saatin arkasindaki civi33
profili

  • mall of istanbul'a gelince trafiğin hep tıkanması

    açılın tespitçiniz geldi.

    şimdi size birilerine anlatır gibi anlatıyorum:

    görsel bu görüntüde olay başlıyor. bayrampaşa yanyoldan gelip de tem'e bağlandığımız nokta. burada bazı uyanıklar 2 numaralı alana kadar sağdan basıp kafa yapıyor. * genel olarak istanbul trafiğinin terörlerini bunlar oluşturur da o ayrı konu. oradaki taralı ofset alanda kamera olmasa, daha beter olurdu.

    ileri doğru devam ediyoruz...

    görsel burada gördüğünüz gibi basın ekspres yolundan gelen araçlar* edirne yönü için tem'e bağlanmak istiyor ama ne hikmetse köprünün altındaki yol boşken, üstünde birden trafik oluşuyor. sebep? çünkü virajı alan adamlar cart diye yola atlıyor* ve arkadan gelen fren yapıyor.

    bitmedi...

    görsel burası da mall of'un önünden gelen araçların tem'e bağlandığı nokta. orası aslında tek şerit, bilin bakalım ne oluyor? araçlar çift şerit yaparak yola çıkıyor ve yukarıdaki durumun aynısı oluyor.

    gişeler kalktı evet ancak yol 3 şeritten birden 5-6 şeride çıkıyor. sürücüler şeridinde gitmek yerine diğer şeritleri de dolduruyor. sonra 6 şeritlik araç 3 şeride girmeye çalışınca dananın kuyruğu kopuyor işte. bütün bu olayı toplayıp geriye doğru hayal ederseniz, mall of trafiği batışehir'den başlamış oluyor böylece.

    şimdi size gişelerden sonrasını, tema istanbul'a inerkenki yolu gösteriyorum. görsel kırmızı çizgiyi takip edin sağdan sola doğru, trafik nasıl da düzene girip rahatlıyor değil mi? çünkü giriş çıkış yok, yol ayrımı yok.

    türkiye trafiğininde en büyük sorunlar bana göre, yola katılım sağlanılan yerlerde kurallara uyulmaması. seyir esnasında takip mesafesine uyulmaması. şerit değiştirme işleminin kurallara göre yapılmaması. bu üç olay trafik belasıdır. yolda tampon tampona gidildiği için, öndeki adam az bir şey yavaşlasa, arkadakiler fren yapıyor, onların arkasındakiler duracak noktaya geliyor ve trafik başlıyor. sebep? sebep yok, sadece yavaşladı araba bir sebepten. mesafe olsa arkadan gelenler tolere edebilir oysa...

    evet, mall of istanbul trafiğinin oluşumuna tanık olduk bugün efendim. başka oluşumlarda görüşmek üzere.

  • cahillerin sık karşılaşılan yazım yanlışları

    (bkz: felan) tek geçerim.

    sohbeti bitirme, selamı sabahı kesme, iletişimi yok etme gibi yan etkileri vardır üzerimde.

  • artık doktor dövebiliyoruz

    kadın birini dövmeyi özgürlük olarak tanımlıyor. üstelik bir doktoru. işte bunun çocuğu da öğretmen dövmek normal sanıyor, komşunun cılız oğlunu dövmek normal sanıyor. babadan oğula nesil dedikleri bu işte.

    gel de medeniyeti, özgürlüğün tanımı öğret.

  • aracını valeye vermeyen fakir erkek

    bu başlıkta çok sağlam espriler oluyordu bir ara, o yüzden her otoparka girişimde bu başlık aklıma gelir. hafta sonu çok uzun zamandan sonra gittiğim mekanda "lan fakirlik yapma bugün, valeye ver de rahat et" dedim. kapım açıldı, paşa paşa inip kolay gelsin delikanlı dedim. işim bitip de geri döndüğümde anahtarı isteyip "ben çıkarayım aracı müsadenizle" dedim. arabaya bindim bir baktım vites p'de ve el freni çekili değil. bütün yük şanzımanda. çalıştırıp da n'ye alınca araç kastı...

    siz siz olun fakirlik yapmaya devam edin. arabanın a sından anlamayan insanlara aracınızı teslim etmeyin. bu başlık yine esprilerle aklımızda kalsın. az daha dsg yi kucağımıza alıyorduk.

    edit: imlâ

    edit2: nasıl park edilir diyenler için kabaca: araç durduktan sonra ayağın frendeyken vitesi n'ye al ve el frenini çek, ayağını kaldırdığında araba el frenine yerleşecektir. sonra tekrar frene basarak p'ye al. böylece aracı olması gerektiği gibi el frenine devretmiş olacaksın.

  • 2022 gelir vergisi dilimleri

    ay itibariyle içimizden geçmektedir.

    su mu aldın? bana para ver.
    yemek mi yiyeceksin? bana para ver.
    benzin mi alacaksın? bana para ver.
    elbise mi aldın? bana para ver.
    (bkz: kdv)
    .
    .
    .
    emeğinle çalışıp su içmek, yemek yemek, giysi almak, benzin almak için para mı kazandın? e bana ayrıca daha para ver... (bkz: gelir vergisi)

    -hocam peki ziraat bankası'ndan 750 milyon dolar kredi çekip ödemesem?
    +onda sorun yok, senin canın sağ olsun.

  • 128 milyar doların büyüklüğünü bir örnekle anlat

    çok büyük para olum bu, inanılmaz bir para bu 128 milyar dolar...

    öncelikle kaynak ingilizce

    kaynak türkçe

    özet: panasonic, amerika kansas'ta dünyanın en büyük pil üretim tesisini kuruyor. 4 milyar dolara anlaşmışlar ve 4 bin kişiye iş imkanı sunulacak.

    dünyanın en büyük pil üretim tesisi. 4 milyar dolar. prestije bakar mısın? bizim ülkemizde kurulacak olsa; ekonomiye, üretime olacak katkısını düşünmek bile orgazmdan daha zevkli anlar başlığında ilk sıralara oynar.

    söz konusu paraya, bu ölçekte bir tesisten 32 tane yapabilirsiniz ve bu tesislerde 128 bin kişiye iş imkanı sağlayabilirsiniz.

    bak anlamayana tekrar yazayım: 32 tane, dünyanın en büyük pil üretim tesisi diyorum, 128 bin kişiye iş, ekmek, aş diyorum.

    kime diyorum...

  • 25 şubat 2022 akaryakıt kuyrukları

    benzin istasyonlarında kuyruk görürseniz şaşırmayınız, savaşta falan değiliz evet, ülkemizin adı ne ukrayna, ne rusya... kuyrukların sebebi benzin ve motorine gelen ortalama 1,56 türk lirası zam. insanlar yine cebindeki parasını olduğunca korumak için, 40-50 lira kâr etmek için mecburen sıraya giriyorlar.

    "biz 30 sene önce gaz yağı guyruğundaydıkkk, yağ guyrukları varıdıı" diye ağlayan amcalar keşke görse bu detayları.

    ey benim güzel ülkem...

    edit: şu linki bırakayım, istediğinizde tıklayıp bakabilirsiniz. herkes kendi kuyruğuyla başlığa dahil olabilir.*

  • iyi montların nerede olduğu sorunsalı

    bu başlık bir türkiye özetidir. başlığı açan kişi mont bulamadığını söylemiş, şu şu markalar var ama 4 bin lira da veremem yani demiş. altta süper zekinin biri canada goose diye hava yapmış. 1000 euro olum bahsettiğiniz o bahsettiğiniz mont. 15 bin tl yani. şaka gibisiniz.

  • sakarya'da açılan uçak kafe

    ilginç bir olay. ilginç olanı bana göre şu; bir kafe açılıyor, trt falan gelmiş, 3 kişi sırayla konuşma yapıyor falan hhhaha. lan kafe kafe... ben beğenmedim ama sakarya'ya layık bir hizmet gibi duruyor.

  • rokadan sonra en sevilen ot

    buraya yazarsam içeri alırlar.

    edit: yanlış anlaşılmasın. ben buraya brokoli yazarsam, roka lobisi bana kin güder anlamında dedim.*

  • 7 eylül 2021 türkiye'de mu varyantının görülmesi

    sikecem virüsünü de varyantını da. nasıl bir şeyse ponzi sistemi gibi alt alta çoğalıyor pezevenk.

  • taliban'ın türklerin desteğini istiyoruz çağrısı

    "muhalifleri ezme gibi bir derdimiz yok" demişler.

    asmak, kurşuna dizmek, taşlatmak var ama ezerek öldürmeyi henüz seçeneklere koymadıklarından bahsediyorlar sanırım.

  • 15 haziran 2021 seda sayan iddiaları

    ülkede herkes kirli, herkes suçlu. biz de ay sonunu getirmeye çalışalım amk.

  • itü inşaat mezunlarının işsiz kalması

    yanlış okuldan mezun oldukları için olabilir.

    doğrusu için (bkz: kartal imam hatip lisesi)

  • göcek'te teknedeki ilginç fotoğraf çekimi

    ağzını yaya yaya "demin biraz önce iki tanesi sevişiyordu" diyor, diğeri de "aa basuru var" diyor.

    yemin ederim kadının kadına yaptığını kimse kimseye yapmıyor. o göt kendilerinde olmayınca nasıl da çamur atmışlar. hahahhaa

  • g. afrika'daki para nakil aracı soygunu girişimi

    al bu sahneyi baby driver'a koy sırıtmaz. gözlüklü abiye tüm malımızı emanet edebileceğimizi gösteren video. siyahi olan vatandaş ise aynı sınavda düşük ama mülakatta yüksek puan almış partili gibi duruyor.

  • üstteki yazar ile ilgili bir tahmin bırakmak

    kusura bakmayın ama ne salak salak başlıklar bunlar ya?

    (bkz: ekşiçöplük)

  • senaristlerin ozan güven bildirisi yayınlaması

    tecavüz, dayak, çocuk kaçırma gibi iğrenç konuları, türk televizyonlarına amerikan senaristler yazdı sanırım.

  • kişinin cenazesinde dağıtılmasını istediği yemek

    ben ölmüşüm, bok yesinler affedersin.

  • yalnızlık seviyeni bir cümleyle anlat

    yalnızlığı hayatında kadın olup olmamasıyla ilişkilendiren insanları gördüğüm başlıktır. yalnızlık böyle bir şey değildi bence ya.

    edit: bir kaç kişi daha 31 esprisi yapmıştı fakat başlık tutunca utanıp silmişler sanırım.