jix6
profili

  • almanya'nın zengin olma sebebi

    bazıları "kredi kartıyla geçinmemeleri" yazarak kendini komik duruma düşürmekten çekinmemekteler. çünkü bu durum kesinlikle sebep değil sonuçtur. gelelim sebeplerine; %3 enflasyon, faizsiz kredi, alım gücü, taksitle araba olanakları olan ve tabana yayılan eşitlik ve refahlık anlayışına sahip ülke bulursam ben de kredi kartı kullanmam.

    çorak toprakları, insanlık düşünce yapısında mihenk taşı olan alman bilim ve felsefesiyle bir tutuyorlar. geçmişe göz attığımızda ortaya çıkan bir kaç ismi saymakla başlayalım o halde:

    leibniz, friedrich schelling, johann gottlieb fichte, kant, hegel, feuerbach, marx, arthur schopenhauer, nietzsche, karl jaspers, goethe gibi ünlü filozoflar bulunmaktadır.

    mütevaziliğe gerek yok çünkü hakikatten uzaklaştıkça zihinlere perde çekiyoruz. çok övündüğünüz osmanlı, bu ülkenin askerliğini ve getir götürünü yapıyordu. ucuz iş gücünü karşılıyordu.

    güçlü devlet ancak güçlü vatandaşlar yetiştirerek olur. ahmet hamdi tanpınar'ın dediği gibi "türkiye, evlatlarına kendisinden başka bir şeyle meşgul olmak imkanını vermemiştir."

    "sakız orucu bozar mı?", ceddin deden, enişte, cariye konularından ilerlemeye devam.

  • gençlerinin %43'ü mutsuz olan ülke

    tüik'in açıkladığı verilere göre türkiye'deki gençlerin %43'ü mutsuz olarak kendilerini görüyor.

    bakın çok açık söylüyorum bu duruma karşı acil önem planları devreye girmezse, ahlaki, manevi, sosyal yapıyı oluşturan tüm etmenlerin hepsi çöküntüye uğraması kaçınılmazdır. mutsuzluğu salt duygusal durum olarak görmek, anın içine sıkıştırmak yöneticiler için vicdan rahatlatmaktan öteye gitmeyecektir.

    insan hayatının en hassas, en etkili, en hatırada kalacağı zamanları mutsuz geçiren nesillerin ne ülkeye ne de topluma en ufak etkisi olmayacaktır. çünkü birey en güzel zamanlarını "geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı, eğitim zorlukları" altında yaşamış ise, hayata ve topluma karşı kuşkulu, öz güvensiz ve sağlam temellere dayanmayan tabiri caizse çıt kırıldım bireyler olarak yaşamaya devam edecektir.

    antidepresan, uyuşturucu vb. kullanımların artmasının bilimsel nedenlerinden birisidir mutsuzluk. modern çağda mutsuzlukla imtihan olan birey, geleceği inşa edemez, tutunduğu bir dal bulamaz.

    ailelere hapsolmuş bireyler internetin gücüyle küresel hayatlara şahit oluyorlar. bu durumu göremeyen ya da gençlere yönelik atımlar yapmayanlar yozlaşmanın pençesinde yok olacaklardır.

    dostoyevski'nin romanında dediği gibi.

    delikanlılardan yeni nesiller doğar.

    peki

    delikanlılara ne kadar bakabiliyoruz? sonuç ortada.

  • öz kızını iki defa hamile bırakan adam

    dna sonuçlarından babasının kıza tecavüz ettiği kanıtlanmış vahim olaydır.

    altına da yazar bir müsveddesi türkiye'de mahkemenin nasıl işlediğini bilmediğinden mütevellit yargı diyerek ahlak dersi satması da ayrı bir ironidir.

    haberin vahameti apaçık ortadayken hala yargı kararı diyerek olayın hukuksal zeminini tartışmaya açmak aymazlıktır.

    riyakar olmayın tecavüz bu ülkenin dna'sında var.

  • imamoğluna oy vermeyeceğim çünkü

    (bkz: akp çocukları)

  • ak partiliyim ve seçimin yenilenmesini istiyorum

    (bkz: yapma demiyorum hobi olarak yine yap)

  • 1 mart 2018 sözlük kadınlarına tarihi çağrı

    (bkz: başlıklarını engelle)