hz joseph3
profili

  • 3 yılda 1 milyon yazılımcı

    sanki paladin basıyor mübarek!

  • 2019 ekonomik krizi

    bir şehre bir fabrika açarsın o şehrin kaderi değişir bir anda onbinlerce boğazdan ekmek geçer. hem de öyle son model fabrika açmana da gerek yok bi tütün fabrikası açarsın veya bir kumaş fabrikası ya da bir yedek parça. kar etmeli mutlaka, misliyle olmasa da kendini güncel tutacak kadar. o şehrin çocukları girecek orda çalışacak ki şehrin ekonomisi dönsün damardan akan kan gibi can gelsin.

    ama sen olan fabrikayı kaparsan, tütünü bitirirsen, kumaşı bitirirsen, pancarı bitirirsen. o kendini çeviren fabrikaları yok edersen neticesine katlanırsın.

    şu anki yönetimin bu krizin hakkından gelmesi imkansız, denetleyici mekanizma yok. kurulan sistem o kadar çok kişi tarafından yeniyor ki alınan borçların çoğu bu yiyici ve asalak kitle tarafından tüketiliyor. şu an bir siyasal islam rüyasının nasıl büyük bir çöküşe döndüğünü izliyoruz. bu çağda dini kökenli çıkar zümresi kurmanın maliyetini görüyoruz.

    sorun şu arkadaşlar dünya hiç olmadığı kadar rekabetçi. bütün ülkeler savaşı bıraktı ekonomik olarak var olmanın peşinde. bu çağda ilk çağ dinlerindeki fantazilerle ülke yönetilmez. bu konuda ısrar etmek mutlak açlık ve fakirliktir.

  • evi soyulan polat holding ceo'su

    dikkatinizi çekerim haberin devamında hırsızları izmaritteki dna dan bulmuşlar.

    zamanında benim de evime hırsız girdi, polis siklemedi bile. illa araya hatırlı birilerini sokmak mı lazım. bence haberin bu kısmı daha önemli.