sg8886
profili

  • bankaya verilen avm'yi yarı fiyatına geri almak

    ifade edilesi zor bir durum, bir cumhuriyet gazetesi haberi,

    kiler holding, borcuna karşılık verdiği sapphire avm’yi 'yarı fiyatına' geri aldı.

    yandaş bir holdingin bir çırpıda vergilerimizden kazandığı milyon dolarları cebe atma durumudur, banka kamu bankasıdır, bu zarar kamu zararı yazılarak vergilerimizden karşılanacaktır, oysa okullarda çocuklarımıza yemek için, asgari ücretin altında maaş alan emeklilere ek destek için bütçe yokken.

    akp iktidarıyla yükselişe geçen kiler holding, borcuna karşılık bir kısmını 100 milyon dolara halkbank’a sattığı sapphire avm’nin tamamını 48 milyon dolara geri aldı. sayıştay 2021’de avm için 78.9 milyon dolar değer biçti. emlak fiyatlarının patladığı dönemde bina “yarı fiyatına” kiler’e geçti.

    link

  • emekli milletvekili zammının yüzde 176 olması

    2023 yılında gerçekleşen zam oranıdır, sözcü gazetesi erdoğan süzer haberidir,

    son bir yılda milletvekili emeklilerine yapılan zam yüzde 176'yı buldu.
    emekli vekillerin aylığı 51 bin 970 lira oldu.
    halen hem milletvekilliği yapan hem de emekli milletvekili olanların aylık geliri ise 125 bin 349 liraya çıktı.

    asgari ücretin altında maaş alan emeklilerin maaş düzeltme teklifi akp-mhp oyları ile reddedildi.

    link sözcü

  • 8 liralık boruyu 2 bin 239 liraya almak

    bizim paramızı kullanarak yine bizlere döşedikleri muhafaza borusu rezaletidir. sayıştay raporu sayesinde ortaya çıkmıştır.

    sayıştay 2020 raporu'na göre karayolları genel müdürlüğü’nün (kgm) açık ihale yerine pazarlık yöntemiyle yaptığı bir ihalede, birim metre fiyatı 7 lira 94 kuruş olan muhafaza borusunu 2 bin 239 liraya aldığı görülmüş.

    eskişehir’de bağlantı yolu ihalesini açık ihale yöntemi yerine pazarlık usulüyle gerçekleştiriyor. bu iş kapsamında 200 metre muhafaza borusu kullanılması öngörülürken; işin bitiminde 3 bin 862 metre muhafaza borusu kullanılıyor. ve sonuç olarak muhafaza borularına 8 milyon 646 bin 91 lira ödeme yapılıyor. buna göre bir metre muhafaza borusunun maliyeti 2 bin 239 liraya çıkıyor. ancak tedaş’ın resmi birim fiyatına göre muhafaza borusunun metre fiyatı 7 lira 94 kuruş! 30 bin 665 lira maliyetle yapılması gereken muhafaza boruları pazarlık usulüyle 100’lerce kat artarak 8 milyon 646 bin 91 liraya çıkıyor.

    200 metre muhafaza borusu kullanılması öngörülürken; işin bitiminde 3 bin 862 metre muhafaza borusu kullanılıyor.

    200 metrelik işe 3 bin 862 metre boru kullanmak

    edit: linkte hata olmuş, düzeltildi.

  • thy'den yenigiresun.net'e her ay 200bin lira ödeme

    yeni bir rezalet olabilir,

    thy yönetim kurulu başkanı ilker aycı’nın, yakın arkadaşı ve giresunspor’un eski başkanı mustafa temel bozbağ’ın sahibi olduğu yenigiresun.net adlı siteye, ‘içerik bedeli’ adı altında aylık 200 bin tl ödeme yaptığı iddia edildi.

    haberdeki bir diğer iddiaya göre, thy spor kulübü başkanlığı da mustafa temel bozbağ’a teslim edilirken bu görev karşılığında 40-50 bin tl aralığında bir maaş ödemesi yapılıyor.

    kaynak

  • 46 günde 37 ton et tüketmek

    samsun atakum akp li belediyenin 37 ton et satın alması ve 46 gün sonra da yapılan denetimde stoklarda hiç et bulunamaması sonrası ortaya çıkan durumdur.

    46 günde 37 ton et tüketmişler, veya almadan parasını vermişler.

    samsun, atakum’da belediye başkanlığı görevini akp’li isak taşçı’dan devralan chp’li cemil deveci, belediyeye ait şirketin hesaplarını incelemeye aldı.

    ortaya çıkan fatura başkan cemil deveci'yi şok etti. sözcü'den ismail akduman'ın haberine göre, belediyeye bağlı atakum imar inşaat şirketi’nin 2 şubat- 26 nisan 2019 tarihleri arasında sadece bir firmadan toplam 37,5 ton “lop et” alımı gerçekleştirdiği belirlendi. şirket et alımı karşılığında firma 1 milyon 628 bin lira fatura kestiği belirlendi.

    46-gunde-37-ton-et-tuketilmis

    söz konusu firmadan yapılan alışlara ilişkin nakliye bakımından nakliye faturası veya taşıma irsaliyesi bulunmadığı, şirketin söz konusu iktarlardaki eti depolayabilecek soğuk hava deposunun bulunmadığı, 08. 04.2019 tarihinde yapılan fiili stok sayımında şirket stoklarında hiç et bulunmadığı tespit edilmiş.

  • 22 mart 2018 zuhal olcay'a hapis cezası verilmesi

    şarkıyı " recep tayyip erdoğan hepsi boş hepsi yalan bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya” şeklinde yorumlamış, el işareti yapmış... 10 ay hapis..

    r.t.erdoğan’ın bir grup akademisyen için söylediği “alçak, zalim, kapkaranlık, cahil, tiksinti verici, vatan haini, lümpen, terör örgütünün maşası, ahlaksız, mandacı artığı, ruhu kirlenmiş” sözlerine açılan hakaret davasına , mahkeme “ifade ve düşünce özgürlüğü” kapsamında olduğuna hükmetti.

    davalı erdoğan olunca ifade özgürlüğü