hasta ruhlu pislik7
profili

  • sevgilimin geçmişi önemli değildir diyen erkek

    başka birinin yaşadığı herşeyi, her anı, kafasından geçen her düşünceyi bilmeniz mümkün değildir. öğrenemezsiniz. size yalan da söyleyebilir, çok önemsediğinizi görünce sizi manipüle de edebilir. hedef de şaşırtabilir. asla bilemezsiniz. ne kadar katı iseniz aptal durumuna düşme olasığınız o kadar artar. öğrenmeye kalkışırsanız da kendi hayatınızı zehir edersiniz. şu kim bu kim o ne dedi bu ne yaptı derken kafayı sıyırırsınız. bir bakmışsınız ki başka adamları düşünüp duruyorsunuz. o yüzden hiç düşünmemek ve ilgilenmemek en iyisidir. aksini iddia edenin kendine ne saygısı vardır ne de güveni.

  • berat albayrak'ın 47 bin liralık kalorifer peteği

    sınırsız param olsa ve kırk yıl düşünsem aklıma “altın varaklı kalorifer peteği” gelmez. orhan veli’nin şiirinde “celal bayar’ın ahır uşağı kadar aristokrat” deyişi gibi absurd bir tamlama olur anca. örneğin “berat albayrak’ın altın varaklı kalörifer peteği kadar gereksizsin ulvi”. yaşamayı bilmeyen zenginlerin parayı nereye harcayacakları bulamadıkları an duydukları boşluk duygusuna merhem olarak bulunmuş bir şey altın varak. çok şey anlatıyor.

  • şener özbayraklı

    yabancı sınırı dedkoduları meyvelerini vermeye başlamış. allah kahretsin böyle futbolu. çöp kuralı resmen.

  • galatasaray'ın 11 yabancıyla maça çıkması

    fransa milli takımının 11 yabancıyla(fransız olmayan) dünya kupası kazandığı çağda mühim değildir.

  • 10 kasım 2018 kayserispor galatasaray maçı

    güntekin yavşağı ne zaman galatasaray kazansa rakibin yapamadıklarına getiriyor lafı, ne zaman galatasaray kaybetse rakibin yaptıklarından bahseder. beşiktaş fener maçlarında rakipten asla bahsetmez. bunları görmüyoruz sanma beinsport. sana da ayar vereceğiz.

  • 6 ekim 2018 muslera'ya gösterilmeyen kırmızı kart

    pozisyon dışarda, son adam değil. topa vuruyor. topa önce vuran topa önce sahip olmuş sayılır. top muslera'da yani. kasıt yok, ayağını geri çekiyor. en fazla faul çıkar bu poziyondan. o da dengesizlikten.

    dahası; utku mu nedir daha beterini son adama yapmıştı. ona da faul bile çalınmamıştı. geçen hafta lens. pepe'nin rakibini itip galibiyet golü atması vs. cüneyt'e gelince; adam kupa maçında bir tek kendisinin verebileceği bir karar vererek rodrigues'i düşüren dany'i atmamıştı. hadi böyle şeyler hiç olmuyormuş gibi yapalım. birileri o kadar aciz bir camia ki tff başkanı kendilerinden olmasına rağmen, tvlerde kendi taraftarları yorumcular kaynamasına rağmen gerekli lobiyi yapamıyorlar da hala tff galatasaray'ı kolluyor. ya da böyle birşey yok; kronikleşmiş ağlamak a planı, çaresizce çamur atmak b planı. hangisi daha kötü ve acizce karar veremedim. ya da sonuncusu şu; siz çok güçlüsünüz sizin ceza eşiğiniz daha düşük olmalı acizliği, biraz bizi kollamaları lazım zayıflığı. kıyamam. gereken yapılsın. biz yine kazanırız.

  • beşiktaşlılara tinerci denilmesinin sebebi

    merak eden arkadaşlar için söylüyorum; bu lakabın çıkış noktası beşiktaş çarşıda özellikle akaretlerdeki beşiktaş atkılı tinercilerdendir. ancak yayılması ve çok kullanılır hale gelmesi farklıdır. birincisi; 2013 yılında sanırım bir maçta melo'ya veya ebue'ye öfkelenen beşiktaşlı taraftarlar sahaya atlarlar. ancak futbolcu dövmek niyetiyle sahaya giren taraftar sarhoşluktan kendi kendine yere yığılır. o ara çok kullanılmıştı tinerci lafı sözlük ortamlarında. sonrasında da; beşiktaşlı bazı taraftarların gerçeklikten uzak, abartılı ve akıl dışı ifadeleri de tiner metaforuyla adlandırılmaya başlandı. bir nevi tinerin halüsinasyon etkisi. şimdi ise baya baya trol oldular, o trollere verilen isim "tinerci".

    2:00

    edit: bu arada eskiden beşiktaş’a “arabacılar takımı” denmesinin sebebi de eskiden beşiktaş meydanda taksi gibi at arabalarının olmasıdır.