yol gezer3
profili

  • 2 yıl aynı tür sektörde çalışamaz imzası

    hiçbir geçerliliği olmayan imza. yaptırımı da yok.

    ama, aynı sektörde geçilen şirkete eski şirketten bilgi taşımanın suçu çok ağırdır. örneğin rakip firmaya geçilip eski firmadaki yeni çıkacak ürünün bilgilerini vermek.

    onun haricinde bir sıkıntısı yok.

    edit: firmalar bilgi hırsızlığını engellemek için gizlilik sözleşmesi yapar. neleri yeni firmaya diyebilirsin diyemezsin orada yazar. ingilizcesi nda diye geçer. özellikle danışmanlar için maddeler çok sıkı olur. çünkü danışmanlar aynı sektörde birçok firmaya hizmet verir.

    edit2: ender de olsa, bunu yapıldığı taktirde firma işten çıkan kişiye iki sene için belirli ücret öder.

    bu arada merak edenler için neden geçersiz olduğunu anlatayım. maddenin amacı bilgi kaçırmayı engellemek güya (normalde gizlilik sözleşmesi bunu yapar). rakip firma o bilgiye ihtiyacı varsa zaten kaçıracak kişiye o çalışamadığı iki sene için parayı zaten öder, ama genelde taşeron üzerinden işe alır. bu yüzden bu madde işlevsel değil zaten. gizlilik sözleşmesi ise tam bu duruma cevap verir. ayrıldığınız şirkette gizli etiketi konmuş hicbir bilgiyi hiçbir zaman başka bir yerde açığa çıkaramazsınız.

  • mantının ermeni yemeği olduğu gerçeği

    moğollar da mantı yapar: (bkz: khuushuur) ve (bkz: buuz). bence insanlar moğol yemeklerini kendi yemekleri sanıyor.

    (bkz: cengiz han) tarafından tüm asya ve neredeyse ortadoğuda estirilen fırtınaları düşününce ne demek istediğimi anlarsınız.

    edit: fark ettim ki, tarih bilgimiz biraz azmış. gelen mesajlar bunu gösteriyor. nasıl cengiz han önüne çıkar her kadına tecavüz ettiyi öğrendiniz anlayamıyorum. az beyninizi kullanın. cengiz han devasa bir alanı fethetmiş. bu alanda ne kadar kadın yaşadığını bir hayal edin. cengiz han niyetlenseydi tecavüze, moğolistanın bozkırlarından dışarı çıkamadan yaşlanıp ölmüş olurdu. mantıklı mı sizce?

    cengiz han, fethettiği yerlerdeki kütüphaneleri yok etti, insanları katletti, moğollaştırmaya, asimile etmeye çalıştı. itiraz eden, direnen herkesi öldürdü. bu da devasa bir kültürel değişmeye neden oldu.

    az düşünün ya, az düşünün lütfen.

  • ekşi itiraf

    hayatı gerçek anlamda yaşamaya başladım. özgürlüğün dibine vurdum. bekar olmak ve istediğini yapabilmek, kıskançlık krizi çekmemek o kadar güzel bir şeymiş ki... istediğimle istediğimi yapmanın verdiği zevki hiçbir şey veremiyor gerçekten. boşuna bekarlık sultanlıktır dememişler. yeniden bir arkadaş çevresi yapmaya başladım. uzun bir süre arkadaş çevrem olmadan yaşadım. kimileri o kadar yakın, kimileri de sadece muhabbet için, ama günümü gün ediyorum.

    diyeceğim o ki, eğer yürümüyorsa, bitirin. ikinci bir şans vermek veya istemek hiçbir şeyi çözmüyor. o ikinci şanslar üç dört diye giderken, ruhunuz tükeniyor. hayat çok kısa, yarın sabaha yaşıyor olacağımın bir garantisi yok. o yüzden bugün, hele şu an eğlencenin dibine vurmak için bir engel yaratmamak lazım. zaten tüm engelleri biz kendimize yaratıyoruz.

    bunları dedim ama zaten okuyacağınız garanti değil. belki de onlarca kişi dedi ama, dinlemediniz. olsun birkez de benden duyun.