maliboryan1
profili

  • bedelli askerlik

    devletin bir kurumu, tabi ki okuyabilirsin diyerek 29 yaşınızın bitimine yakın sizden aldığı parayla kaydınızı yenilerken, bir diğer yandan da kaydınızı yenilediğinde yapmakla mükellef olduğu askerlik erteleme belgesini 29 yaşınızda olduğunuz için tsk'ya göndermeyi durdurur. sonra devletin bir başka kurumu olan tsk ise size devletin diğer bir kurumunun sizden para alarak verdiği hakkı tanımaksızın; her gbt taramasında sizi suçlu gibi ekip otosuna -o an önemine bakmaksızın yaptığınız işi durdurarak- bindirip askerlik şubesine götürür. askerlik şubesinde 4. sınıfın son dönemini okuyan bir öğrenci olduğunuz görmezden gelinerek metazori bir biçimde askerlik işlemlerinizin sizin ağzınızdan başlatılması istendiğini belirten yazılar yazdırılır ve resmi imza altına aldırılırıp muayene için aile hekimliğine sevkiniz yapılır. bu süreci tamamlamayıp, sevkinizin bulunduğu kuruma 2 gün içerisinde iştirakinizi yapmazsanız da adli para cezasına çarptırılırsınız.
    otobüslü yolculuğunuz gbt'ye girme ihtimalinizi arttırır. otellerde kalamazsınız, pasaport çıkartamazsınız. bir anda suçlu olursunuz. çalıştığınız şirkete işten çıkarılmanız için yazı gider. devlet o anlar sizin, yaptığınız işe, okuduğunuz okula, alacağınız diplomaya bakmaksızın, en iyi asker olacağınıza ve asker olarak devlete hizmet edeceğinize sizden ziyade karar verir.
    bu süreci yaşamamış, hayatını kendi kanaatini kullanmadan başkalarının biçtiği rolü kendi inisiyatifiymiş gibi oynamış zırtapozların isteyene, olması gerektiğini savunana, yine bir abisinden duyup da cümle içinde kullanmak için can attığı "ılık göt" tabirin yönelttiği konu.