cryptical2
profili

  • ekrem imamoğlu'nun ibb seçimini kaybetmesi

    yarınki seçimin sonucu ne olursa olsun asla ama asla gerçekleşmemiş olacak durum. ekrem imamoğlu hali hazırda istanbul seçimini kazanmıştır. ancak akp ve akp'nin emir erleri olan ysk üyeleri imamoğlu'nun kazandığı seçime darbe yaparak seçimi iptal etmişlerdir. bu gerçek asla ama asla kanıksanmamalı yarınki seçim hakkında yapılacak tüm yorumlarda bu gerçek göz önünde bulundurulmalıdır.

  • beşiktaş

    taraftarları gerçekten zıvanadan çıkmış takım (yukarıdaki birkaç entryi yazan taraftarları ve düşünce yolu bu şekilde olanları tenzih ediyorum zaten onlar da durumun farkındadırlar). galatasaray'ın fenerbahçe'nin başlıklarına bakıyorum takımları yenildiğinde sürekli kendi takımlarına yükleniyorlar, bu taraftar güruhu ne zaman takımları sendelese sürekli rakip takıma, rakip takım taraftarlarına ve teknik heyetine küfrediyor. ya bu nasıl bir salaklıktır gerçekten hakem oyunda futbolcuna sarı kart gösteriyor sen gidip maçla hiç alakası olmayan başka bir rakip takımın teknik direktörüne küfrediyosun. bunun mantıklı bir açıklaması yok olamaz da.

    takımı futbol adına hiçbir şey oynamadan puan kaybediyor bu beyinsizler maçta küçük büyük fark etmez bir hakem hatası kovalıyor bulunca hemen küfürler havada uçuşuyor evet çünkü "herkes beşiktaşa düşman herkes beşiktaşın yok olmasını istiyor" tffsi mhksi ligin geri kalan 17 takımı kulübü kapattırma derdinde. bu nasıl bir paranoyadır, bir de birbirlerinden güç alıp bu paranoyayı kolektif bir hale dönüştürüyorlar. "evet renktaşım evet bizi bölmeye çalışıyorlar bizi bitirmeye çalışıyorlar" diye.

    sözlükte futbolla ilgili her yerde terör estiriyorlar. rakip takımın maçına atanan hakeme maç oynanmadan kesin şike yapacak diye küfrediyorlar. maç oynanıp bittiğinde rakip takımları puan kaybettiğinde istediklerini alıp bir iki dalga geçip bir dahaki hafta için pusuya yatıyorlar. yine maçtan önce rakip takımın teknik direktörünün başlığının altına yok şöyle ağlayacak yok böyle ağlayacak kesin puan alacak diye yardırıyorlar. puan kaybedince yine dalga geçip haftaya olacak maçı bekliyorlar. rakip takımları maç yapıyorsa kesinlikle her şey ama her şey rakip takımın lehine olacak çünkü hep rakip takımları "birileri" (mhk tff bütün ülke onlar haricinde) kolluyor.

    kendi takımlarının başlığının altına bakıyorsun "beşiktaşımızın, sevgilim beşiktaşım, beşikt-aşkımızın şöyle sikeceği böyle koyacağı maçtır" diyorlar ardından bu olmayınca tekrar diğer başlıklara yardırıp küfür ediyorlar. hayatımda bu kadar insanın aynı anda sanki söz birliği yapmışçasına ve tekrara düşerek böyle aptallıklar yaptığını bir bu ülkede gördüm. siyasetinden sporuna her yerde var. sikeyim fenerbahçesini galatasarayını beşiktaşını bi kendinize gelin yeter