world machine2
profili

  • dünyanın en samimiyetsiz cümlesi

    ''eskişehir çok güzel şehir, tam bir öğrenci şehri..'

    yutturabildiklerine yutturup eskişehir kakalamak isteyen bir tür tarikat gibiler. azalarak bitin lütfen.

  • üst komşunun dört nala koşan çocuğu

    evde kimse yokken sürekli hırsız geldi de kapıyı zorluyor sanmama sebep olan gerizekalıdır. bir de kibarca uyarınca inadına daha çok kudurturlar çocukcağızlarını.
    burada ''çocuk her boku yapabilir''i savunan kişi galiba bu çocuğun annesi.
    abicim biz de çocuk olduk. bir kere bir komşudan şikayet gelmedi. zaten suç çocukta değil ki sizin gibi akılsız ana babada.
    çocuk çok koşturmak istiyorsa bir zahmet bi tarafını kaldır parka filan götür çocuğunu.babam her hafta sonu şişliden maçka parkına götürürdü ben en çok o parkı seviyorum diye be. evdeyken de at gibi ses yapmaması gerektiğini, ses yapmadan da oynanabileceğini öğret, eline kağıt kalem al resim çizmeyi öğret, oyuncaklarla oynamayı öğret, hayal gücü ve becerisi gelişsin çocuğun. gerizekalı gibi koltuklara çıkıp atlayınca beyni gelişmez o çocuğun, buradan yazana kadar al eline satranç oynamasını öğret. bize annemiz babamız böyle öğretti. şimdiki ana babalar daçocukları kadar kof.
    3 yaşındaki bebeğin eline veriyor tableti bütün gün çocuk bişey izliyor, bana dokunmasın da kör olsun çocuğum zihniyetinde herkes. çocuk yetiştirmek özen ister, ilgi ister.
    o kadar cahil ki şimdiki anne babalar, o kadar seviyesiz ki marifetmiş gibi bir de ''çocok boo'' diye çemkiriyorlar. biz olsak utanırdık , yerin dibine girerdik.