dunya senle basedemem ben3
profili

  • mehmet akif ersoy (gazeteci)

    sonradan yaptığı açıklamayı geri dönüş olarak yorumlamadım ben. deprem bölgesine gitmek için ismini yazdırıp hala gidememiş bir sağlık çalışanı, bir umke personeli olarak bir kaç şey söylemek isterim.

    ilk günden beri enkazdan çıkarılan vatandaşlarımızın görüntülerini şaşkınlıkla izledim. 40 saat sonra enkazdan çıkarılan bir gencin oturtulup su içirildiğini gördüm mesela. kimseye boyunluk takılmadığını, battaniyeye sarılarak çıkarıldığını gördüm.

    normalde olması gereken bizim de eğitimlerinde aldığımız gibi itfaiye, afad, akut enkazı açarlar enkaz altındakine ulaşılıp çıkarılabilecek durumda olduğunda umke ekibini çağırır biz hastayı değerlendirir, boyunluğunu takar gerekirse damar yolunu açar sedyeye sabitler ve güvenli şekilde çıkarırız. çünkü ordan çıkarmanız kadar ilk müdahaleniz de çok önemlidir o insan için.

    izlemişsinizdir yunan kurtarma ekibinin çıkardığı depremzedenin videosunu. adamların termal battaniyesi yanında, enkazda sabitlemişler hastayı çiçek gibi çıkardılar. ve bugün canlı yayınlarda izlediğim tüm enkazdan çıkarılan depremzedeler doğru şekilde çıkarıldı.

    yani demem o ki depremden ortalama 60 saat sonra organize olabildik, doğruları yapmayı başarabildik. benim için bunun kanıtı olmuştur.

  • ultraslan

    taraftar gözüyle bakmayı bıraksak ; “türkiye’de spor her anlamda leş ,bakın 3 büyüklerin başkanları değişti ,milli takım değişti , oyuncu profili değişti (emre ,arda ,burak ,volkan vs gibi oyuncular dışlandı ) bi tff başkanı duruyor onun adamları duruyor.hepsi gitsin” demek istediğini anlamak zor olmasa gerek.

  • 2001'de hedef ecevit'ti şimdi ise erdoğan

    adama demezler mi, madem hedef ecevit’ti hükümet ortaklığından ayrılıp neden seçime gittin ?