cesario2
profili

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    "kalbimizden geçenler tüm kalplerin sahibine emanet olsun. o, kalbimizden geçenleri de bilir, bize neyi nasip edeceğini de."

    not: ateistim ama bir kitapta gördüm, paylaşmak istedim. aramızda aşık, yalnız vs olan inançlılar varsa umudunuzu kaybetmeyin. şimdi gönül rahatlığıyla uyuyabilirsiniz.

  • ekşi itiraf

    ekşi sözlükte takılmak için doktor, mühendis ya da avukat mı olmak gerekiyor çok merak ediyorum ya da burada takılanların yüzde kaçı bu meslek grubunda?

    ben mağazada çalışıyorum. aldığım ücret de asgari ücret. bu işi mecburiyetten yapan birçok üniversite mezunu da var. yakında insan kaynakları alanına geçeceğim ama o da malesef akraba aracılığıyla olacak, başka çarem kalmadı.

    her neyse. burada son zamanlarda gözüme çarpan bir şey var. buradan bazı insanlar mesaj atarak iletişime geçtiğinde yaptığım işi öğrenince "hmm kolay gelsin" diyip kaçıyor.

    şimdilik mağazada çalışıyorum. gerçekten bunu öğrendiğinizde bu iletişimi kesmenize neden olacaksa, kendi pozisyonuza göre aşağılık bir konumda görüyorsanız mesaj falan atmayın buradan duyuruyorum. "insanları yaptığı işe göre ayırmayız yeaaa" gibi samimiyetsiz cevaplarınız sizde kalsın. bal gibi de ayırıyorsunuz insanları yaptığı işe göre de kazandığı maaşa göre de. ama suç sizde değil. belki sizin yerinizde olsam ben de kendimi üstün görürdüm bilmiyorum, insanız sonuçta.

    olur da yarın öbür gün insan kaynaklarına geçince ve daha iyi bir konuma gelince benden kötü durumda olanları küçük görmeyeyim ve nereden geldiğimi unutmayayım diye bu entrymi asla silmeyeceğim.