silentiarius1
profili

  • izmir'de gidilesi yerler

    ------------------------- alsancak -------------------------

    1888 : elektronik müzik dinleyen paralı berkecan ve özel üniversiteli mervelerin uğrak noktasıdır. dünyanın dört yanından dj'ler gelir, kapıdaki görevlileri öküzdür.

    la puerta : ortamı harikadır. bar etrafındaki taburelerde oturmak çok şahane hissettirir ve insan gibi sosyalleşmek için izmir'deki ender mekanlardandır. fiyatlar pahalıdır fakat rochefort trappistes 8 ya da chimay blue içeceğiniz tek yerdir. yemekleri başarılıdır. yoğun gün ve saatler için mutlaka rezervasyon gerektirir. personeli çok ilgili ve bilgilidir, tavsiyelerine güvenebilirsiniz.
    edit 1 : alsancak'takinin çok gürültülü olduğu söylendi, bu doğru. belirtmemişim. iki saat kalınca kafa şişiyor, karşısındakine sesini duyurmak için boğazını patlatıyor insan. gitmedim fakat bostanlı şubesi daha sakinmiş.
    edit 2 : burası dönem dönem yurtdışı gezileri düzenler, ilgilenenler mekanın intsagram duyurularına bakabilir.

    varuna gezgin : zamanla la puerta'nın gerisinde kalmışsa da kesinlikle arkadaşlarla oturup muhabbet edilecek yerlerin başında gelir. iç dekorasyonu güzeldir. buranın da fiyatları biraz yüksektir. export bira çeşitleri la puerta'daki kadar zengindir.

    kovan : fiyatları ortalamadır, kaliteli, ambiansı hoş bir mekandır. kalabalıktan kaynaklı gürültülüdür.

    faktori food : son derece güzel fast food yemekler yapan bir dükkandır. indirimli verdikleri shotlar fena değildir.

    the burnger : hamburger konusunda ohannesburger'i tahttan indirmiştir. yanına verdikleri baharatlı patates kızartması efsanedir.

    pizza locale : alsancak'taki merkez şubelerinde mükemmel pizza olayları döner. çok zengin bir menüsü ve italyan usulü pizzaları vardır. domuz bacon'lı pizzaları menülerden kaldırıp kalplerimizi kırmışlardır. fiyatlar mı? pahalı. ama her kuruşuna değer.

    alavara : ucuza makarna'dır, başka numarası yoktur. ergen kaynar.

    yaşam vegan cafe : veganlar için iyi bir seçenek olacağını düşünerek buraya yazdım. kendim gitmedim ama önünden geçerken böyle de bir mekan olduğunu öğrenmiş oldum.

    sardunya's : alsancak'ta sıcak şarabı en iyi yapan yerdir. evet hepsini denedim. emre aydın'ın klip çekmesi için uygun bir ambiansı, loft bir iç mekan tasarımı ve romantik bir şöminesi var.

    sardunya : bir üstteki mekanın kardeşidir, sahibi aynı kişidir. bahçe kısmı ferah, sade ve zevkli döşenmiştir. arkadan gelen müzik sesinizi bastırmaz, sevdicekle oturup ciddi meseleleri tartışabilirsiniz, doğum gününüzü kutlarsınız, kalabalık arkadaş grubunuz varsa büyük masif ahşap masalarda göt göte oturmadan sosyalleşirsiniz.

    iz performance : nitelikli, kendi alanında başarılı müzisyen ve grupları canlı dinleyebileceğiniz yegane mekandır. sahibi ve çalışanları güzel insanlar olup, malzemeden kısmadan tam ayarında yaptıkları kokteylleri ile insanları mutlu etmeyi bilirler.

    cinatı cafe bar : sikseler bir daha gitmem buraya. basık, ses sistemi kötü ve bira vermekten başka bir şey yapamayan barmenlerin olduğu bir mekan. belli günler canlı müzik var.

    republic : dışardan albenili görünür, belli ki paraya acımadan dekorasyon yaptırmışlar. hem bar hem cafedir. personeli cahildir. garsona ''espresso makinesi var mı?'' dersiniz suratınıza bön bön bakar, ''laktozsuz süt var mı?'' dersiniz ne olduğunu bilmediği için lafı değiştirip ''sizi yorgun gördüm, kış çayı getireyim'' mi der. ne var kış çayının içinde diye sorarsanız, bilmez, bir şeyler geveler. öyle de içi boş bir mekandır.

    less ordinary coffee + cocktails : özellikle freelancer'lar için ideal bir mekan, kahveleri çok başarılı ve fiyatı uygun, fakat alkollü içecekler fazla pahalı. içmekan tasarımı ile yardırmışlar tebrik ederim.

    bean ıı cup : bornova sokağındaki ufak bir kahve dükkanıdır. kahveleri titizlikle hazırlayan ve işini bilen bir abimiz vardır. buradaki kahvenin tadı starbuck's kahvelerinin ağzını burnunu dağıtır.

    köfteci turgay: alsancak'ın ara sokaklarından birinde bulunan (1456 sok) yılların köftecisidir, öğrenci dostudur ve son derece lezzetlidir. köfteden sonra şambalisi de denenmelidir.

    dinozor bar : son dönem rock ve metalci yuvasıdır. umarım içerdeki ses sistemi açılışlarında şahit olduğum gibi kötü değildir hala.

    berlin's, club oje, jackson's, hangover, clinic, arabesk dolmuş, vecihi : eğlenmek için uzak durulması gereken mekanlardır. içeriye sizi almak için dandik ikramların vaadinde bulunurlar. içeriyi kalabalık göstersin diye 3-5 masa eğleniyormuş gibi yapan part-time elemanları vardır. dj'leri ucuz ve piyasa müzikler çalar.

    sonra editlenebilir.