3s1
profili

  • muharrem ince'nin alacağı oy oranı

    bugün şok olmuş şekilde pazardan geldik. yaz günü domates 8 tl., soğan 6 tl., patates 8 tl. hem de tarımı sebzesi meyvesi bol bir il burası.

    şu pazardan dönen, elinde minicik poşetlerle 3-5 tane dometes, 3-5 tane patatesle dönen insanlara hayretle ve çok samimi bir şekilde soruyorum:

    başka herhangi bir normal ülkede, bak çok eğitimli avrupa ülkesi falan demiyorum. normal düz adamların olduğu herhangi bir ülkede "yüzde 1" evet yazıyla "bir" bile almaması gereken bir partiye ve adama nasıl ve hangi kafa ile oy vereceksiniz?

    bırakın eti, halk soğanı domatesi alamaz hale gelmişken bunların her türlü yolsuzluğu, soygunu, debdebeyi, sonradan görmeliği gayet rahat ve büyük bir yüzsüzlükle yapması, ülkedeki işsizliği, satılan her türlü fabrikayı, madeni, ormanı, geçtim. üretimsizliği, yok olan yeşili, doğayı, marmaristeki yazlık saray için kesilen 50 bin ağacı geçtim, karadeniz ormanlarının sürekli basına sızdırılmadan araplara gizli gizli satılmasını geçtim, her türlü talanı geçtim. adaletsizliği, eğitimsizliği, ülkeye doldurulan ve bizden çok hakkı olan 4 milyon suriyeliyi bile geçtim.

    dünyada hiç bir şey ithal etmeden kendi kendine yetebilecek 7 ülkeden biriyiz biz. böyle bir potansiyelle ve milyonlarca genç işsizle 21. yüzyılda şu soğanı, domatesi, patatesi, samanı ithal edecek duruma düştük.

    hangi kafa ya? ciddi ciddi hangi kafayla oy veriyorsunuz?

    muharrem ince'nin alacağı oy oranını bilemem ama "normal" bir ülkede bu çağda, bu imkanlar içinde ülkeyi bu hale getiren akp'nin yüzde 1 bile alması bana gerçekten çok absürd bir komedi oyunu gibi geliyor.

    allah akıl fikir versin amin.