larkdevil7
profili

  • zafer partisi'nin yüzde 7'yi geçme ihtimali

    çevremdeki bir çok kişiden zafer partisine oy vereceğini duymaya başladım. eğer bu istikrar devam ederse hem sağdan hem soldan oy alarak yüzde 7'yi geçeceğine inanıyorum. şahsen ben oyumu başkanlık seçiminde millet ittifak'ı adayına, ama parti seçimimde zafer partisine vereceğim.

    ve bugün gördük ki. zafer partisi mecliste olmadığı halde rte'ye bile geri vites yaptırabiliyor. eğer 40-50 milletvekili ile mecliste olursa mültecilerin kesin gideceğine inanıyorum.

    (bkz: edit) eğer burayı zafer partisi yöneticileri okuyorsa kendilerine “türkiye bizimdir bizim kalacak” sloganını kullanmalarını tavsiye ediyorum. bir işgale karşı söylenebilecek en iyi slogan budur. ve insanlar bu sloganla durumun ne kadar ciddi olduğunu anlayacaklardır.

    kuvayı milliye ruhuyla türkiye bizimdir bizim kalacak. 100 yıl önce söyledik şimdi tekrar söyleyeceğiz.

  • türkiye'deki büyücü katliamı

    son zamanlarda hiç dikkat ettiniz mi ? patileri kesilen kediler. bacakları kesilen köpekler. “cani insanlar” diye geçiştiriyorsunuz. işin gerçek yüzü öyle değil. o masum hayvaların partilerini bile bile büyü yapma amacıyla kesiliyor. evet yanlış duymadınız canlı canlı acı çeke çeke hayvların patileri bacakları kesiliyor.

    şizofren hastalıklı mahluk insanların, “eve bağlama büyüsü” adı altında medyumlara büyü yaptırıyor. medyumlarda bu durumu ticari amaçla hayvanlardan çıkarıyor. artık olay öyle bir boyuta gelmiş durumda ki; büyücüler kendilerine özel kedi köpek çiftlikleri kurmuşlar. ankara'da medyum olarak tanınan sadiye servet g.'nin evinde bulunan kedi köpek çiftliğine baskın yapıldı.

    peki sokaklarda sesiz sakin acı içinde ölen hayvanlar. işin ciddiyetinin görün diye bir kaç tanede onlardan paylaşayım.

    link1

    link2

    link3

    2 hafta önce pamuk isimli köpeğin bacakları kesilmişti. cani’nin açıklaması “tavuklarıma saldırıyor” olmuştu. (gerçekten böyle bir şey olsaydı köpeği öldürüdü) ben o hayvanında bacaklarının büyü amaçlı kesildiğini düşünüyorum. aynı şekilde (bkz: sakarya'da tüm patileri kesilen köpek) link “iş makinesi kesti” denildi ama bulgular kesici bir aletle düz bir şekilde kesildiğiydi. kimse bu konuda mantık bile yürütmedi.

    her gün yüzlerce masum hayvanın patileri canlı canlı kesilerek köşe başlarında can veriyor. bu katliama dur diyin. konuyla alakalı acil gündem yaratarak savcıların bulundukları illerde soruşturma açması sağlanmalı. büyü yapan ya da yaptıran kişilere ağır ceza ve yaptırımlar getirilmeli.

    sokakta gördüğünüz o minik hayvanların canlı canlı kesilmesini istemiyorsanız, bu katliama bir çığlıkta sen at.

  • 24 mayıs 2019 istanbul yağmuru

    tanrılar bu son istanbul seçimine çok kızmış olmalı. binali gel vazgeç bu sevdadan tanrılar bile ekrem ımamoğlu diyor.

  • akp'nin kaybediyor oluşu

    edit: yazının üstünde açıklama gereği duydum. sırf hiç bir bilgisi olmadan aşağıda boş beleş entry girenler için.

    akp oy kaybetmez. seçmen gider yine oy verir diyenler için. %49 alan parti %42 almış nerde bu %7 demek kaybediyor. akp oy çalıyor diyenler için akp gerçekten bunu yapıyor olsa.

    •ne zaman ne yapacağı belli olmayan devlet bahçeli ile ittifak yapmak zorunda kalmaz. meclis çoğunluğunu 6 milletvekili ile kaybetmezdi.

    •hdp’yi baraj altında bırakır hdp’nin çıkaracağı milletvekillerini kendi çıkarırdı.

    •ittifak stratejisini yapmaz. iyi partiyi’de baraj altında bırakarak onun milletvekillerinide alırdı.

    •meclis’te yakaladığı 400 ve üstü milletvekili ile referanduma gitmeden istediği zaman mecliste anayasayı değiştirirdi.

    •madem çalıyor ise aşağıdaki yazımda yazdığım bunca kampanya’yı neden yapıyor ? oturur bacak bacak üstüne atar nasıl olsa kazanıcam koyver gitsin derdi.

    çalma olayı safsatadan ibaret gerçek seçimi görmek istiyorsanız bakırköy kadıköyden değil nüfusun yoğun olduğu bağcılar’da sandıkta bekleyin o zaman gerçek seçimi göreceksiniz. pc başından fularla entry girmeyle olmuyor o işler.

    biraz uzun bir yazı olacak ama sade net kaynaklı bir şekilde durumu anlatacağım.

    akp 24 haziranda %42 oy aldı. akp amblemine mühür vuran gerçek akp’lilerden bahsediyorum. mhp’liler mecliste akp’ye oy vermedi sadece başkanlıkta rte’ye oy verdi. bu yüzden rte %52 ile başkanlığı aldı. işin asıl ilginç tarafı akp tarihinde ilk defa 7 haziran’dan sonra meclis çoğunluğunu kaybetti. her ne kadar başkanlığı almış da olsa artık ülkeyi koalisyonla mhp ile yönetmek zorunda. bunu nerden mi anlıyoruz ? bir sabah devlet bahçeli’nin ittifak yapmıyoruz açıklamasıyla dolar 6 lirayı gördü. normalde bahçeli’nin açıklamalarını piyasalar takmazdı. ama artık takıyor ve takip ediyor. tabi daha sonra rte bahçeli ile anlaşmak zorunda kaldı.

    şimdi gelelim yerel seçimlere.
    akp’ye oy veren seçmeninin %10’u ekonomik kriz, zamlar, fiyat artışı nedeniyle protesto edip sandığa gitmeyecekler. çünkü bu insanlar oy vereceklerse ya akp’ye oy verirler ya da tepki olarak mhp’ye verirler. asıl sorun ortada mhp’nin adayı olmaması bu yüzden protesto edip sandığa gitmeyecekler. hepsi mi edecek tabi ki hayır ama her 10 seçmeninden 2’si protesto edecek durumda. bu da akp için yüzde 10’luk oy kaybı demek. bu anlattıklarıma kaynak isteyenler olacak. akp’li tayfa genelde facebook kullanır. twitter kullanmazlar. zaten twitter’da bi seçim yapılsa chp %70 ile iktidar olur. rte’nin ve akp’nin resmi facebook sayfalarında ki yorumlara bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız. bi de şu sokak röportajlarına bakın buna da bakın istanbul’da kalesi olan bağcılarda bile akp üyesi kadın ekonomik nedeniyle oy vermeyeceğini söylüyor. bunun gibi onlarca sokak röportajı var. tabi halen akp’ye oy vericem diyenler var. ama her 10 akp seçmeninden 2’sinin ekonomik nedenlerle oy vermeyeceğini görebilirsiniz. bu protesto nedeniyle akp’nin ham kendi oyunun %42’den %32’e düştüğünü düşünüyorum.

    şimdi mhp’lilerin oyu var diyenleri duyar gibiyim. 24 haziranda akp amblemine oy vermemiş mhp’linin yerel seçimde akp’ye oy vermesini beklemek salaklık olur. hele ki akp’nin kendi tabanının ekonomi nedeniyle protesto ettiği dönemde. zaten bu dediğimi akp’li fatma şahin doğruluyor. ne dedi fatma şahin “masa başında ankara'da yapılan ittifakların tabanda istenen karşılığı bulmayacağını düşünüyorum” kaynak

    peki akp genel merkezi bunun farkında değil mi ? tabi farkında tahminimce her hafta kamuoyu araştırması yapıyor. ilk önce kaybettikleri seçmenleri ve mhp oylarını çekebilmek için düşman yaratma stratejini denediler. sarı yelek ve gezi parkını dile getirdiler. ama baktılar ses soluk yok. ordan ekmek çıkmayacak işlerde kötüye gidiyor. hemen indirim ve kampanyalar başladılar.

    •ilk başta elektrik doğalgaz indirimi geldi. baktılar anketelere çözüm değil.
    •asgari ücrete %26 zam yaptılar bi anket daha, yine tutmadı.
    •kredi kart borcu olanlar için ziraat bankasından ucuz kredi vereceğiz.
    •baktılar elektrikte yapılan indirim kendi tayfasını kesmiyor ? devletten yardım alan vatandaşların elektrik faturasının 80 lirasını devlet ödeyecek açıklaması geldi.
    •sonra dediler ki biz böyle indirim,kampanya falan yapıyoruz ama işin temeline girmek lazım. bu işi anca böyle çözeriz dediler. merkez bankasının nisanda yapacağı toplantıyı ocak ayına çekip 37 milyar tl’yi hazineye aktardılar. sırf esnafa kobilere ucuz kredi verip piyasaya para pompalayabilmek için.
    •en son çare bari tabanı kaybetmeyelim diye rte’den açıklama geldi. “ilçe değiştiren 1,5 milyon seçmen var. bunların 222 binden fazlası bizim üyemiz onları yakın markaja alacağız” dedi. normalde hiç bir seçimde böyle açıklama yapmayan rte bir oyun bile önemini teşkilatlarına anlatmaya çalıştığını anlıyoruz.

    peki akp böyle plansız programsız seçime girmiş olamaz dimi ? en büyük plan neydi ?

    abd’nin suriye’den çekilmesi ile fıratın doğusuna orduyu sokacak devletin beka algısıyla herkesi sandığa çekecekti. herkesten kastım zamlar nedeniyle akp’yi protesto edecek %10 kendi seçmeni ve mhp oylarının tamamı. bu durumda mevcut %32 oyu %50’nin üstüne çıkmış olacaktı. ama o planda suya düştü. çünkü abd çekilme zamanı olarak 120 gün süre verdi. bu tarihte seçimlerden sonraya denk geliyor. şimdi akp’nin b planı var mı ona bakmak lazım. ama anladığım kadarıyla yok. çünkü normal şartlarda yılmaz özdil yazılarını takmayan rte “bana zorla mozart dinletmeye çalışıyorlarlar” diye mağduriyet kasmaya çalışıyor. ne kadar zor durumda olduğunu siz düşünün.

    peki muhalefet ne yapmalı?
    hiç sesini çıkartmayıp pot kırmamalı. sadece sahada olup daha fazla insana temas edip dertlerini dinlemeli ve onlara hak vermeli. zaten normal şartlarda hiç muhalefet olmasaydı akp tek parti olsaydı. akp’nin alacağı oy %30’u geçmezdi. geri kalan %20 oyu ise karşı ittifakı korku düzeni gibi gösterip, insanların korkuları üzerinden alıyor. yani devamlı bir düşman yaratma stratejisiyle oy topluyor. rte’nin son yaptığı açıklamalardan bunu görebilirsiniz. “chp demek çöp demek, illet ittifakı” söylemleriyle.

    ama en çok akp’nin kimyasını bozan muhalif seçmen oldu. ben bu sisteme (bkz: svihs) diyorum. muhalif kesimde ki insanlar artık hiç bir şeye tepki vermiyor sesini dahi çıkarmıyor. akp tepki bekledikçe tam tersine daha çok susuyorlar. her olan olaya (bkz: svihs) diyorlar. dolayısıyla zamlar altında boğulan kendi seçmenlerini ikna etmeleri imkansızlaşıyor. çünkü ortada düşman yok.

    peki amerika’ya gider yapar diyeceksiniz ? yapamaz çünkü bu sefer dolar kuru tekrar 7-8 bulur. hazır seçim dönemi ekonomi hepten batar. kaybedilen seçmeni kazacağız derken hazır seçeninide kaybeder. avrupa’ya gider yapar diyeceksiniz ? ülke ihracatının %70 avrupaya yapılıyor. kur aynı şekilde tepki verecektir.

    muhalif seçmenin yaptığı en büyük hata ise oy kullanmayacağım lafı. zaten trollerle bu algıyı kasıyorlar “akp kazanacak ne gerek var” diye. muhalif seçmeni etkileme derdindeler. eğer muhalif seçmenin %10’u sandığa gitmez ise, aynı şekilde akp seçmeninde %10’u sandığa gitmemezse seçimin bir anlamı olmayacak. akp’nin genel ortalamada oy oranı %32 yerine yine %40 üstü küsürlerde gözükecektir. bu şekilde bir çok il ve ilçeyi alarak seçimi kazanacaktır. muhalif seçmene diyeceğim tek şey şu; hayatından sadece 1 saatini alacak oy kullanmak, ama 4 yıl boyunca edeceğin isyan küfür günlerini aylarını alacak. herşeyden önce kaybedecek neyin var ?

    peki ne mi olacak ? ileri ki zamanlarda akp’nin yeni c ve d planlarını görüyor olacağız. ama bir gerçek var ki akp’nin her geçen gün oy kaybediyor oluşu. bu yüzden c ve d planları çok sert olacaktır.

  • muharrem ince'nin ntv yayınında saçmalaması

    1500 sene önce yapılan çin seddi çin’in işgal edilmesini engelledi mi ? hayır
    çin’in gelişmesini sağladı mı ? hayır

    1000 yıl önce yapılan istanbul surları istanbul’un işgal edilmesini engelledi mi ? hayır
    istanbul’un gelişmesini sağladı mı ? hayır

    yıl 2018 türkiye
    yapılan köprüler inşaatlar türkiye’nin ekonomisinin çökmesini engelledi mi ? hayır .(tam tersi borcu artırdı)
    türkiye’nin gelişmesini sağladı mı hayır.

    sayın ince bunu anlatmaya çalışıyor. sanırım trollerde kırathane kafa yaptı.

  • devlet bahçeli'nin akp'yi bitirmesi

    devlet bahçeli akp’yi zor yola sokup bitireceği gerçeğidir.

    1-başkanlığı getirmesi

    başkanlığı getirerek akp’nin %50 ve daha fazla oy almasını sağladı. oysaki akp %43 alsa dahi baraj nedeniye ülkeyi kafasına göre yönetiyordu. ama şimdi %50’nin üzerinde oy almak zorunda.

    2-erdoğan’a karşı yeni parti oluşturması

    kendi yediği halt yüzünden partinin tabanını kaybetti. buda yetmezmiş gibi erdoğan’a karşı halkın her kesiminden oy alabilecek bir muhalefet partisi oluşturdu. (iyi parti) erdoğan zaten küçük partileri pacman gibi yutarken durduk yere başına bir muhalefet partisi saldı. aynı zamanda oyunu %2-%3’e düşürerek kendisini akp’ye yanadı.

    3- akp’ye kürt oylarını kaybettirdi

    mhp ile ittifak yapan akp doğu ve güneydoğu’daki muhafazakar kürt oylarının bir çoğunu kaybetti. karşılığında ise partisi bölünmüş barajı dahi geçemeyen bitik bir mhp devraldı. akp şimdi hem kendisi hem mhp için çalışmak zorunda.

    4-küçük partileri meclise sokması

    yukarıda dediğim %43 ile akp ülkeyi nasıl olsa yönetiyordu. nedeni ise küçük partilerin barajı geçememesiydi. akp yıllardır bunun için uğraştı. anap’tan erkan mumcu’yu alarak anap’ı yok etti. saddet partisi çıkıştayken numan kurtulmuş’u aldı. demokrat parti’den süleyman soylu’yu aldı.
    şimdi ise bahçeli meclise girebilmek için ittifak formülü ortaya attı bu şekilde akp’nin uyguladığı pacman formülü çöktü. artık saadet, demokrat parti, meclise girebilir. hatta tkp ödp tarzı partiler dahi hdp ile ittifak yaparsa meclise bile girebilir.

    bonus olarak erken seçim istedi ve tarihte bahçeli’nin erken seçim istediği iktidarlar hep kaybetti.

    edit: imla

    edit: numan kurtulmuş’un o dönemde has partiden geçti diye mesajlar alıyorum. ben saadet ile çıkış yaptığını belirtttim. o dönemde 2009 yerel seçiminde %7 oy almıştı ciddi çıkış yakalamıştı. daha sonra has partiyi kurdu. ama has partinin gücü belli değildi. akp daha sonra başımıza bela olmasın diye kendi bünyesine kattı. yani numan kurtuluşu akp’ye katılmasını sağlayan has parti değil saadetde yakaladığı çıkış idi onu belirttim.

    tuğrul türkeş için ise onda bahçelinin parmağı olduğunu düşünmüyorum. o kendi çıkar ve menfaati için akp’ye geçti. belirli bir vasfı ve oy potansiyeli olduğuna inanmıyorum zaten kimsede takmadı onu.

  • iktidara gelirseniz bizi vatandaşlıktan çıkarın

    alişan’ın meral akşenere söylediği söz.

    açıklama şöyle;
    meral akşener "biz iktidara gelirsek o sanatçılara selam vermeyeceğiz" dedi. bence selam falan vermeyi bırakın. iktidara gelirseniz bizi türk vatandaşlığından çıkarın.

    sırf bu yüzden meral akşener’e oy vereceğim. bir sebep daha çıktı bana.

    kaynak

    edit:açtığım başlık yüzünden yasadışı elektronik sigara satışı yapan bir aktrol tarfından küfüre maruz kalıyorum. sözlük hukukçularına duyurulur.

    ekşisözlük adı: xfatihx

    gelen mesaj