kuzzulkurt1
profili

  • 8 nisan 2018 kadıköy'de yaşanan taksici dehşeti

    cumartesi gecesi saat 03.30 sıralarında (7 nisan’ı 8 nisan’a bağlayan gece) kardeşim ve eşinin kadıköy’de 34 tcr 12 plakalı taksici tarafından uğradığı saldırıdır.

    kadıköy rıhtım’dan koşuyolu’ndaki evlerine gitmek için taksiye biniyorlar. yolu bilen biliyordur, koşuyolu’na gitmek için rıhtımdan dümdüz gitmeniz yeter. ancak taksici boğaya doğru çıkmak için dönüyor, bu sırada kardeşim ‘nereye gidiyorsunuz bu yoldan değil düz gitmemiz gerekiyordu’ deyince taksici bir anda sinir krizi geçirmeye ve bağırmaya başlıyor. araç hareket edeli 10-15 metre olmamışken ve taksimetre henüz sadece 3,95 lira olmuşken “benim paramı verin, 10 liramı verin” diye bağırıyor ve buraya dikkat: “benim kafam zaten güzel beni deli etmeyin” diyerek tehdit ediyor. bunun üzerine kardeşim sinirlenen eşini de sakinleştirerek taksiden indiriyor ama taksici sinir krizi geçirip bağırdığı için insanlar toplanıyor yanlarına, iki tarafı da sakinleştiriyorlar. bizimkiler tam arkalarını dönüp başka taksiye binmek için yürümeye başladıklarında taksici bir anda arkadan saldırıyor, boynuna tekme atıyor ve kardeşimin eşi yüz üstü yere düşüyor, burnu yarılıyor, yüzü gözü kan içinde kalıyor.
    fotoğrafları şurdan tabii ki insanlar daha ne olduğunu anlamadan taksici arabaya atlayıp kaçıyor.

    bunun üzerine oradaki insanlar polisi ambulansı arıyorlar, ambulans eski gata’ya götürüyor. burada darp raporu alındıktan sonra rıhtım karakola gitmesi söyleniyor ve karakolda ifadeleri alınıyor her ikisinin de. ama tabii ki burada “plakayı verdik, adam kadıköy’de zaten gittiği yönü de biliyoruz burada geziyordur şu an aranıyor mu bu araç?” diye polise sorduklarında “kadıköy’de 1000 tane taksici var hepsi bi yöne gider biz nasıl bulalım onu şimdi” cevabını alıyorlar. bundan önce çantalarını bir takside unuttuklarında plakadan 2 dakika içinde taksi sahibine ulaşılmıştı. bu şekilde saldırıya uğramak daha mı önemsiz?

    şimdi mahkeme sürecini bekleyecekler. fakat pek umudumuz yok tahmin edersiniz.

    edit: olayda yaşanan son gelişmeleri şöyle özetleyeyim. şahıs yakalanıp emniyete getirilmiş, kardeşim ve eşi teşhis ettiler. emniyete gittiklerinde kadıköy ilçe emniyet müdürü bizzat kendileriyle ilgilenmiş ve yardımcı olmuşlar. şimdi dava süreci başlayacak.
    destek veren ve paylaşan herkese teşekkürler.