zorunuza gitmesin5
profili

  • 2021 ekonomik krizi

    kötü bir söz söylemek istemiyorum. gelip gelip aynı şeyi yazıyorlar. be ................ madem herkesin birden fazla evi var, arabası var. o evleri kime kiraya veriyorlar? millet her gün birinde kalırım diye zevk için ikinci, üçüncü evini mi kiralamaya çalışıyor? her gün tıklım tıklım o otobüsleri, metrobüsleri kim dolduruyor? 5 tane eleman alınacak yerde saatlerce sıra bekleyen binlerce insan nereden geliyor? niye milyonlarca kişi elektriğini vs. ödeyemiyor da yardım alması gerekiyor?

    bu başlığın altında, kriz olmadığını iddia eden 2 tür var. birisi para ile veya çıkarı için bu işi yapanlar, onlara zaten söyleyecek bir şey yok. söylemeye değmez.

    bir de, iyi kötü durumun farkında olmasına rağmen, hala inkar etmeye çalışan, kabul etmek istemeyenler var. işte onlara hz. ömer'in (r.a) bir sözünü hatırlatmak istiyorum:

    "insanların en cahili, başkasının dünyası için kendi ahiretini satandır"

    en azından burada söylenmek isteneni anlayın.

    bu sadece bir ekonomik kriz değil, çünkü eskisi gibi sadece ekonomi çökmüyor, öyle olsa kısa sürede toparlanırdık. bu her geçen gün büyüyen bir fakirleşme ve korkarım büyük bir toplumsal batış hali.

  • 2 eylül 2021 kılıçdaroğlu'nun ötvsiz araç müjdesi

    gayet de uygulanabilir olay. diğer başlıkta da bayağı tantana yapılmış.

    ilk arabasını alandan ötv almazsın, misal 3 sene satmamak kaydıyla. satmaya kalkarsan, geçen zaman farkı düşülüp ötv tutarını ödemek zorundasın gibi bir şart getirilir, olur biter.

    devlet ötv gelirinden vazgeçemzmiş. bu ötv gökten zenbille inmedi, uygulanmaya başlayalı kaç sene oldu. daha öncekiler bilmiyor muydu böyle vergi almayı?

  • soyadından akp'ye oy vereceği belli olan seçmen

    (bkz: ekrem imamoğlu)

  • saadet partisi

    inşallah bir aksilik olmazsa bugün oy vereceğim parti.

    ama seçimden sonra akp ile ittifak yapmaya falan kalkarlarsa, sıradan bir müslüman olarak iki cihanda da ellerimin yakalarında olacağını, hakkımı helal etmeyeceğimi bilsinler istedim.

  • cumhurbaşkanlığı seçimi 1. turda bitecek