azicik oku da bir seyler ogren2
profili

  • l. türkkan iyi parti'den ihraç edilsin kampanyası

    türk siyasetini biraz biliyorsam lütfü türkkan meselesi iyi partinin gençler üzerindeki etkisinde bir fay hattı bir kırılma noktası olacak kadar mühim bir mesele. genç nesil artık imtiyazlı siyasiler ve siyasilerin imtiyazlı çocuklarını görmek istemiyor. güncel siyaset için bu ağır bir talep. bu talebe direnen siyasi oluşumlar sönüp elenecek. kaçış yok. zamanın ruhu böyle.

    bu olay meral akşener için çok kritik. kesinlikle geç kalmamalı. liderliğini göstermeli.

  • çocukken yapılmış küçük iş girişimleri

    tatillerde bir kaç ay gittiğimiz yazlıktaki yaşlı komşuların alışveriş ihtiyaçlarını karşılamak. amatör düzey delivery.

    ilk zamanlar epey epey cüzi bir miktar karşılığında 2 kg geçmeyeceğini tahmin ettiğim siparişleri kabul ediyordum. çünkü 3 kg üzerine çıktığımda direksiyon hakimiyetimi kaybedip bisikleti deviriyordum maalesef. bir hafta kadar böyle devam etti.

    daha sonra iş hacmimi geliştirmem gerektiğini fark ettim. abimin kız tavlamakta kullandığı motosikleti ile dağıtım yapabileceğim fikrine kapılıp bu fikri ona açtım. beni motosiklete bindirdi hadi sür bakalım diyince yere yapıştım. bu işin motosikletle olmayacağını tecrübe ile anladığımda bisikletime arka sepet taktırmaya karar verdim. babamın bu işlerle uğraşan bir arkadaşına konuyu açınca tamam hallederim dedi, ne kadar tutacağını sorduğumda o zamanlar benim açımdan epey yüksek bir ücret istedi, kabul ettim:(. akşam babama sepet konusunu açıp para isteyince "kendi kazandığın paradan öde. madem bir iş yapıyorsun her yönünü kendin karşıla" diye savuşturuldum. ama işler benim için iyi gitmiyordu sepetin siparişini verdim adamdan yarın alacağım lakin para yok..
    sağolsun annem yardımıma yetişti. parayı verdi.

    sepeti bisiklete takınca bir anda işler yağmur gibi yağmaya başladı. müşteri portföyüm ışık hızında genişliyordu. ve buna bir çözüm üretmek gerekiyordu. her ev sahibine bir düdük vermiştim. düdükler kategorik olarak 5 farklı şekilde ses çıkarıyordu. bunları gruplayarak ev sahiplerine dağıttım. böylece bir düdük sesi duyduğumda evin lokasyonunun hangi grupta olduğunu kolayca tahmin edebiliyordum ve vakit kaybetmeden siparişi alıyordum.

    siparişlerin gelmediği zamanlarda arkadaşlarımı:) makul bir ücret karşılığında sepete bindirip sokaklarda tur attırıyordum:)

    ve her öğrencinin korkulu rüyası yaklaştı. eylül ayına girdik.. okullar açılmaya başladığında bu işten yaklaşık olarak 42 tane yeni sepet yaptıracak kadar para biriktirmiştim. müthiş hissediyordum. 1 sepet parası harcadım ama 42 sepet parası kazandım. yere göğe sığmıyorum.. akşam, annem babam çay içerken kazandığım tüm parayı masanın üzerine koyup güya sayıyor numarası yapıyorum. babama hava atıyorum. onlar da işi gücü sohbeti bırakmış beni izliyorlar. parayı sayıp bir çorabın* içine koymadan önce ilk sepeti almama yardım ettiği için babama baka baka anneme teşekkür edip o paradan 15 sepet parasını ayırıp ona verdim. peder beyin ağzı kulaklarında. paraları anneme verince kadının gözleri doldu. o paraları halen saklıyor

    bu icraatlar vuku bulduğunda takriben 8 yaş cıvarındaydım.