 3 içindedir.

    kimse gelip burada işçilik, kira filan demesin cünkü hepsi yalan dolan. en kötü, bakın en kötü pizza dükkanı 10 bin tlden asağı kar bırakmıyor. 30-40 bin tl ortalama net karı var bir işletmenin. orta boy pizzanın hamur maliyeti 40 kurusu gecmez. asıl gıda maliyetini peynir ve et ürünleri kapsıyor ki etler zaten kagıt gibi ince. asıl gıda maliyetini peynir oluşturuyor ki büyük işletmeler toptan aldıkları için ciddi indirimle alıyorlar. özellikle yan ürün dedikleri kola, patates, tatlı vb ürünler inanılmaz kar marjı ile satılıyor.

    bu tür ürünleri tüketirken ağır kazıklandığınızı aklınızdan cıkarmayın.

    not: benim sahibi oldugum işletme küçük oldugu halde, indirimli ürünler alamadıgım halde piyasanın cok altında satıyordum.

  • atatürkten sonra gelen en büyük lider

    alparslan turkes diyen var lan:)

    henuz gelmemistir, gelmesine de gerek yok. superkahraman gibi yeni lider beklemek tam bir essekliktir. bu devirde hala lider kultu ile yasayani gorunce icimden mevcut yonetim mustehak diyorum.

  • hepimiz ermeniyiz diyenlere inat hepimiz türküz

    hepimiz yahudiyiz sloganı nazi almanyasını protesto etmek amacıyla atılmış bir slogandır. ölen, öldürülen insanlarla empati yapan bir slogandır. hrant dink öldürüldüğünde insanlar hepimiz hrantız, hepimiz ermeniyiz sloganı atmıştı ki ben de bu sloganı attım. evet hala söylüyorum; hepimiz hrantız, hepimiz ermeniyiz.

  • çıplak fotoğraf gönderen kadın

    gerçekten bu tür başlıklardan gına geldi artık. incisözlük hala duruyor arkadaşlar, gidip orada bu tür başlıklarda takılabilirsiniz. yeter lan artık hergün hergün.

  • çalışılan pozisyonlar ve maaşları

    off maaslara bak be. 100 tl borc istesek ölü taklidi yaparsiniz ama.