hadi cocuklar sagdan bunalttik23
profili

  • furkan bölükbaşı'na tramvayda yapılan hakaret

    oo yeni nick almissin furki. deri eldivenli, ustleri ciplak ve maskelidirler kesin bu afacanlar. tut da bir yere kacmasinlar, daha kabatas'ta goruntulerini tum yandaslarin izledigi iseme olayinin hesabini verecekler.

    edit:yazim yanlisi

  • s. donetsk'in galatasaray'ı fifa'ya şikayet etmesi

    bir haber paylasilmis ve kimse okumaya zahmet etmeden yorum yapiyor, birbirine salliyor.

    haber icerigine gore evet shaktar sikayetci olmus ama fifa bu sikayetleri reddetmis. buna ragmen madde 7(savastaki oyuncularin kontratlarini kuluplerine haber verip fesh etmelerine dair madde) kaldirilsin, gecersiz sayilsin kardesim boyle madde mi olur diye lobi faaliyetleri yapiyormus. yani ortada suren bir sikayet sureci falan da yok.

    simdi yine herkes birbirine sallayabilir.

    not:bjk

  • münih'te tutuklanan afgan sığınmacı

    baska basliklarda da defaatle yazdim, afgan isgalci akini durdurulmazsa modern kavimler gocu sonucunda ulke ve medeniyetler yikilacaklar. bugun sayisi milyonlara ulasan afganlar sebebi ile turkiye cumhuriyeti'nde hic bir vatandasin tam anlami ile can emniyeti kalmamistir.

    yarin cok gec olacak.

  • kız çocuğunu kendi evinde öldüren yaratık

    "beyza'yı 5 kere kaçırdı. annesi babası 35 kez şikayetçi oldu. 13 yaşında 16 yaşına kadar bunları yaşadı. bu adam niye tutuklanmadı?"

    meselenin ozeti bu sorudur. (bkz: ceza infaz kanunu) (bkz: turk ceza kanunu) 20 senedir iktidarda olan parti anayasa'yi defalarca degisitirmek ve laiklik ilkesi ile ugrasmak yerine ceza kanunlarini kamu yararina duzenleseydi bu manzaralar yasanmazdi.

    ama tabii kamu yarari amac olmayinca tam tersi istikamette duzenlemeler oldu,(bkz: erdoğan affı) bir bakmissin azili suclular sokaklarda fink atiyor.

    kucuk kizimiza acil sifa, ailesine sabirlar diliyorum.

    zorunlu edit: haberin yayininda kucuk kizimizin yogun bakimda oldugu bilgisi vardi, maalesef vefat etmis. ailesine sabirlar dilerim.

  • 29 mart 2022 izmir maganda görüntüleri

    kendilerini vurmayi basaramadiklari icin ic burkmus goruntulerdir. keske bir kac tanesi birbirini vursaydi, dunya bir nebzecik olsun daha guvenli hale gelirdi.

  • şırnak'ta düğün yemeği kavgası

    yahu siz nasil bir kansiz, nasil kalles, ezik tiplersiniz?

    medeniyet, hukuk, sozlesme bilmemek? check

    sirtlan surusu gibi toplanip kendinden sayica az kisiye saldirmak? check

    konusurken kallesce saldiriya gecmek? check

    sayica uc kat fazla olmaya ragmen gotune guvenemeyip cisim kullanma? check

    kahpece arkadan vurma? check

    kani gorunce gotun gotun kacma? check

    ama sorarsan bunlarin alayi delikanli, karakterli sahsiyetler. ahlak, namus bunlardan sorulur.

    tabii herkes biliyor ki ne polis ne mahkeme dokunmayacak, ertesi gun ellerini kollarini sallayarak hayatlarina devam edip daha da pervasizlasacaklar. iyice kendilerini bir halt sanip "oooollluuummm biz asiretiz" diyerek saldirganliklarini surdurecekler.

    bu ulkede en zor sey duzgun vatandas olmak, her turlu hirsiz, rusvetci, katil, gaspci, uyusturucu saticisi, it, kopuk, serseri icin cennet diyari.

  • birdenbire her yerde türeyen mülteci haberleri

    her yere multeci adi altinda bu ilk cag kackinlarinin doldurulmasi sebebi ile olabilir mi? ortada uydurulmus, kaynagi belirsiz haberler yok, bu insan artiklarinin isledigi suclari ciliz da olsa okuyabildigimiz, gorebildigimiz bir sosyal medya var. yoksa zaten havuz medyasi bu suclari haberlestirmektense gazetesini basmaz.

  • akp'linin amiralleri ak-47 ile tehdit etmesi

    teroristtir.

  • 2 şubat 2021 abd donanması paylaşımı

    sabah editi: aktroller ve amerikan asiklari rahatsiz, mesaj kutuma yagdirmislar, bir kaci ana avrat kufretmis, biri “mal” demis...

    amerika dedigin ulke yunanistan’a us kurdu, yiginak yapiyor, turkiye, cin ile birlikte batinin mucadele edilmesi gereken tehditler kategorisine alinmis, amerikan donanmasi resmi hesabindan “saka” olsun diye tweet atmis. ama ne saka, gul gul olduk. zaten ruslar da bogazdan gecerken askerinin eline silahi verip saka olsun diye guverteye cikartmisti, herkes bize saka! yapiyor.

    keske itibarin saraylarla degil, bu tarz kustahliklara haddini bildirmekle elde edildigini anlayacak idareciler olsaydi.

  • volkswagen'in kararı siyasi onlar kaybeder

    yahu siz neden boylesiniz? bir defa olsun sorumluluk almak, hesap vermek, hatasini, kaybini kabullenmek yok.

    onlar kaybeder dediginiz biziz sayin bakan. biz turk halki. ekonomi bitiyor, issizlik artiyor, tl giderek daha da degersiz hale geliyor.

    bizi etkilemez dediginiz de sizsiniz sayin bakan. balli maaslar, limitsiz devlet imkanlari, en ufak elestiride hukuk sopasi.

    dogru sizi etkilemez. biraz da sizi degil de bizi dusunun. sayenizde insanlar ac, yoksul, umutsuz.

    volkswagen o fabrikayi buraya acmazsa baska yere acar, sizin planiniz nedir?

  • en sevilmeyen behzat ç. karakteri

    tabii ki bahar’dir, kapitalist sistemi dibine kadar somuren eski kocasindan iki cocuk yapmis, ozel okulda ogretmenlik yaparak hayatini kazanan bir tip olarak, herkese solculuk, esitlik ve ahlak satiyordu. yahu sen kapitalizmin ete kemige burunmus halisin, neyin reklami bu?

    behzat’i sonuna kadar somuren, hep bir istemem yan cebime koy tavriyla zor anlarinda duygularindan istifade ederek yardimini alan, hatta eski kocasini sevgilisine kurtartmaya calisan ahlaksiz bir profil.

    ustelik de hep aglak, sorunlu ve basindan dert eksik olmayan bir tipleme. ama sorunu da hep baskalarinda aramaktan asla vazgecmezdi, halbuki donup aynaya baksa her sey cozulurdu.

    bahar bu yapimda skyler’in izdusumudur.

    edit “eksik olmayan” uyaranlara tesekkurler

  • türkiye'nin s-400'leri abd'ye satması

    turkiye’nin ne kadar kotu idare edildigini gormek acisindan ibret verici bir tavsiyedir. evet ortada alinmis baglayici bir karar, yahut da anlasma yoktur, resmi dokuman bir tavsiye karari ve siyasi manevradir.

    burada en cok dertlenilmesi gereken, bu tavsiye kararini alanlar bizi adeta bir somurge devlet gibi gorup, irademizi hice sayarak kararlar aliyorlar. anilan dokumanda karsisinda egemen bir devlet olusuna saygi duyan en ufak bir atif yok. bilakis tek deginilen uygulanacak yaptirimlar, ya da bu yaptirimlari uygulamamak icin masaya getirilecek kosullarin lutuf olarak sunulmasi.

    rus tarafini da daha iyi gormemek gerek, daha yakin tarihte sattiklari sakat sistem uzerinden bu halk ile, devlet ile kameralar onunde dalga gecildi. ve evet bize verilen calisir durumda bir s-400 sistemi olmadigi cok acik, belli ki sistemin temel parcalarindan biri ya da bazilari mevcut degil ki, sistemler depoda kaldi.

    burada ne tartisiliyor peki? s-400 mu daha gerekli yoksa f-35 mi? uyanin vatandaslar elimizde ikisi de yok, bize veren de yok. biri yarim, eksik gonderilmis, parasini odemissin, korkudan ne eksigini dile getirebiliyorsun ne de rezil olmamak icin paketini acabildin, digeri icin avuc dolusu para dokup, yillarca emek harcamissin, projeden siktiretmisler, daha nesi tartisiliyor, anlamak zor.

    hani neredeymis bu sistemler, ucaklar? her iki tarafin da amaci belli, seni borclandirmak, ve diplomatik cikmazlara suruklemek, biraz olsun dusunun bu krizde kim ne kazandi?

    ruslar hem yarim yamalak, calistiramayacagin bir sistemi sana satip parayi aldi, uzerine de nato ittifakini bir hicle catlatmis oldu, arada da havucu gosterip suriye’de kazandigin mevzileri elinden aldi. direndigin yerde de sopayi gosterdi.

    amerika hem cok kritik bir projede hamallik islerini yaptirdigi ortagini, parasini da alip gik diyemeden kapinin onune koydu, ustelik de aldigin calismayan sistemi bahane edip yaptirim kozunu demoklesin kilici gibi tepende sallandirir oldu.

    simdi kendinize sorun, ruslar bu sistemi asla kuramayacagimizi bilmeden, amerikalilar ise sistemin calismayacagini ongormeden bu islere girismis olabilir mi? bal gibi de iki taraf da neyin ne oldugunu biliyor. turkiye ise filler tepisirken ezilen cimen oluyor.

    ve kendimize soralim, ulkemiz ne kazandi ne kaybetti? ben kazanc hanesine bakiyorum bos kume var orada. kayiplar? iki adet sahip olamayacagimiz sisteme gomulen milyar dolarlar, iki tarafi da bu saatten sonra dengede tutabilmek icin verilecek dev tavizler, amacina ulasmayan satinalma girisimleri sonucu halen daha eksiklerin devami, yerle bir olan ulkemizin itibari...

    bakin durum o kadar acikli ki, yandaslar bile f-35 ve amerika mi ovse, yoksa s-400 ve ruslara mi yanlasa bilemiyor, yakinda daha civisi cakilmamis tf-x ovguleri basladiginda anlayin ki iki taraftan da babayi aldigimiz netlesmis olacak.

    yazik bu ulkeye de, bizlere de. bu zilleti hic haketmedik.

  • süper lig tarihinin en sansasyonel 3 transferi

    gunumuzde sosyal medyanin en buyuk problemi herkesin bilirkisi edasiyla sagdan soldan duyduklarini yazmasi.

    misal hagi’nin transfer doneminde altindaki bezi islatan biri gelip hagi yazmayan futbol konusmasin diyor. alex yazan var buraya. sadece internetten transfer oldugu tarihteki yasina bakip quaresma yazanlar falan.

    agalar, beyler, burada performans ya da ismin buyuklugu tartisilmiyor. sansasyonel demis basligi acan .yani bir transfer yapacaksin, dunya medyasi konusacak, insanlar diyecek ki hadi canim nasil gelip turkiye liginde oynar bu adam.

    super lig dedigi icin malatya’nin uc brezilyalisini geciyorum. her takimdan bir tane yazayim,

    fenerbahce icin bu isim nicolas anelka o donem formu dusuk de olsa, misal arkasina teneke baglanacak, piyasasi kalmamis kivamda degildi. sadece formsuzdu. fenerbahce’ye transfer oldugunda ingiliz medyasi da fransiz medyasi da calkalandi. musluman oldu, o yuzden geldi muhabbetleri bile yapildi.

    galatasaray icin mario jardel o donemin en sukseli forvetlerinden biriydi, avrupa’dan bes forvet say deseler, biri bu kardes olurdu. bugun bile neden gonderildigini merak ederim. gosterdigi performansin uzerine, dunyanin en sacma takasinin oznesi olarak gitmisti.

    besiktas icin ise yazilmamasina hayret ettigim isim raimond aumann. bayern munih’in as kalecisi olup gelmeden onceki sezon 32 mac oynamistir. daum olmasaydi asla turkiye’ye yolu dusmezdi. o donem de bayern bugun oldugu gibi almanlarin en buyuk takimiydi ve avrupa’da ayni sekilde soz sahibiydi. besiktas o’nu transfer ederek adindan soz ettirmis ve gunlerce konusu olmustu. gelir gelmez sakatlandi ve tekrar dikis tutmadi ama konustugumuz performansi degil sansasyonelligi olduguna gore kesinlikle bir numaradir.

    bir iki kelam da adi gecenler icib yazalim,

    hagi turkiye’ye gelen yabancilar icinde en ust duzey performansi gosteren ve bana gore bir numarali isimdir. ancak transfer oldugunda tum gs camiasi, taraftariyla, spor yazari ile yonetimi yerden yere vuruyordu, meksika ligi falan derken gelmisti.

    quaresma ilk gelisinde inter bedava vermeye bile raziydi ama demiroren 7 milyon euro bonservis vermeyi basardi. herkes ondan umudunu kesmisti.

    roberto carlos, pepe ve guti. real madrid ile yollari ayrilmis ve o seviye icin artik yetersiz olduklari konusunda herkes hemfikir olmustu.

    mario gomez besiktas tarihinde izledigim en iyi santrofordur. ferdinand da dahil, feyyaz da. ama bize geldiginde fiorentina kurtuldu diye bayram yapiyordu.

    hele alex diyen var, tek referanslari fatih altayli bunlarin. evet hagi sonrasi alex’de muazzam performans vermistir, ama geldiginde birakin real madrid falan, a sinifi herhangi bir taliplisi yoktu avrupa’da.

    van persie yazanla zaten futbol konusmayin, birakin bunu yazan mls falan izlesin, bu kafayla orasi en buyuk lig.

  • abdullah avcı

    (bkz: arkadaşlarını aslan yerken mal mal bakan zebralar)

    ikinci devrede 20dk icerisinde 4 gol yiyen takimi mal gibi kenardan izlemistir.

    buyuk hoca, sistem hocasi diyenler varken gerekli elestirileri yapmistik.

    bir de halen besiktas’imiz icin adi geciyor delirmemek mumkun degil.

  • şanlıurfa'da taşlı sopalı silahlı arazi kavgası

  • gece uyurken gardırobun içinden at fırlaması

    (bkz: abi gec oldu uyu istersen)

    fazla hayalperest yazar fantazyasi

  • hadise'nin her türlü yoruma açık fotoğrafı

    a)adet sancisi
    b)vibrator
    c)fotografta gozukmeyen karsi cins isirigi
    d)ilgi cekme arzusu

  • 16 ağustos 2018 lask linz beşiktaş maçı

    bu baslik altinda gelip yayinci kuruluslari savunanlarin tumu suzme gerizekalilar. hemen aciklayayim;

    yayinci kuruluslar tek bir urun satmiyor, sezonluk ve kupa organizasyonlari icin para aliyorlar. o zaman sozgelimi akhisar-alanyaspor maci da ilgi cekmiyor zarar ederiz, yeterli reklam yok diye o maci da yayinlamasin, madem hakli. ya da buyuk takimlardan birinin cok kotu gittigi sezon o takimin maclarini vermesin. mantikli mi?

    ya da siz gittiniz burger king’e, bir whopper istediniz, dedi ki bu restorana ozel whopper satmiyoruz gitmiyor cunku, ha bir de salonun isiklari da kapali cunku bu ara isler dusuk.

    kendinize gelin kapitalizm sadece saticinin kar elde etmesi uzerine kurgulanmaz, tuketici de fayda elde edecek ki cark donsun.

    bugun bunu hakli gorenler kendi kisisel yasantisinda taahhut edilmedigi halde genelde aldigi bir hizmet eksilsin ortaligi yikar.

    bu memleketi bok eden bu “adam zarar ediyorsa yayinlamaz tabi abi” kafasi. isin ucu kendine dokunmadigi icin baskasinin hakkinin gasp edilmesine, firmalarin milleti sikmesine destek veren mallar her bokun musebbibi.

    aferin, super devam.

  • 15 ağustos 2018 katar emiri'nin türkiye'ye gelmesi

    en cok da katarlilarin karsiliksiz turkiye'ye para verdigini dusunen comarlara guluyorum.

    beinsports digiturk'u alip lig yayin ihalesini aldiginda da millet sevinc cigliklari atiyordu.sonuc 3.26 'ya sabitlenen kur, cilgin gibi zarar eden kulupler, paranin dibine vurmus olan katarlilar.

    aferin. boyle devam edin siz.

  • akp seçmeni kur artışını ne zaman hisseder

    zaten hissediyor, sorun artisla kotu yonetim arasindaki korelasyonu kuramamasinda.