sdgs7
profili

  • paranızı neye yatırdınız anketi

    bulgar sevgiliye.

    bir tane ay parçası gibi bulgar sevgilim var, nasipse yaz sonu türkiye’ye gelecek, düğün yapacağız. biraz paraya sıkışmış, borç dertlerini kapatıp gelecek, fazla gönderdim çeyiz falan bulgaristan’da ucuz oluyormuş, oradan da biraz kar edeceğiz. 300 bin dolar gönderdim, gurban olduğum sevinçten göklere uçtu. yaz sonu düğünümüze beklerim arkadaşlar. bu ara benim yavşak abdi diye arkadaş var, kıskanç pezevenk, seni yemişler olum diyor. tabi kendi evlenemedi, beni kıskanıyor. abdi hariç düğünüme herkes davetlidir arkadaşlar.

  • ayçiçek yağı yerine zeytinyağı kullanmak

    üstedit2: 2.5 litre kola 10 lira olmuş sağlığı elinden alır tek içişte biter. 1 kilo bak litrede değil zeytinyağı 30 lira çok mudur? sağlıklı ham zeytinyağına dön, bu kadar diyorum. bize sağlıklı birey, sağlıklı ülke lazım.

    üstedit: başlık açtık iş aldık :)))kardeşim bizde ton ton var ama toptan veriyoruz. sen kapıma gelsen sana vermeyeceğim mi diyeceğim ama benim paketle gönder gibi perakende ticaretim yok. bir sürü köylü su şişesine doldurur verir sana halis mulis işlemsiz yağlardır. market zeytinyağı ile karıştırmayın biz onu yiyemiyoruz. bizim ege zeytinleri mükemmel asit oranı, organik ve temiz. karanlık ve soğuk mahzende bekletiyoruz. yemek içinde en az 1 sene beklemiş olan kullanılır daha hafif olur, rengi altın sarı, kahvaltılık için ise yeni sıkılan şu an rengi yeşil yakın olandır. olum sahibinden yazın adam iadeli yazıyor. 25-30 lira arası dalgalanıyor. olum bu fiyattan siz yiyin tanker ile bir yanaşıyor başka ülkeler ucuz şekilde götürüyor. siz yiyin lan siz yiyin. zeytinyağı aydın, izmir, muğla, manisa ama zeytinde gemlik tarafı tercih edin. insanlar artık stokçulara mal vermiyorlar, bir de ayçiçek yağı ile fark kapanır demişsiniz. ayçiçek yıllık bitki, zeytin ise ağaçtır. yıllık bitkiler artık daha pahalı olacak çünkü gübre, mazot, tohum paraları gittikçe artacak zamanı gelecek, ayçiçek yağı daha pahalı olacak. pahalı olsa da zeytinyağından vazgeçmeyin eğer sağlık istiyorsanız. gençler ve z kuşağı kendiniz ve çocuklarınız paketli ürünler yedirmeyin, halis zeytinyağı, halis tereyağı yedirin, günlük taze süt içirin, evde yoğurt yapın. boğazdan geçene dikkat edin, elbiseniz yamalı olsun ama çocuklarınız sağlıklı beslensin. bu memlekette vita yağı yedi, süt tozu içti, beyinler gelişmedi. gençler siz ve çocuklarınız sağlıklı olun sağlıklı bir toplum olsun.

    burada bir sürü satıcı var bakın adam iadeli yazan bile var

    uzun süre sonra bir başlık açarak, doğma büyüme bir egeli olarak size vereceğim tavsiyedir.

    arkadaşlar ayçiçek yağı fiyatları aldı gitti, o yüzden bunu bir milat sayın hemen hemen aynı fiyatlara gelen zeytinyağı sağlığınız için kullanın. bütün akdeniz ülkeleri ham zeytinyağı ile resmen banyo ederken, vatandaşımızın “yeme ağırlığı” olduğunu düşündüğünden dolayı bu faydalı yağı kullanmaması gerçekten üzücüdür. çocuklarınıza zeytinyağı ile yemekler yapıp, kahvaltınızda eksiksiz mutlaka bulundurun. faydası ve içeriğini say say bitmeyeceği için burada tekrar saymayacağım, bu fiyat avantajını sağlığınız için değerlendirin.

    herhangi bir ege’de köylü tanıdığınız var ise mutlaka zeytinyağı üretirler. rafine edilmiş değil saf olanı yiyin ilk başta ağır gelebilir fakat sonra alışacaksınız. rafine hem pahalı hem ham değildir. soğuk sıkım tercih edin fiyatları litre değil bakın kilosu 40-50 lira arası oynar ama yeni sıkımları rahatlıkla 40 liradan bulursunuz. ham zeytinyağı, işlem görmemiş zeytinyağı sağlıktır.

    not: köylülerde çok uygun fiyat market fiyatları çok uçuk. ege’de herhangi bir köye gidin zeytin ağacı olan bir yer olsa yeter, kahvesinde sorsan verirler, bir önceki hasatın kilosunu 30 liradan rahat bulursunuz. 30 kilo alsanız yaklaşık 33 litre yapar. size fazlasıyla yeter. 33 litre ham yağ 900 liraya bedava. ayçiçek yağı 33 litresi ise 720 lira yapıyor.

    edit: alan yazarlar uyardılar, sahibinden bir sürü köylü satıyor ve fiyatları uygun koymuşlar. ege’ye bile gitmeye gerek kalmamış, kargo yapıyorlarmış.

  • bir evi zengin gösteren en önemli detay

    içinde mutlu çocukların olması.

  • 29 yaşındaki evsizle yapılan röportaj

    - türkiye’de kaç ilçe var? 957 tane ilçe var. 957 tane bina demek.
    - her ilçeye kendi büyüklüğü ile orantılı, içinde banyosu, dolabı, yatağı olan tek kişilik, 4x3=12 metrekare oda yapacaksın.
    - orta ölçekli bir ilçede, o binada 50 tane oda olsa, 50 evsize derman olur.
    - binanın büyük bir yemekhanesi olsa, orada sıcak çorbasını içsin, yemeğini yesin, çıksın odasında yatsın.
    - ben şuna inanıyorum, devlete 1 kuruş masraf çıkmaz, kendi ilçesindeki bu yerlere insanlar para akıtır. kendi tok ve sıcak yatarken kimseyi aç ve soğukta yatırmaz. bu millet 8 milyon suriyeliye bakıyor kendi insanına mı bakamayacak.
    - benim ilçemde böyle bir yer olsa her ay düzenli para yatırır, kılık kıyafet götürür, yardım yaparım.
    - devletin yapacağı bina yapmak ve güvenliği sağlamak, gerisini bu millet yapar.
    - bazı evsizler gece yarısı önünüze geçip para isteyebiliyor, bazen de gasp gibi olaylar yapabiliyor, çünkü adam aç ve çaresiz. böyle bir yer yapılırsa sokaklarda güvenli olur.
    - polis dışarıda kalan insanları toplasın, gelen kişilerin kimliğini çıkarsın, devlet evsiz yurtsuz olanı, akıl sağlığı yerinde olmayanı, parası pulu olmayan kişiyi, 1 tuşla çıkartır. devlet bunu yaparsa, gerçekten ihtiyaç sahibi insanlar, dışarıda karton üstünde betonda yatmaz.

  • sözlükçülerin favori tanrısı

    dinsiz yuvası diye geldik bildiğin mabet çıktı.

  • sözlükçülerin ayakkabıya ödeyeceği maksimum para

    babam 18 lira, ben 20 lira.

    ben ortaokuldayken spenco marka spor ayakkabı vardı, ayakkabıcı “20 lira en son olur” dedi, babam “en fazla 18 lira veririm” dedi. biri birşey anlatıyor, biri birşey, yarım saat boş muhabbet ediyorlar. ben çok sevmiştim, dayanamadım, 2 lirayı abiye şak diye uzattım. tabi babam şok oldu, bütün pazarlığın büyüsü bozulmuştu. ayakkabıcıdan eve gelene kadar, yemediğim laf kalmadı.

    “ulan ben bilmiyorum 2 lira vermesini, senden adam olmaz, birşeyi sevdiğin bu kadar belli edilmez ki” diyordu. bir de annem soruyor “kaça aldınız” diye, babam “ben 18’e, oğlun 20’e aldı” diye laf sokuyor.

  • instagram kullanmayan kız

    - ilgiye aç değildir, ilgileni çoktur.
    - birilerine kanıtlamak istediği birşeyler yoktur.
    - ne yaptığını kimsenin bilmesini istemez.
    - milleti merak eden biri değildir.

    doğrusu bu devirde nadirdir.