eyke4
profili

  • öss derecesi zekayı göstermez diyen tip

    neden zekayı bu kadar kutsallaştırıyorsunuz anlamıyorum. dünyada en çok ismini duyurmuş, en başarılı bulduğunuz insanlara bakın, hepsinin istisnasız çok fazla çalıştığını göreceksiniz.

    türkiye'de yetenek ve zekanın her şeyin ana kaynağı olarak görülme problemi var. en değerli şey çalışmaktır arkadaşlar. zaman vermektir. tembellik etmemektir. bu öss derecesi için de geçerlidir, kariyer başarısı için de, hatta sportif ve sanatsal başarı için de.

    zekayı bulunmaz çok nadir bir şey sanmayın. çok çok fazla zeki insan var. saygıyı hakeden şey çalışmak ve karakterdir. çalışkan insan nadirdir ve siz o insanın başarısını zekaya, sizin isteseniz de elde edemeyeceğiniz bir şeye bağlamak istersiniz. ben de çalışsaydım başarırdım demek acı ve pişmanlık verir çünkü.

  • melih bulu'nun ultra saçma kitap listesi

    evet şu röportajında adama sevdiği kitapları soruyorlar:

    düşünüyor ve özetle diyor ki, ben akademik alanda strateji ile uğraşıyorum ve stratejiyi çok seviyorum favori yazar ve kitaplarım şunlar:

    sun tzu: savaş sanatı
    niccolo machiavelli: prens
    nizamülmülk: siyasetname
    ibn-i haldun: mukaddime

    bunları sayıyor. olum adamın listesindeki en modern kitap 1532'de machiavelli'nin yazdığı kitap lan. bu kafa strateji alanında akademi yapmış bu ülkede. sun tzu'nun savaş sanatı m.ö 1000'li yıllarda yazılmış bir eser. 50 sayfa filan lan tüm kitap!

    adam ne michael porter'ın adını verebilmiş, ne henry mintzberg'in. strateji'ye ilgi duyuyorum diyip bu adamları bilmemek, futbola ilgi duyuyorum ama messi de kim demek gibi bir şey.

    yaşasın boğaziçi'nin yeni rektörü

  • 10 eylül 2018 doğtaş mobilya rezaleti

    en baştan olayı tek cümleyle söyleyeyim: doğtaş mobilya paramın üzerine yattı.

    6 haziran 2018 tarihinde doğtaş exclusive modoko şubesinden almak icin sipariş verip 1500 lira peşin ödeme yaptığım siparişi sözleşmede yazan 35 iş günü içerisinde temin edememesi üzerine 42 iş günü sonra 5 ağustosta siparişi iptal ettiğimi bildirdim. 2 aydır evde koltuksuz oturmak, misafir ağırlamak afedersiniz canıma tak etti. gittim başka yerden aynı gün mobilya temin ettim.

    kimsenin nazini cekecek değilim. beni düşünmeyen, verdiği sozun arkasinda durmayan bence igrenc isletmelere para kazandiracak da degilim.

    siparişimi iptal etmem üzerine doğtaş denen iğrenç kurum verdiğim 1500 lirayi iade edemeyeceğini bildirdi. defalarca telefon ettim. "anlıyoruz ancak parayı iade edemeyiz" diyorlar. iptalin üzerinden 30 gün gecti. hala paramı alamadım.

    mahkemeye gideceğim diyorum. gidin diyorlar. böyle yüzsüzlük olabilir mi? böyle rahatlık olabilir mi? demek ki aynı şeyi kaç kez yaptılarsa, hukuk nasıl bu basit soyguncular lehine çalışıyorsa bu kadar rahatlar.

    doğtaş merkez işletmeyi arıyorum, şubeyi bilgilendiriyoruz yapabileceğimiz başka bisi yok diyorlar. beni kandırıyorlar.

    sizin müşteri memnuniyeti anlayışınıza, kurumsallığınıza tüküreyim. açık bir şekilde soyguncusunuz. inşallah kısa sürede batarsınız.

    lafın kısası doğtaş mobilya parama el koymuştur. alışveriş yapacaksanız bir daha düşünün. bu ucuz şark kurnazı firmaya yaklaşmayın.

    herkese duyurulur.

    fatura görüntüsü: https://eksiup.com/65e4c323746

    edit: bu arada, renkler kumaşlar tamamen standard seçilmiştir. hiçbir özel istekte bulunulmamıştır.

  • bedelli askerlik

    1500 yıllık türk tarihinde zorunlu askerliğin geçmişi sadece 104 yıl. yüksek sayıda asker gereksinimi nedeniyle dünya savaşı öncesi 1914'te çıkarılan kanun o gün bugündür devam ediyor.

    daha önce askerlik maaşla yapılan profesyonel bir meslekti. sadece savaş zamanlarında elverişli olan kişiler askere çağrılıyordu. daha sonra kura sistemi getirildi. o zaman bile üniversite öğrencileri, üst düzey bürokratlar gibi bazı zümreler askerlikten muaf tutuluyordu.

    2018 yılında, tüm dünyanın değiştiği, savaş meydanlarının kalktığı, savaş teknolojilerinin insansız araçlara evrildiği günümüzde tamamen amatör insanların askere alınmasını ben sorguluyorum.

    dünyanın tüm gelişmiş ülkelerine bakın, tamamının ordusu profesyoneldir. bizim de aslan gibi profesyonel askerlerimiz vardır. nitekim afrin'de ne kadar başarılı olduklarını gördük. bu çok açık.

    1900'lerin başında nüfusun tarlayla uğraştığı, kafa başına eşit üretim yaptığı dünyada, bir kişiyi üretimden alıkoyup askere almanız bir şey kaybettirmezdi.

    bugün 1500 kişinin çalıştığı otomobil fabrikasında çıkan araçların kalite kontrolünü yapan mühendisi veya elazığ'ın bir kasabasında günde 100 hasta gören ortopedi uzmanını seni askere alıyorum diyip 6-12 aylığına almak kulağa nasıl geliyor?

    bunun için biz bedelli askerlik diyoruz. bu hizmet için bu adamların parasını alın. aslan gibi askerliğini yapan, bu işi mühendisten, doktordan 1000 kat daha iyi yapacak olan profesyonellerimize verin. insansız araçlar geliştirin. teknolojiye yatırın.

    dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde zorunlu askerlik yoktur. ama bir çoğu inanılmaz iyi ordulara sahiptir.

    bedelli askerlik çok kolay rasyonalize edilir ve bu halka anlatılır. bizim halkımız ferasetlidir. korkmayın. paranın nereye gittiğini anlattığınızda dimdik arkanızda durur!

    bu derdi artık bitirin!