tekkalan75
profili

  • 8 kasım 2023 meral akşener'in chp'ye cevabı

    bugün grup toplantısında kendisine ve partisine yönelen eleştirilere cevaplarıdır.

    - ekrem başkan 14 aralık'ta kürsüye çıkarken saldıranlar, 3 mart'ta bize saldıranlar, kutu kola koysak yüzde altmışla kazanır diyenler değişimci oldu.

    - kral öldü yaşasın yeni kral diyenler hafta sonu kurultayda sağa, iyi parti'ye nefret kustu. tüm güzel değerleri solda gördü.

    - kılıçdaroğlu sırtımdan hançerlemişler demiş. ben birine hançeri saplayacaksam sırtına değil kalbine saplarım o bıçağı. kimseyi hançerlemedim, kalabalık içinde şahitli, açık konuştum, gereğini de yaptım.

    - bütün ihaneti milliyetçiler yaptı bunlara göre. biz bile bile çırak çıktık, sesimizi çıkarmadık ama siz kararlarınızın arkasında duramadınız.

    - herkese selamlar gitti, biz hariç. bu saatten sonra yan yana gelmeyi siz zorlaştırdınız.

    - bizim için değişen hiçbir şey yoktur. biz çiçeği burnunda değişim şampiyonlarının daha bugün kurabildiği cümleleri sekiz ay önce kurduk. hem de büyük bir saygıyla, kendimizi düşünerek değil makus talihimizi değiştirmek için kurduk. bu saatten sonra anlattıklarınız bizi ilgilendirmez.

    - parti içi hesapları milletin önüne koyanları gördük. bundan sonra kimseye kefil olmayız.

  • israillilerin filistinli cesetlerin üstüne işemesi

    ikisi de birbirinden beter toplulukların yaptığı sikimsonik işler.

  • iyip'in 3 milyon dolara vekillik sattığı iddiası

    olm bir wp konuşması ve bir kişinin beyanıyla hemen böyle şeylere inanıyorsanız... gerçi siz kk'nın seçimi alacağım dediğine de inanıp akşener'i linç etmiştiniz.

    vay amk.

  • erkeğe gecede 7 posta attırtan kadın

    7 posta ne amk dediğim kadın.

    olm tamam sallıyorsunuz falan da bokunu çıkardınız iyice. yok çıkarmadan beş posta, iki saat sikiş bilmem ne.

    üç postayı bir gecede yapıyorsanız ve yarım saati geçiyorsanız yüce yaradana şükretin amk.

  • meral akşener

    hakkında birkaç kelam edeceğim liderdir.

    - kaybedeceğimizi söyledi, linç ettiniz.
    - deli gibi çalıştı, ortada yok dediniz.
    - hdp'nin açık desteği zararlı dedi, kürt seçmeni aşağılıyor erdoğanvari davranıyor dediniz.
    - akp ve mhp tabanı bana oy veriyor, kk aday olursa seçmen geri kaçar dedi; kafatasçı, ırkçı, faşist dediniz.
    - yenildik halen bu kadına bok attınız.

    yeter abi yeter! yav sikecem belanızı yeter amk. siz ne arsız ne yüzsüz insanlarsınız. halen ''pirom ya pirom sen süpersin halk bok gibi'' demeyi bırakın. aziz nesin'in cenazesini eşelemeyin, türkiye'den siktir olup gidelim yazmayın.

    bıktım ya her yenilgiye kılıf bulunmasından. göz göre göre seçimi verdik.

    bu saatten sonra artık bu kadına yüklenmeyi bırakın!

    edit: alın bu konuşmayı baştan sona bir daha dinleyin.

    edit 2: şu günkü coşkuyu da bu coşkuyu unutturmaya çalışanları da hiç unutmayacağım...

  • 24 mayıs 2023 deva partisi kurucusu açıklamaları

    bunlara neden vebalı dediğimi bir kez daha doğrulamış sözlerdir.

    mültecilerden rahatsız değilsiniz, türklük tanımı değiştirmeye kalkarsınız vs. siz kimsiniz arkadaşım.

  • meral akşener

    dün hakkında bazı entry'ler okuyup şoke olduğum lider.

    adam yazmış, bakın hiçbir zeka kırıntısı taşımadan, iq değerini belli edercesine, beynini hiç zorlamadan: kk'nın hiç suçu yok, chp süper, her şey de çok harika bu akp'lilerin mhp'lilerin amk, milliyetçiler çalışmadı, akşener uğraşmadı, süreci baltaladı hede hödö.

    arkadaşlar 6 mart tarihinde şunu yazdım. itirazlarımızı yaptık ama aday oldu artık arkasında kaya gibi durup çalışacağız dedim. akşener de bunu yaptı. diğer liderler neredeyse yirmi gün kalana kadar ortalıkta olmayıp eleştiriler artınca meydana çıktılar. chp'den otuz küsur vekil aldılar. akşener tek başına meydanlara çıktı, bir oy kemal'e bir oy meral'e dedi oy istedi. parti teşkilatları ''hdp'yle ittifak halindesiniz'' diyen akp seçmenleri kapıları yüzlerine çarptığı halde çalıştılar. akşener şehir şehir gezdi lan. kör değilseniz gördünüz. yazıklar olsun size.

    ama burada liboşun biri ya da ülke yansa parti değiştirmeyecek bir andaval çıkıyor ve ''ama akşener hede hödö, pirom kazanacaktı da mani oldu'' harbiden bakın şuradan siktirin gidin. siz seçim sürecinde seccade meselesinde ''arkadaşlar bu bir hatadır'' dediğimiz için ''seccadeye sıçsa da oy vereceksiniz lan, hadi vermeyin de görelim'' diyecek kadar uçmuştunuz. bunu diyen yazarları sistematik şikayetlerle birkaç ay lanetli çaylak yaptırdınız.

    iç egede bu insanlar siz fazla vekil çıkarın diye chp'ye oy verdi. akp'lilerin yıllardır diline doladığı fatma hanım'ın ''hdp'nin oylarıyla oturuyorsunuz'' sözlerini yedi yuttu, yerel seçimlerde üç büyük şehri size verdi bir tane ilde belediye çıkaramadı.

    artık akşener'i suçlayacağınız bir durum yok. dönün bir de allah aşkına artık kendinize bakın. kazanması muhtemel adayları çıkarmadık, inat ettik, dört partiye otuz milletvekili verdik adaylığımızı dayattık diye bir kez olsun bir özeleştiri yapın.

    toprağı bol olsun aziz nesin'in bedenini de artık rahat bırakın.

    not: bunu da buraya bırakayım. döner döner izlersiniz...

  • deva+gelecek+dp'nin 6'lı masaya katkısı

    yarrak gibi yüzde 0.5'tir.

    bunları adam yerine koyanlara da yazıklar olsun.

    beğenmediğimiz fatih erbakan bile üç aldı amk.

  • 14 mayıs 2023 genel seçimleri

    son 24 saat kala çok önemli uyarılar yapacağım seçim. lütfen okuyun. seçmen kağıdı, sandık no vs. bunları tekrar etmeyeceğim. merak edenler özelden ulaşabilir. çok detaylı bilgi veririm. okuyun lütfen; bir daha dombıralı tüfekli taşlı kutlama duymak istemiyorsak!

    1. arkadaşlar buradan sayısız entry ile dhondt sistemini ve stratejik oyları anlattım. hatta entry sonunda yine ekleyeyim, tekrar okuyun. barajı geçemeyeceği neredeyse kesin olan zafer partisi, memleket partisi, tkp gibi partilere oy vermeniz bölgesel olarak birinci partiye yarar. ittifak içinde olup oy bölen partilerden tip de maalesef böyle. bu nedenle bölgesel olarak kim güçlüyse orada toparlanın. mesela kırşehir'de chp'ye, konya'da iyi parti'ye, diyarbakır'da ysp'ye. üç parti dışında pek savrulmayın. benim partim bu demeyin, yüksünmeyin.

    2. arada kalan kardeşlerim. 6-8 şubat arası dönemde bağıra bağıra ölen depremzedeleri düşünün. ''sesimi duyan var mı?'' sedasının enkaz üstünden değil enkaz altından dendiğini unutma! deprem bölgesinde seni azarlayan siyasetçileri unutma!

    3. sevgili muhalif kardeşim; benim gibi enes kara, ensar vakfı, tarikat ve cemaat gibi konularda hassas olan kardeşlerim. meral hanım 12 ocak, 19 ocak, 15 haziran 2022 tarihlerinde enes kara'yı gündeme getirdi, seçim beyannamesinde adını andı ve gençler için özel beyanname yazdırdı. kılıçdaroğlu ve chp ensar vakfının hesabının sorulacağına dair söz verdi. enes için burada benden fazla üzülen bir kişi daha yoktur. (bio'ya bakabilirsiniz) bunu ben diyorum size.

    4. organize bir kötülük var. seçim gecesi kaybettikleri için ortalığı karıştırmaya çalışacaklardır. asla prim vermeyelim yalnızca sandıkları koruyalım. ilaveten sandık görevlisi ve müşahit arkadaşlar; tutanakların fotoğrafını değil videosunu çekin. her türlü hile yapılabilir.

    5. oğancı arkadaşlarım. seçim ikinci tura kalırsa 14 günde neler yaşanabileceğini erzurum olaylarında gördünüz. bu seçimin şakası yok.

    6. sana yıllarca terörist, illet, zillet diyen adamlara karşı mücadele etmek yerine evde oturma, tatile gitme. sandığa git! hesabını sor, intikamımızı al. gençliğimizi, hevesimizi, ümidimizi çalanları sen de cezalandır.

    7. erdoğan'ın ''15 temmuz gibi sokağa çıkarız'' beyanı tamamen sizi sandığa küstürme hamlesi. korkmayın, sandığa gidin. 50+1'i alıp ıslak imzalı tutanaklarınız olursa değil erdoğan feriştahı gelse sandıkta kazandığınızı sizden alamaz. istanbul'u hatırlayın, ikinci seçimde hiçbir şey yapamadılar çünkü tutanaklar bizdeydi.

    8. ülkücü, milliyetçi kardeşlerim. tc tabelalarını sökenlere, andımızı kaldıranlara ve ona itiraz ediyormuş gibi yapıp yerel seçimlere ortak olanlara ve osman öcalan'ı trt'ye çıkaranları unutma. iyi parti'yi yeterince kuvvetli yaparsan milliyetçi söylemlerini de kabul ettirecek gücü elde edersin.

    9. sosyal demokrat, demokrat ve muhafazakar kardeşlerim. hiçbirinizin hakkı elinizden alınmaz. bundan daha rijit bir sistem kurulmaz. bunlar başımıza gelirse diye endişe etme. tayyip'i göndermek imkansız ama kemal bey'i hata yaptığında gönderecek kadar kudret sahibiyiz. biz muhalefetiz, yalana, talana, yanlışa diğerleri gibi göz yummayız. ve kemal bey ile meral hanım'a güvenin onlar sizin iyiliğinizi istiyor.

    10. hüdapar, yrp gibi dindar değil dinci ve hizbullahçı partilere fırsat verirsen birkaç sene sonra şeriat bile ilan edilebilir. onlar çocuklarını yine amerika'da okutur ama senin çocuğun burada evde oturur. gel sosyal, laik, demokratik bir hukuk devletini yeniden inşa edelim.

    haydi!

    not: daha önce yöresel bazda stratejik oyları tekrar paylaşalım:

    dhondt sistemi nasıl çalışıyor
    üç büyük il ve stratejik birkaç il daha
    akdeniz bölgesi
    karadeniz bölgesi
    iç anadolu ve doğu anadolu bölgesi
    ege bölgesi
    marmara ve güneydoğu anadolu bölgesi

  • 1 oy zafer'e 1 oy oğan'a

    resmen deli işidir. barajı geçemeyeceği bariz olarak görülen bir partiye oy vermek en az 45 seçim bölgesinde akp'ye yarar.

  • 14 mayıs 2023 genel seçimleri

    ilk turdan bitirmemiz gereken seçimdir. ikinci tura kalırsa 14 gün boyunca yaşayacaklarımızın fragmanını gördük bugün. arkadaşlar bu seçim gerçekten artık dombıra dinlemeden bitirmek istiyorum...

    normalde son on günü bölgelerimizdeki stratejik oy kullanmaya ayıracağım diye belirttim ama yarın devam edeceğiz seriye.

    normalde peşin hükümlü olmam, asla kesin konuşmam ama 2019 seçimlerinde de söyledim bugün de söylüyorum.

    kazandık arkadaşlar!

  • 14 mayıs 2023 genel seçimleri

    bugün itibarıyla tam 10 gün kalmış ve önemli bir çağrıda bulunacağım seçim. 10 gün boyunca sizlere bölgesel bazda nasıl oy kullanırsak avantaj olacağını anlatacağım. ancak bugün tamamen seçim sistemine ayırıyorum. yurt dışı kısmını da okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

    ekşi sözlük'teki trolleri ayrı tutarsak neredeyse hepimizin muhalif olduğunu biliyorum. arkadaşlar bu seçim istiklal marşı'nı kağıttan okuyamayan binali yıldırım'ın tabiriyle işgalcilere karşı bir istiklal seçimidir.

    o yüzden oldukça dikkatli oy kullanmalısınız. daha seçime 10 gün kala bile barajı aşamadığı net olarak görülen partiler var. tek nefeste hepsini sayayım. memleket partisi, zafer partisi, tkp, thp, sol parti, genç parti, vatan partisi. taşlanma uğruna yazıyorum, ittifakta olduğu halde oy vermeniz durumunda sisteme dayalı olarak negatif yönde etki yapacak tek parti ise; tip.

    dhondt sistemini anlamamış arkadaşlarımız. çok anlaşılır bir şekilde anlatayım.

    partiler en yüksek oy alandan en düşük oy alana kadar sıralanıyor. sonra oy oranları önce 1'e sonra 2'ye sonra da 3'e olmak üzere bölünüyor. ondan sonra en yüksek oydan başlanıp en düşük oya göre tekrar sıralanıyor. milletvekilleri sırayla alınıyor. konya özelinde örnekleyelim:

    akp 60, iyi 20, chp 10, mhp 10 alsın.

    şimdi sıralıyoruz:

    akp: 60
    iyi parti: 20
    chp: 10
    mhp: 10

    şimdi sırayla 1, 2, 3, 4... şeklinde bölüyoruz:

    akp: 60 (60/1), 30 (60/2), 20 (60/3), 15 (60/4), 12, 10, 8.57, 7.5, 6.67, 6, 5.45
    iyi parti: 20, 10, 6,67, 5
    chp: 10, 5, 3,34
    mhp: 10, 5, 3,34

    en yükseği 60 en düşüğü 3,34'e kadar olmak üzere sayıları sıralayın.

    şimdi en yüksekten en düşüğe sıralıyoruz:

    60 (akp)
    30 (akp)
    20 (akp)
    20 (iyi parti)
    15 (akp)
    12 (akp)
    10 (akp)
    10 (iyi parti)
    10 (chp)
    10 (mhp)
    8,57 (akp)
    6,67 (akp)
    6,67 (iyi parti)
    6 (akp)
    5.45 (akp)

    görüldüğü üzere 15 vekillikten; 10 ak parti'ye, 3 iyi parti'ye, 1 chp'ye ve 1 tane de mhp'ye düştü. yani büyük parti kimse ona verdiğiniz takdirde vekil sayısı uçuyor. muhalifseniz iyi parti'de toplanmanız akp'den bir vekil daha koparmanızı sağlayabilir. mesela chp tabanı komple iyi parti'ye verse; hesapladığınızda sınırdan 1 vekil daha çıkarabilirsiniz.

    gelelim tip mevzusuna: istanbul'da her 100.000 oya 1 vekil mottosuyla tip oy toplamaya çalışıyor ancak tip'in kazanacağı 1 vekil bu sebeple ysp'ye 2 vekile mal olabilir. hatta o bölgede akp birinciyse vekil ona gider.

    diğer konu: yurtdışı oyları. bu oylar nasıl mı dağılıyor. biraz karmaşık ama çok basit anlatmaya çalışacağım.

    şimdi mesela iyi parti yurt dışında yüzde 350.000 oy aldı diyelim. yurt içinde de 7.000.000 diyelim. yurt dışının yurt içine oranı 20'de 1. diyelim ki iyi parti konya'da 500.000 oy aldı. bunun 20'de biri 25.000. yani konya'da alınan toplam oy 525.000 olur. işte bu sayı vekil hesabını değiştirebilir. o nedenle yurt dışında tip'e verdiğiniz oy bir şehirde % 1'in içinde dağılıp tamamen yok olabilir.

    bu sebeple yurt dışı seçmenlerinin büyük partilere vermesi daha kârlı.

  • 6 mart 2023 kılıçdaroğlu'nun cb adayı olması

    vatana millete hayırlı olsun. herkes içindekileri sayıp döküp rahatladığına göre artık birlik olmak ve yenmemiz gereken tek adama karşı kuvvetli görünmek lazım.

  • iyi parti

    chp trollerinin vurarak seçim kazanacağına inandığı parti.

    arkadaşım; kadın adaylıktan çekildi, aday chp'li olsun dedi, iki belediye başkanı anketlerde önde hangisini isterseniz o olsun dedi. siz daha seçim zamanı gelinceye kadar adaylık konuşmayalım ahdine bile ihanet ettiniz. defalarca kk'yı dayattınız, miting üstüne miting yaptınız, afişler astınız.

    şimdi de dönüp bozguncu. hee bozguncu amına kodumun geri zekalıları.

  • devlet bahçeli'nin bir haftadır kayıp olması

    sinan ateş cinayeti özelinde türlü mafyatik işlere kükreyen yavru gurdun inceden inceden tüymesi hadisesi. ''biğrr milyooğn bağışladım'' deyip kayıplara karıştı takma dişleri yer çekimine direnen adam. aktroller bile reislerini savunurken bunun trolleri de ahbap gibi platformlara saldırmakla meşgullerdi. kılıçdaroğlu'na, akşener'e şerefsiz demek kolaydı ama depremde sorumluluk almamak için kenara çekilip seyretmek ondan daha kolay oldu devlet bey için. akp'liler de halen buna sahip çıkıyor işte.

    bir diğer lafım da diğer tarafın trollerine. 72 saat boyunca bilinçli olarak alana gitmeyen akşener'i linç ettiniz, bahçeli'ye sesiniz bile çıkmadı. sizin amacınız da malumumuz oldu, yazıklar olsun.

  • fatih altaylı

    bu adama da şu dönemde bir şeyler diyen varsa resmen aklını yitirmiş demektir. şu ekranlardan böylesi bir baskı döneminde defalarca uyarılarda bulundu, bizim gibi kızdı, gözyaşı döktü, hatta bugün twitter'ı açın demesi bile yürek ister.

    o yüzden gidin rte ve avanesine tepki gösterin, tabii yiyorsa.

  • 2002 öncesinde türkiye'nin çok güzel olduğu yalanı

    eskiden birileri bir yerleri hortumladığında duyuluyordu. artık duyulmadığı için yok zanneden sığırlar türemiştir. o yüzden evet, 2002'den çok farklı bir yerdeyiz.

    lan adam uyuşturucu kullandı, pudra tozu dedi mesele kapandı. 2002'den önceki türkiye'de yap bakalım bunu. adamın götünü sikerlerdi.

  • özel iletişim vergisine % 122.93 zam gelmesi

    kardeşimize yetkiyi verip, faizle şunla bunla nasıl uğraşılırmış görmüştük. sanırım boruyu da nasıl soktuğunu gördük.

    --- spoiler ---

    özel iletişim vergisi'ne yüzde 122.93 oranında zam yapıldı. yapılan değişiklikle birlikte telefon kullanan ve evinde internet olan herkesin faturasına 21.67 tl eklenecek.
    --- spoiler ---

  • 28 aralık 2022 imamoğlu'nun attığı tweet

    erdoğan'ı neden etiketledi diye soran var. ipi kim tutuyorsa ona seslenmiştir imamoğlu.
    soylu'nun acilen susması lazım çünkü kendisini rezil ediyor an itibariyle.

  • 23 aralık 2022 meral akşener'in açıklamaları

    günlerdir kendisi hakkında atıp tutanlara sağlam cevap verdiği açıklamadır. hatta bildiğin saplamaktadır.

    - hepimizin orada olması lazımdı. benim için ''izin aldı'' diyenleri fena çarparım. o kadar büyük saygısızlıklar gördüm ki... millet ittifakının oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarına destek çıkacağız. chp'den seçilmiş olabilirler. giderken tüm liderleri aradım. ama izin almak için değil. kendi seçtirdiğimiz belediye başkanları için kimden izin alacağım. bir güç göstermek için aradım liderleri.
    - ekrem imamoğlu'nu orada sap gibi mi bırakacaktık? bir hayal etsenize otobüs üzerinde tek başına olduğunu. bu olayı 16 milyonla sınırlandırırsanız o şarkı orada biterdi.
    - demek ki ekrem başkanı orada yalnız bırakmak, sap gibi bırakmak siyasi nezaketmiş. siyasi terbiyeymiş. bu bir ahmaklıktır.
    - şu kişiyi bu görevden alın şuraya koyun desem bu chp'nin içişlerine karışmak olur. masada aday tespitinde herkes hür ve bağımsız.
    - evim basıldığında beni sadece sp genel başkanı aradı. yapayalnızdım.
    - 31 mart'ta nasıl chp'ye gidip ''seçime ortak girelim'' demek fedakarlıksa cb adaylığından çekilmem de feragattır. bu feragatın anlamı; 2018'de seçmen yıkıldı, 2019'da toparladık. ben aday değilim diyerek milletime diyorum ki kazanacak bir şahısla, tek adayla gitmeliyiz.
    - kemal bey'in adı masaya gelmedi. farz-ı mahal üzerinden konuşmam. hele bir gelsin bakalım, o zaman konuşuruz.

    diğer kaynaklar:
    kaynak 1, kaynak 2, kaynak 3