eruptiwe1
profili

  • çocuğa tecavüz eden 92 kişinin serbest bırakılması

    karakter sınırı olmasaydı: engelli çocuğa tecavüz eden 92 kişinin serbest bırakılması olacaktı başlık.

    üst edit:bu sapıklar silah zoruyla dayak atarak ifadeleri degiştirtiyorlar. yayın yasaklıymış bu olay 2014-2015 arasında ancak şimdi haber yapılabiliyor.

    arkadaşlar uplayın her yere yazın.

    tutuksuz yargılayan hakim de görevden alınsın.

    bıçak zoruyla eli ayagı ağzı bağlanarak tecavüz ediyorlar 2 yıl boyunca, daha sonra annesini ve kendisini döverek baskı ve dayakla ifadesini zorla değiştirtiyorlar.

    diyarbakır'ın kulp ilçesinde zihinsel engelli kız çocuğu f.b. (14), 2 yıl boyunca esnaf ve kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 92 kişinin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

    diyarbakır'ın kulp ilçesinde 2015 yılında bir cinsel istismar soruşturmasında ifadesi alınan zihinsel engelli f.b., 2014 ve 2015 yıllarında 92 kişinin defalarca cinsel istismarına maruz kaldığını söyleyip, bu kişilerin isimlerini savcılığa bildirdi. ifadesi alınan f.b., babası öldükten sonra istediği saatte eve gittiğini belirterek, "bunu fırsat bilip, beni takip eden kişilerin cinsel istismarına uğradım. bu kişiler bana defalarca tecavüz etti" dedi.

    --- spoiler ---

    f.b., ifadesinde şunları söyledi:

    "bana ilk tecavüz eden e.ş.'dir. e.ş.'nin kardeşi m.ş. beni bir eve götürdü. ellerimi ve ayaklarımı bağlayıp, ağzımı koli bandı ile bantladı ve tecavüz etti. tecavüz eden veya ilişkiye girdiğim kişiler sonra başka kişilerle ilişkiye girmemi istedi. biri evimize gelerek, benimle ilişkiye girmek istedi. bunu annem gördü. sonra annemi arayıp, beni evine göndermesini istedi. gittiğimde tecavüz etti. durumumu tüm mahalleye ve dedeme söyleyecekleri tehdidi ile tecavüz ediyorlardı. bıçağı karnıma dayayıp, zorla tenha yerlere götürüp, tecavüz ediyorlardı."

    bakanlık, 'bırakmayın' dedi

    aile ve sosyal politikalar bakanlığı avukatı remzi atalay ise mağdur ailesine ifade değiştirmeleri için baskı yapıldığını belirterek, f.b.'nin annesinin de baskı altında olduğunu söyledi. f.b.'nin gittiği rehabilitasyon merkezinde çalışan a.c., mağdurun sürekli uzun kollu giydiğini, sağ kolunun omzuna kadar darp izi dolu olduğunu, sağ elinin üstünde çizikler olduğunu, bir kez boynunda morluk ve tırnak izi gördüğünü söyledi. mahkeme, 28 mart 2017'deki duruşmada 11 sanığın, 21 eylül 2017 günkü duruşmada ise diğer 10 sanığın serbest bırakılmasına karar verdi. itiraz eden aile ve sosyal politikalar bakanlığı avukatı remzi atalay, toplanmamış deliller olduğunu belirterek, "mağdur baskı nedeniyle sürekli ifade değiştiriyor. anlamak için müneccim olmaya gerek yok. sanıklar tutuklu yargılansın" dedi.

    ailemi tehdit ettiler vazgeçtim

    yargılama sırasında şikâyetten vazgeçtiğine dair dilekçe gönderen mağdurun, 25 eylül günü yeniden ifadesi alındı. ilk ifadelerinin doğru olduğunu söyleyen mağdur, "sanıkların ailesi tehdit ettikleri için şikâyetten vazgeçtim.

    anlattığım tüm olaylar doğrudur. sanıklar tarafından çok kez tecavüze uğradım. baskı altında şikâyetçi olmadığıma dair dilekçe gönderdim. tüm sanıklardan şikâyetçiyim. üzerimizde yoğun baskı var. annemi dövüp para teklif ettiler. baskı ve dayak yüzünden şikâyetten vazgeçtik" diye konuştu.

    f.b.'nin cinsel istismara uğramasına ilişkin sanık n.y.'nin tutuklu yargılamasına da 22 kasım 2017 tarihinde 6'ncı ağır ceza mahkemesi'nde başlandı. savcılık talebi ile kapalı yargılama yapan mahkeme, sanık n.y.'nin tahliyesine karar verdi. 2 mahkemedeki davalarda tutuklu sanık kalmadı.

    bir de işkence ediyorlardı

    21 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına aile ve sosyal politikalar bakanlığı, insan hakları derneği, diyarbakır barosu çocuk hakları merkezi ile kadın hakları merkezi de katıldı. yargılama sırasında ifadesi alınan f.b., zorla, tehdit ve şantaj ile istismara uğradığını belirterek, "durumumu kimse bilmiyordu. dedeme söylemek ve bıçakla öldürmekle tehdit ettiler. tehditlerden dolayı sesimi çıkaramadım. 2 sanık ilişki sonrasında bana eziyet ediyor, eve gitmemem için dövüyorlardı. üzerimde sigara söndürdüler."

    ilçedeki her meslekten var

    diyarbakır çocuk izlem merkezi'nde yeniden ifadesi alınan f.b., bir şüphelinin yaklaşık 200 kez, bir şüphelinin ise ölüm tehdidi ile 100 kez kendisine cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. mağdurun ifadelerinde 92 isim tespit eden güvenlik güçleri, beyanlara göre f.b.'nin zorla veya kendi rızasıyla 2 yıl içerisinde en az 653 kez istismara uğradığını belirledi. verdiği isimlerin bazılarının kardeş olduğunuolduğunu ifade etti.
    --- spoiler ---

    bursagundem
    posta gazetesi
    hurriyet
    onedio