imagination x1
profili

  • aykut kocaman

    aykut fenerbahçe evladı falan değildir. vasıfsız kötü bir teknik direktördür. iş bilmez aziz kimseyi bulamayınca buna sarıldı. goygoyla efsanemiz, camia çocuğu falan diye diye şişirdi. 3 temmuz olayları da ekmeğine yağ sürdü. bu futbol cahilinin oynattığı oyun kabul edilir oldu.

    zamanla aziz, aykut gibi parazitler camiaya öyle işledi ki ana akım söylem bunları inkar edemez, dışlayamaz oldu. bu yüzdendir ki ali koç bir şey diyemiyor. öyle kolay değil bu parazitleri dışlamak. ali koç'un yaklaşımı bu yüzden doğru ve akil.

    yazıktır ki cahil taraftar çoğu şeyin ayırdına varamıyor. gerçekleri dışlayıp, goygoydan yalandan balonlar, gerçekler üretiyor.

    bu alanda galatasaray taraftarından ders almamız lazım. adamlarda vasat sevicilik yok. öyle ya da böyle katkı veren yasin'e bile bela okuyorlar. bizimkiler ise aykut, alper gibi tiplere hayran.

    buradan aykut'u savunanlara sesleneyim. ya ağır salaksınız, ya öylesine futbolu takip ediyor ve taraftarcılık oynuyorsunuz ya da balık hafızalısınız. bu adamın günahlarını yazmaya kalksak sayfalar yetmez be. bu adam koskoca fenerbahçe kulübünde staj yaptı resmen. siz yıllarca bu rezillikleri, vasatlıkları kabullendiniz.

    tanım: fenerbahçe'den nemalanan türk futbolcu eskisi. camia çocuğu ayağına koca kulübü düdükledi. seviye düşürttü. ağırbaşlı, efendi bir imaj çiziyor diye de süper karakterli ulu bir insan sanılıyor. bu kadar yıl kulüpte barınmasının sebebi aziz beceriksizinin başkalarıyla çalışamaması. borusunu ancak bu aykut'un üstünde öttürebiliyordu.

    şimdi biliyorum yarım aklınızla saçma sapan mesajlar döşeyeceksiniz bana. hiç zahmet etmeyin. üşenmezsem baştan aşağıya aykut'un çetelesini dökerim bir ara buraya.

    burada hala bu adamı savunuyorsunuz falan iq kaybediyorum yapmayın etmeyin. yıl olmuş 2018. 2019 sezonu başlayacak. yıllar yıllar önce bile belliydi bu adamın ne mal olduğu. yeni mi doğdunuz naptınız ?

    bu adam basitçe türkiye'nin özetidir. liyakat falan olmadan ülkenin en büyük kulübüne tepeden teknik direktör olarak inmiştir. yaptığı sayısız rezilliklerden sonra medyadaki arkadaşları tarafından insanların yüzüne baka baka taşak geçilircesine kollanmış. vasıfsız ama efendi, söz dinleyen bir tip.

    taktik anlayışı da şudur: herkes defans yapsın ister. 11 oyuncunun da götünü yırtarcasına defans yapmasını ister. gol için de 90 dakikada elbette rastgele bir gol atarız düşüncesindedir. erken öne geçerse bütün planları bozulur. yıllardır da böyledir. hatalarından zerre ders çıkarmamıştır. top çevirip zaman öldürmeye çalışır. en sevdiği, hayalini kurduğu, bütün taktik anlayışını üzerine kurduğu senaryo: dakika 70'e kadar defans yap, top çevir, oyunu öldür. 70'ten sonra oyunculara birazcık özgürlük verip, becerikli oyuncuları oyuna sokup gol ara. duran top kovala. o dakikadan sonra attığın golü rakip zaten çıkaramaz. mentalite bu. eğer bu hayali senaryo maç içinde gerçekleşir de yine de puan kaybederse suçu hakeme atar, bireysel hatalara atar, oyunun gereklerini yaptık ama olmadı der.

    futbolcular kazan kaldırmadığı sürece bu taktikle kendince bir şeyler yapabilir. büyük konsantrasyon ve efor gerekiyor. fedakar ve hocaya inanan futbolcular bulmalı. ancak vasat oyuncular kabul ediyor bu adamın kafasındakileri. bence milli takımda iş yapar. samimiyim bu konuda. söz geçirebileceği bir ekip toplayıp kafasındakileri uygularsa bu kanser futbolla milli takım turnuvalarında ite kaka başarı yakalayabilir. milli takım maçları buna müsaittir.

    yunanistan'ın euro 2004 başarısı sonrası bizim çakma mourinho'lara bir aydınlanma geldi. defans yapmayı böyle bir felsefi kalıplara sokup yüceltip benimsediler. bu da o akımdan nasibini alanlardan. ulan dalyarak 100 milyon eurolar döküp bütün oyuncularından götünü yırtarcasına savunma yapmasını istiyorsun zaten. sanki üstün matematiksel hesaplamalar yapıp müthiş felsefik çıkarımlarla milimetrik taktikler yapıyor.

    gitsin bir anadolu takımına kendisine saygı duyan 3-5 amele toplasın yine bir standart ortaya koyar ligde.

    fenerbahçe'ye en çok zararı vermiş kişidir. aziz'in hiç değilse iyi bir dönemi vardı. özellikle zico'yu yollayana kadar.