angara beyefendisi39
profili

  • kim milyoner olmak ister

    kız cevap verene kadar 1 milyonun değeri biraz daha düştü.

  • 20 ağustos 2023 türkiye azerbaycan voleybol maçı

    ben bu çaresizliği biliyorum ya, ne yapsan olmaz, çünkü karşıda başka bir şey oynanıyor amk.

    gardaşlara empati yapa yapa izlemekte zorlanıyorum.

    ek: bir empati sancısı da tribündeki seyirci için başladı. bütün akşamını ayırıyorsun, hazırlanıp maça geliyorsun, takımın biri bam güm saydırıp akşamı bitiriyor. lan işim çıktı maça 5 dakika geç geleyim desen ilk seti kaçırdın. bir de simit almaya gideyim desen maç bitti. eve dönerken yolda yersin artık.

    ek2: bak bak durum 19-3 iken 19-4 oldu, bizimkilerin canı sıkıldı yüzleri asıldı. canavar olmuş bunlar iflah olmaz, delmeye gelmişler. bizim kediye mama verirken de gözleri böyle oluyor.

    ek3: bizim smaçlardan sonra direkt karşı tarafın antrenörünü gösteren görüntü yönetmeni sana da iki sözüm var. televizyonun yanındaki hoparlöre falan bakıyorum sen o adamı gösterince. utanıyorum, üzülüyorum, gözlerimi kaçırıyorum.

  • 31 mayıs 2023 nasa'nın ufo açıklaması

    bundan 20 sene önce belki heyecanlandırırdı... şimdi balkondan uzaylı girse, içeri girer çay koyarım. yanına kuru pasta falan ikram ederim. anlaşabilirsek de iki kelam ederiz. anlaşamazsak zaten siktirsin gitsin malum partilidir amk.

  • iskenderun'da biri yok mu çok acil

    arkadaşlar çok acil iskenderun'da sadece birkaç kişi ile çıkarılabilecek canlar var, oradaki dostum aradı sadece birkaç kişi ile çıkarılacak diyor kimse yok mu? biri lütfen ulaşsın.

    edit: üstteki adrese yardım ulaştı, 1 çocuk canlı çıktı fakat arkadaşım ve 2 yavrusunun cansız bedenlerine ulaşıldı. bunun için:
    (bkz: antakya'ya hasta ve cenaze nakil aracı gerekiyor)

    diğer dostumuz için hala ekip bekliyoruz:

    yeni adres: antakya adnan menderes caddesi, cumhuriyet mahallesi, eski müftülük yeri (erol bilecik endüstri merkezi tarafı) afad falan hiçbir şey yok orada. yakın olanlara ihtiyaç var. her bir insana ihtiyaç var. bu adres güncel yardım bekliyor. her yer yıkık.

  • terminator'u arnold dışında oynayabilecek oyuncu

    yoktur, çünkü benim gözümde terminatör, arnold'u oynuyor. yani biz bir sohbette ondan bahsedeceksek arnold demiyoruz, terminatör diyoruz. o filmi döneminde izleyenler, o adamı terminatör diye biliyor, bizi ellemeyin. illa biri oynayacaksa yeni adı karbüratör olsun. terminatör bir tanedir, tipi falan bellidir.

  • 3 şubat 2023 ankara kar yağışı

    neden kar görünce içimiz ısınıyor biliyor musunuz? çünkü her yere arsızlık yayan, her yerde torpil işleten orospu çocukları, eski güzel günlere ait olmasına rağmen bunu bozamıyor. bunu tekeline alamıyor. bu bir doğa olayı olduğu için, bunu bozmaya güçleri yetmiyor. kar herkesin üstüne yağıyor, hemzeminleştiriyor.

    eryaman'dan gelsin

  • akp'nin %30 oy almaya devam etme sebebi

    çünkü akp bir yol değil, sonuçtur. akp bir tezahürdür.

    akp'nin 1 kez bile seçilmiş olması zaten bu halkın biat kültürüyle alakalıdır. 1 kez seçilmesiyle 200 kez seçilmesinin arasında bir fark yoktur, çünkü bu zaten bir kültürün tezahürüdür. osmanlı döneminde de güneşin alnında tarla belleyen topal hasan, bir aileyi altın varaklarla sarayda yaşatıyordu. havuz partileri yaptırıyordu ve "padişahım çok yaşa" diyerek yokluk içindeki hayatına devam ediyordu, "e ben de insan değil miyim?" diye sorgulamıyordu. şimdi müze mesela, git bak beylerbeyi sarayına, oradaki havuz partisini gözünde bir canlandır. o fukara hasan aynı kafayla üremeye devam etti, sadece bu. yani bu tarih boyunca böyleydi, böyle de gidecek. arada uyandırmaya gelen gazi mustafa kemal atatürk vardı, o ne kadar dürttüyse de uyanmadı millet. gen bilimi, malum... en çok bizim hasan üredi...

  • ezberlenen en saçma şey

    "kiyeroo komertus labyoos astağoora kombaestaaabaaaas."*

    12-13 yaşındaydım. muhtemelen kral tv'den kulağıma zıplayıverdi. o gün bu sözleri unutamamakla lanetlendiğimi fark etmemiştim.

    üzgünüm

  • bireysel emeklilik sisteminin enayilik olması

    enayilik biraz ağır bir itham fakat sen paranı bes'ten daha iyi şekilde değerlendiremiyorsan sorun sendedir. bu hükümetin bes'ini övüp "siz siz olun" falan diye cümle kurarsan gülerler. kendine güldürürsün. yapma.

  • sözlükçülerin askerde yaptığı atış sayısı

    üç haneli bir sayıdır. 5500 kişi arasından 10 kişilik atış takımına seçilince hobi olarak atıyorsun. hatta bir gün tankın içini siliyorum, komutan dışarıdan bağırdı "emree rpg atar mısın lan" diye. öyle bir ortam. ne varsa ben attım. yer de kuzey kıbrıs olunca denetlemesi de bol oluyor, ondan. en çok da g3 ile 200 metreye attım, omuzum ve elmacık kemiğim yeşermişti artık silahı gözüme bastırmaktan.

    askerliğin tek güzel yanı da buydu: hayatımda göremeyeceğim makinelerle şov yapma fırsatı. ben aylarca tank sürdüm. şimdi parasını basıp bir ferrari sürebilirsin, tank sürdürmezler.

    edit: arkadaşlar evet para varsa tank da sürebilirsin, benim de belgesel kanallarım açık haha. ben tankla dağa da çıktım, mağusa caddelerine de indim. tankla gemiye de bindim. haydi bakalım parayı basıp trafiğe açık caddede sür o zaman. ben sürdüm. tamam para varsa onun da bir yolu bulunur, ama ferrari gibi bayiden alıp yola çıkamazsın. neler açıklattınız, meselenin özünü anlayalım, kapatıyorum.

  • zengin insanların mutsuz olduğunu düşünen fakir

    hiçbir zaman zengin olamayacağımızı bilen ebeveynlerimiz bizi böyle yetiştirdi. hatta bırak aileyi, türk filmlerinde bile zenginliğin ne kadar kötü olduğu, fakir mahallelerinin ne kadar birlik beraberlik içinde mutlu olduğu anlatıldı. belli bir yaşa kadar zenginlerin lanetlenmiş mutsuzlar sürüsü olduğunu, itin uğursuzun önde gidenleri olduğunu düşündürdüler bize. fakat koç müzesine gittiğimde bir ömrün ne kadar dolu dolu geçse bile eğlencenin ve yenilikler keşfetmenin, yeni insanlar tanımanın, yeni kültürlerle karşılaşmanın sonu olmadığını, paran varsa ömrün gezmeye ve görmeye yetmediğini daha iyi, somut örneklerle gördüm. ufku açık olan sağlıklı her zengin, son saniyesine kadar eğlenerek yaşayabilir. bırak gezip tozmayı, sadece görmek istemediği insanlardan uzaklaşabilmek bile yeter bazısına. yine koç örneği ile devam edeceğim.

    uğur dündar, rahmetli vehbi koç'u konuk etmişti:

    - zenginliğin kişiye her şeyi kazandırdığını düşünürüz. hayal ettiğiniz, ah şunu yapabilseydim dediğiniz bir şey var mı?
    + yok.

  • borussia dortmund gözünden istanbul

    benim gözümdeki istanbul'dan çok daha iyiymiş. hatta olabildiğince yerden yukarıyı çekmeye çalışmışlar. sultanahmet'in orada kamera aşağı inecek diye gerildim. neyse ki hafif atlatmışız.

  • büyük kira boykotu

    ev sahipleri de senin sahibin, patronun da senin sahibin. fakir baban ve annen köle doğurmaya karar verdikleri gün belli paylar olarak dağıtıldın sen. gözlerini kaçırdığın gerçek bu. ha bunu da değiştirmek istiyorsan ev sahiplerini değil, ülke yönetimini değiştireceksin düzgün oy kullanıp kullandırarak (bu da beyhude bir çaba, sihirli bir değnek değmeyecek yönetim değişince ama çok istiyorsan bu yolu zorlamak daha adil). ve en önemlisi: kendin gibi başka bir köle doğurmayacaksın. becerebilirsen ne mutlu.

    (bkz: fakirliğine bakmadan çocuk yapan insan/#77518357)

  • ilk defa silah sahibi olacaklara tavsiyeler

    silahtan korkun. öcü anlamında değil, elinizdeki gücün farkında olun anlamında korkun. silahtan korkmayan adamda cahil cesareti vardır. silaha hassasiyetle ve özenle yaklaşın, "boş bile olsa canlıya doğrultma" gibi daha önce 8549608 kez yazılmış olan kurallara uyun. bu kurallar, acı tecrübeler eşliğinde kurallaşmıştır.

  • yaşlandıkça bilgisayar oyunlarından zevk alamamak

    oynayacak vaktim olsa oynarım. kendi vaktimi satın almak için yeterli param yok, çalışmak zorundayım. benim gibi birçok insan bu şekilde oyunlardan uzaklaşmıştır. yani her zaman yaşın büyümesi tek sebep değil. yaş büyüdükçe gelen eşek gibi çalışma yükü de etkili.

  • tam kapanmaya rağmen çalışacak yazarlar

    covid olsam, evden çalış derler. hadi diyelim öldüm, "yav emre'yi fabrikanın bahçesine gömelim de ne olur ne olmaz belki işimiz düşer" derler. ertesi gün mezarıma gelirler, "-emre bey biliyorum öldün ama bak şu iş biraz acil, aradan çıkartıversen..."

    edit: duramıyorum:

    - emre bey şu projeyi ayak ucuna doğru gömüyorum buradan alırsınız. az önceki projeyi biraz bekletelim bu daha acil.
    - emre bey, ölmeden önce haber vermemişsiniz, ihbar süresi diye bir şeyden haberiniz yok galiba?
    - kanka ezgi'lerin odasında çok harika helva var bitmeden gel bak eheğe.

  • özel sektörde fazla mesai yaptırma çılgınlığı

    çığırından çıkmış durumdadır. insanların artık utanmadan "fazla mesai yap, cumartesi pazar da çalış ama mesai ücreti de vermem" derken yüzleri bile kızarmıyor. çünkü bu emek düşmanı haysiyetsiz namussuzlar nereye gidersen aynı muameleyi göreceğini biliyorlar. adam bayağı yüzüne bakarak bedava çalış diyor ve bunu o kadar normalleştirmiş ki katil olmamak için büyük bir efor sarf etmek zorundasın. eğer sen dürüstsen 3 gramlık aklıyla sana blöf yapıyor falan. blöfünü gördüğün bir geri zekalıyla çalışmak ayrı işkence. fakir doğduysan bu kayış suratlılara mecbursun. işini iyi yapmanın falan da bir önemi yok. ben işimin çok iyisiyim, çalışacağım yeri de kendim seçtim tüm çalışma hayatım boyunca. ama gel gör ki seçeneklerin hepsi artık bedavaya çalışmanı istiyor. sizin değil, beni götünde don yokken doğurup sizinle çalışmak zorunda bırakan ebeveynin ta vicdanını sikeyim ben. paranız yoksa köle doğurmayın lan artık vicdanını siktiğimin fikirsiz yaratıkları.

    ek:
    sanmayın ki kalifiye eleman değilim. bu işin iki okulundan da bölüm birinciliğiyle mezun oldum. ülkede bu işi öğrenmenin daha iyi bir yolu yok, en üst seviyesi burası. son 10 yıldır da ülkenin kendi alanında en büyük, yurt dışı ortaklı 3 firmasıyla uzun süreli çalıştım. daima aranan eleman oldum. hala da milyar dolarlara imza atan bir firmadayım ve buraya da başvurmadım, davetle! geldim. (muhtemelen burada yarın son günüm çünkü ben ses çıkarmayan tarafta hiç olamadım). dışarıdan gören vizyon sahibi kurumsal bir yer zanneder ama akp gençlik kolları gibi yönetiliyor buralar. artık gittiğim her yerde aynı tip yönetim var anlaşmışlar gibi. söyleyecek tonla şey var ama şuraya geliyorum; tecrübeli ve aranan bir eleman için buralarda bile durum böyleyse düşün geri kalan patron şirketlerinin falan zıvanadan çıkma seviyesini. akla hayale sığmayacak haysiyetsizlikler var. hepimiz için sabır ve bu cahil şark kurnazlarından kurtuluş diliyorum.

    (bkz: asosyal müdür terörü)

    edit: son zamanlarda en çok mesaj bu entry için geldi. anlatıyor insanlar, bitmişiz çürümüşüz artık. yaşamıyoruz da, ölmüşüz ama hala başkaları yaşasın diye işkence çekiyoruz resmen. ölümüzün üstüne binmişler. peki neden bir araya gelmiyoruz madem bu kadar fazlayız? ben bu organizasyonlardan anlamam, yok mu bir anlayan toplanalım. ne olacaksa olsun, kaybedecek neyimiz kaldı?

  • twitter'ın süleyman soylu tweet'ini engellemesi

    insanlara saygı duymayı, ortalama bir twitter moderatörü kadar bilmiyorsun ama türkiye'de bakanlık yapabiliyorsun. müthiş.

  • uğurcan çakır

    şov yapıyor bugün. sırıtıyor, keyif alıyor, yaptığı şeylerin farkında çünkü. ne güzel lan işini iyi yapmak ve sevmek... atamıyoruz ama senin canın sağ olsun gardaşım. tebrikler.

  • 2000'li yılların efsane video ve ses kayıtları