aksi kanitlanmadikca cocuktur6
profili

  • silah sahibi sözlük yazarları

    silah insanin ruhunu okşar, dna'larimizda yazılı sonuçta avcılıkve toplayıcılık.

    lakin sıkıntılı bir mevzu, silaha degil kendine sahip olabilmek önemli.
    var bizim evde de bi tane, severdim arada bakımını felan yapardım gizli saklı yerde de durmazdi.
    sonra bi gün baktım ki dellendigi zaman silaha sarilabilecek bi davarla ayni evi paylaşıyoruz, saklattirdim anneme. ben bile bilmiyorum su an yerini.

    cok sevdiğim bir söz var;
    "güç; vurmaktan değil, vurmamaktan gelir"

  • başak purut'a instagram'da verilen efsane ayar

    bana bir film sahnesini hatirlatan ayar.

    hangi film olduğunu unuttum, sorgu sahnesi ama.
    sorgulanan bir zenci. zencinin neden orada olduğuna dair herhangi bir done vermeden direkt giriyor olaya. sahne sorgu ile açılıyor yani.
    zenci konuşuyor, insan hakları, efenime soyliyim ırkçılık, sırf zenci olduğu için tutuklanmış olmasi v.s. izleyeni soktuğu mod bu.
    sorgu memuru dinliyor ağzını açmıyor hiç.
    sahnenin finalinde şunu söylüyor;
    "dostum araba çaldığın için şu an buradasın, zenci olduğun için değil"

    dürümcüyü sözlüğü yozlaştırmasindan ötürü, sırf 2 dürüm daha fazla gömmek için bu yozlaşmaya canak tuttuğu için pek de sevmem.
    ama bu hususta hakkını yiyemem, sözlükteki aktroller akpli oldukları için değil, orospu çocukları oldukları için ucuruluyor ekseriyyetle.

  • akın öztürk

    partizanlik ve devlet geleneğinin arasındaki farkı gösteren komutandir.

    apo alcagina tek bir fiske bile vurdurmayan şey devlet geleneğidir, bu adami bu hale getiren şey ise partizanliktir.
    hiç bir parti rejimi yoktur ki 50 yıl yaşasın. elbet silinip giderler bir gün. eğer bir parti ayrıştırıcı politikalariyla iki arkadaşı birbirine kusturuyorsa, iki sevgiliyi ayiriyorsa, babayı oğula düşman ediyorsa artık o parti meşruiyetini kaybetmiştir.

    bugün bu adama yapılan işkence ve hakaret türk silahlı kuvvetlerinin orgeneral makamina yapılan bir hakarettir. tıpkı tayyip erdoğan cumhurbaşkanlığına seçildiği gün edilen küfürlerin aslında cumhurbaşkanlığı makamina edildiği gibi.

    bugün bu adama oh olsun demek, oturduğumuz apartmanin temel taşıyıcı kolonlarına balyoz vuran adama kolay gelsin usta demektir.

    toplumun tümü çıldırıp huni ile dolaşsa bile, devlet sağlam olduktan sonra hiç bir şey olmaz. ancak partizan duygularla devlet kademelerinde hesap vermemezligin sorumsuzluguyla hoyrat hareket edilirse, geçmiş olsun kapatalim dükkanı.

    kendisi suçlu yada suçsuz, benim derdim uniformaya yapılan hakaret.
    bu adam suçsuz ise bunu bile bile millete yem eden rejim dibine kadar suçludur.
    bu adam suçlu ise daha vahim, memleketin anahtarlarını burnunun ucunu dahi goremeyen adamlara vermişiz demektir, malligimiza doymayalim.

  • abdülkadir selvi'nin hürriyet'te yazmaya başlaması

    gestapo komiseri olarak atanmıştır. normalde gizli bi şekilde yapıyorlardı bunu, ilk kez bu kadar ayan beyan bir komiser ataması yapılıyor.
    bu açıdan tarihi bir olaydır, tayyiban dönemi sonrası belgesellerde mutlaka yer bulacaktır.

  • eve kertenkele girmesi

    terasta annemin yaz başında diktigi biberler ve naneler var. öyle ne biber yerim ne nane delisiyim ama ana eli degdi ana yadigari diye 2 günde bir çıkar sularını veririm otlarıni temizlerim.
    bugün sabah çıktım çatıya yarim almanya'ya döndu bugün boynum bükük, ibne babam dostuna 10 bin liraya diş yaptırmış bunu duyan annem kalp krizi geçirdi hafta başında aklım onda kacip saklanacak yer arıyorum yani.

    bu düşüncelerle yeşillikleri sularken birden kafasini cikariverdi kenardan ufaklık, lo noluyo dedim vahsiyiz ya hiamina direk gözümde gece uyurken eve girmesi ve uzerimde gezmesi felan canlandi. oldursem mi oldurmesem mi diye düşünurken kiyamadim, dedim suyla sersemletip kovaliyim, su döktüm üstüne kenara kaykilip yüzüme bakmaya başladı. utandim lan o an.
    etrafa baktım beton beton beton. orda bi avuc toprak bi tutam yeşillik bulmuş bu beton deryasinda saklaniyor iste ne yapmaya çalışıyorsun sen ey dangalak dedim kendime. eyvallah diyip döndüm arkami. zararsizmista. öldürmeyin lan şunları.

  • türklerin anadolu'da kurdukları şehir sayısı

    (bkz: siklenmedi)

    edit: fava almak like etmek değildir gençler, yarın bir gün favorilere bi bakayım dediginizde elle tutulur bir şey olsun, cer çöp degil. alip durmayin şunu fava amk.